Yer
Konoha
Öncelikle kendisi 7. sınıfı bitirdi 8. sınıfa geçecek. Ne zaman dışarı çıksa söylediğimiz vakitte eve gelmiyor, 1-2 saat geç geliyor. Geçenlerde de annemin kullandığı Instagram hesabından (Benim adıma hesap, arada girip ne var ne yok diye bakıyorum) motorcu adamlara yazmış. Makyajlı fotoğraflarını filan atmıştı. Kendisinden 10 yaş büyüklere bu şekilde resimleri nasıl atabiliyor aklım almıyor. Üstüne üstlük YouTube üzerinden sürekli küfürlü videolar izliyor. Sanki ben görmüyorum. Aileme ne zaman söylesem annem sürekli bunun bir yerlerini koruma peşinde. Telefonu vermeyin diyorum sürekli telefonu eline veriyorlar. Üstüne üstlük odasına girdiği zaman sürekli kapısını kilitliyor. Bugünde 4,5 yaşındaki kardeşimin kafasına vurmasıyla iyicene sinirlendim (Çocuk 5-10 dakika öyle ağlıyordu). Bunu vurmamak için kendimi zor tuttum. Siz yerimde olsaydınız ne yapardınız?

Öncelikle kendisi 7. sınıfı bitirdi 8. sınıfa geçecek. Ne zaman dışarı çıksa söylediğimiz vakitte eve gelmiyor, 1-2 saat geç geliyor. Geçenlerde de annemin kullandığı Instagram hesabından (benim adıma hesap, arada girip ne var ne yok diye bakıyorum) motorcu adamlara yazmış. Makyajlı fotoğraflarını filan atmıştı. Kendisinden 10 yaş büyüklere bu şekilde resimleri nasıl atabiliyor aklım almıyor. Üstüne üstlük YouTube üzerinden sürekli küfürlü videolar izliyor. Sanki ben görmüyorum. Aileme ne zaman söylesem annem sürekli bunun bir yerlerini koruma peşinde. Telefonu vermeyin diyorum sürekli telefonu eline veriyorlar. Üstüne üstlük odasına girdiği zaman sürekli kapısını kilitliyor. Bugünde 4,5 yaşındaki kardeşimin kafasına vurmasıyla iyicene sinirlendim (çocuk 5-10 dakika öyle ağlıyordu). Bunu vurmamak için kendimi zor tuttum. Siz yerimde olsaydınız ne yapardınız?
Bu kızların hepsi mi böyle arkadaş? Merak etsen suç. Baskıcısın, geri kafalısın vs çok kavga etmişliğim var bu geç gelme mevzusundan ablamla, şimdi evlendi rahatım saç baş yoldurtuyorlar adama. Tam ergenlik çağında kız kardeşin, Allah sabır versin.

@HDDKullanıyorum siz de öneri yapabilir misiniz? Disslike atmışsınız fakat fikrinizi göremedim.
Çocuğu bir işe vererek, sınırlandırarak, bağırıp çağırarak ya da fiziksel müdahaleyle yönlendirmeye çalışarak düzeltmek kalıcı bir değişim sağlamaz. Ergenlik dönemine girmiş veya girmek üzere olan bir çocuk, baskı altına alındığında genellikle bildiğini okumaya devam eder. Konu sahibinin de belirttiği gibi, aile bireylerinin bariz sorunları görmezden geliyor bu da çocuğun bu davranışları sergilemesini kolaylaştırıyor işine yarıyor. Ne yazık ki küçüklükten beri kontrollü ve ilgili bir şekilde yetiştirilmediyse, yapılabilecek çok bir şey yok. Zorlamak, işe vermek, kısıtlamak bu gibi yaptırımlar kalıcı bir çözüm sunmayacak, bu günü ve yarını kurtarabilir ama sonrası için asla işe yaramayacaktır.

Çocuğu bir işe vererek, sınırlandırarak, bağırıp çağırarak ya da fiziksel müdahaleyle yönlendirmeye çalışarak düzeltmek kalıcı bir değişim sağlamaz. Ergenlik dönemine girmiş veya girmek üzere olan bir çocuk, baskı altına alındığında genellikle bildiğini okumaya devam eder. Konu sahibinin de belirttiği gibi, aile bireylerinin bariz sorunları görmezden geliyor bu da çocuğun bu davranışları sergilemesini kolaylaştırıyor işine yarıyor. Ne yazık ki küçüklükten beri kontrollü ve ilgili bir şekilde yetiştirilmediyse, yapılabilecek çok bir şey yok. Zorlamak, işe vermek, kısıtlamak bu gibi yaptırımlar kalıcı bir çözüm sunmayacak, bu günü ve yarını kurtarabilir ama sonrası için asla işe yaramayacaktır.

Çıraklık eğitimi harvarda gitsen öğrenemiyeceğin şeyler öğretir sana. Hayatı öğrenirsin insanlara nasıl davranman gerektiğini ortama göre nasıl davranman gerektiğini ticareti ve daha nicelerini öğretir. Kötü şartlarda olmadığı sürece bence her genç çıraklık yapmalı.

Çıraklık eğitimi harvarda gitsen öğrenemiyeceğin şeyler öğretir sana. Hayatı öğrenirsin insanlara nasıl davranmak gerektiğini ortama göre nasıl davranman gerektiğini ticareti ve daha nicelerini öğretir. Kötü şartlarda olmadığı sürece bence her genç çıraklık yapmalı.
Katılıyorum, çıraklık ya da stajyerlik insana çok şey katar. Ben de stajımda birçok tecrübe edindim, bunu inkâr etmiyorum. Ama bu tarz şeyler, daha 8. sınıfa geçmiş sınava girecek bir kız çocuğunun davranışlarını düzeltmeyecektir, aksine daha da kötü yapacaktır. Dünya hakkında pek fikri olmayan bir çocuk için, özellikle sınav senesinde işe gitmek sadece baskı olur. Üstelik bu onu daha da yanlış yerlere yönlendirebilir, bu yaşına kadar dizginlenmemiş kontrol edilmemiş bir çocuğu bir anda bu kadar baskılamak bu kadar sorgulamak ve zorlamak hiç mantıklı gelmiyor.

Katılıyorum, çıraklık ya da stajyerlik insana çok şey katar. Ben de stajımda birçok tecrübe edindim, bunu inkâr etmiyorum. Ama bu tarz şeyler, daha 8. sınıfa geçmiş sınava girecek bir kız çocuğunun davranışlarını düzeltmeyecektir, aksine daha da kötü yapacaktır. Dünya hakkında pek fikri olmayan bir çocuk için, özellikle sınav senesinde işe gitmek sadece baskı olur. Üstelik bu onu daha da yanlış yerlere yönlendirebilir, bu yaşına kadar dizginlenmemiş kontrol edilmemiş bir çocuğu bir anda bu kadar baskılamak bu kadar sorgulamak ve zorlamak hiç mantıklı gelmiyor.

Hocam her iş yeri sizin düşündüğünüz kadar gaddar değil. Taaa bundan 4 sene önce müşteriye 2500TL fazladan vermiştim ustamın beni azarliyacağını düşünmüştüm sonra bir baktım ustam sadece bundan sonra daha dikkatli ol dedi 1 saat sonra da adam parayı geri getirdi. Sınav senesi kısmına katılıyorum ancak zaten okumaya niyetli değilse çıraklık en mantıklısı.

Allah yardımcınız olsun hocam ben okurken sinir oldum. Valla bu ana kadar kendisini dizginlememişseniz işiniz zor. Ergenliğin zirvesinde şu an kardeşiniz. Ailenizle bu meseleyi ciddi olarak konuşmanızı tavsiye ediyorum. Bir de sosyal medya erişimi olmaması daha sağlıklı olur. Kendisinin makyajlı fotoğraflarını millete atması gerçekten normal veya tolere edilebilecek bir şey değil.