Makaleler
3
Yer
Avcılar/İstanbul
Merhaba arkadaşlar, Vali Muammer Güler Sosyal Bilimler Lisesi'nde hazırlık okuyorum. Okul gayet iyi ancak hocalar ve sınıftakilerle problemler çekiyorum. Kimisi bana deli diyor, kimisi de konuşmaya çekiniyor. Hocalar da benden pek memnun değil gibi. Çok sosyal biri olmadığımdan eski okul arkadaşlarımın olduğu bir yere gitmeyi planlıyorum. OBP ile alıyor ve Anadolu lisesi. Esenyurt Hasan Harakani Anadolu Lisesi'ne gitmek istiyorum. Böyle bir şey mümkün mü? Mümkünse mantıklı mı? Böyle bir şey istememin sebebi sadece 1 hafta boyunca okulda bulunmuş olsam da artık dayanamıyorum. Hayatım şu aralar biraz kayıplar içerdiğinden dolayı da etrafımda bana destek olabilecek insanlar olsun istiyorum.

@lokomotifci_muhsin hocam siz bu konularda bilgilisiniz sanırsam, yardım ederseniz sevinirim.

Okullarda her hafta Cuma günü kontenjan güncellenir, okulu arayıp bu konu hakkında bilgi alabilirsiniz.

Ayrıca Esenyurt gibi bir yerdeki okula gidilmez bence, hiç gitmemiş olsam bile çok 'mimlenmiş' bir ilçe. Ki orası OBP'yle aldığından bütün hırtların spawn noktasıdır.

Bence sözelci olacaksan, kesinlikle kal.

Okullarda her hafta Cuma günü kontenjan güncellenir, okulu arayıp bu konu hakkında bilgi alabilirsiniz.

Ayrıca Esenyurt gibi bir yerdeki okula gidilmez bence, hiç gitmemiş olsam bile çok 'mimlenmiş' bir ilçe. Ki orası OBP'yle aldığından bütün hırtların spawn noktasıdır.

Bence sözelci olacaksan, kesinlikle kal.
Hocam ben eşit ağırlıkçı veya sayısalcıyım, emin değilim. Esenyurt'un daha çok Esenkent kısmına yakın olduğundan daha güvenli bir yer sayılır sanırım, orada 6 yıl okul okumuştum ama haklısınız bir yandan da. Benim geçmek isteme sebebim arkadaş ortamı, oradan 10-15 tane 6 yıllık arkadaşım olduğundan oraya nakil almak istiyorum ama sizce mantıklı mıdır?

Aynı bensin valla. Ben de sosyal bilimler lisesinde okuduğuma bin pişman olmuştum. Keşke ama keşke Anadolu lisesinde okusaymışım. Yaşadıklarım ağır şeylerdi.

Aynı bensin vallahi. Ben de sosyal bilimler lisesinde okuduğuma bin pişman olmuştum. Keşke ama keşke Anadolu lisesinde okusaymışım. Yaşadıklarım ağır şeylerdi.

Hocam neler yaşandı ki? Biraz genelleme olacak ama sanırsam sosyal bilimler liselerinde sorun yaşayanlar çok oluyor.

Merhabalar hocalarım, nakil başvurusu yaptım bugün. Yarın da okul iyi midir diye ortaokul hocalarımla konuşup, liseye uğrayacağım.

Son düzenleme:
Merhaba hocam. Biraz geç gördüm, Hasan harikası ikametgaha göre alıyor siz bildiğim kadari ile avcilardasiniz. Ayrica hasan harakiri esenyurtun dışında bahçeşehir yolu üstünde. Aynı yerde bulunan Alija Izzetbegoviç lisesi daha çok tercih edilebilir. En azından Alija 76 lerde kapatti hasan arakani 56 ile. Hasan arkaniye gitseniz muhtemelen Vali muammerden daha kötü olcak. Obp ile komşu kayıttan yararlanabiliyorsaniz beylıkduzundeki liselerdende yazın. O esenyurttaki egitim külliyesindede Alija izzetbegoviç yazabilirsiniz. Hasan harakani hakkinda fazla olumlu şeyler duymadık.

@Jack İşte
OBP'nizi paylaşabilirmisiniz?

Hocam arkadaşlarım orada olduğu için oraya nakil almak istiyordum ama o kadar kötüyse almayabilirim. Okul yeni açılmış sanırsam.
Siz bilirsiniz ama yabancı uyruklu düşük obp çok fazla öğrenci var. Aynı yerleşkede yan binada Alija izzetbegoviç anadolu var. İlla beraber olmak isterseniz Alija izzetbegoviç daha mantıklı. Ve ayrica hala okulun obpsi 56 80 puanlı kişi almaları değiştirmez en düşük giren kişi 56'dır. Ve evet yeni açıldı. Beylikduzunde Ibrahim Savaş Şehit ahmet ve çağrıbey anadolu yazabilirsiniz bu 3 ü iyi en azından duyduğumuz kadari ile. Beşir balcı ve Abidin nesimde kontejan yok diye biliyorum.

@Jack İşte durumunuza üzüldüm acaba niye böyle oldu? Vali muammerde okuyan bi tanıdığım biri vardı ve sorduğumda fena degil bazi öğretmenler sıkıntı sadece yoksa geneli iyi denebilir. Diyordu. Eğer nakil işleri olmazsa müdürden baska bir şubeye geçmeyi isteyebilirsiniz en kötü ihtimalle.

Sen OBP nakillerde istiyorsan Alija izzetbegoviç yaz. Hasan harakani konusundada hiç olumlu yorum duymadım ama senin tercihin istiyorsan yazabilirsin. Birde Gürpinar azime (Yani çağrıbey) anadoluda yazabilirsin. Meskanimiz olmuş durumda sana "you will never walk alone" hesabi yapariz. 😂.

Son düzenleme:
@Jack işte durumunuza üzüldüm acaba niye böyle oldu? Vali muammerde okuyan bir tanıdığım biri vardı ve sorduğumda fena degil bazi öğretmenler sıkıntı sadece yoksa geneli iyi denebilir. Diyordu. Eğer nakil işleri olmazsa müdürden baska bir şubeye geçmeyi isteyebilirsiniz en kötü ihtimalle.

Hocam sosyal açıdan pek iyi değilim son 2 yıldır, o yüzden arkadaş edinmekte pek başarılı değilim. Sanırsam sınıftakilerin gözünde yanlış bir görüş kazanmışım :D bu yüzden biraz kötü geçti diyebilirim vali muammer güler'deki deneyimlerim. Bazı hocaları da pek sevmedim diyebilirim ders anlatış şeklinden dolayı. Matematik dersinde, sorunun çözümü çok basitken; bayağı kalitesiz ve karmaşık, gereksiz şeyler kullanıyor öğretmen mesela.

Sen OBP nakillerde istiyorsan alija izzetbegoviç yaz. Hasan harakani konusundada hiç olumlu yorum duymadım ama senin tercihin istiyorsan yazabilirsin.

Hocam Hasan Harakani'deki öğretmenlerle ve müdür yardımcısıyla bugün konuşacaktım aslında ancak içeri almadılar, gaspçı sandılar beni :D bu hafta tekrardan bakacağım.

Bir de gürpinar azime (yani çağrıbey) Anadolu'da yazabilirsin. Meskanimiz olmuş durumda sana "you will never walk alone" hesabi yapariz. 😂.

Hocam çok ters kalıyor bana ya :D ters kalmasa gelirdim vallahi.

Siz bilirsiniz ama yabancı uyruklu düşük OBP çok fazla öğrenci var. Aynı yerleşkede yan binada alija izzetbegoviç Anadolu var. İlla beraber olmak isterseniz alija izzetbegoviç daha mantıklı. Ve ayrica hala okulun OBP'si 56 80 puanlı kişi almaları değiştirmez en düşük giren kişi 56'dır. Ve evet yeni açıldı.
Hocam Alija İzzetbegoviç'e de bir bakarım, teşekkür ederim :) Ancak benim anlamadığım kısım şurası, okula girmeden önce orada okuyan arkadaşlarımla konuşmuştum da, müdür yardımcısı "Sadece 85 üstü alıyoruz artık." gibi bir şey demiş. O yüzden kafamı karıştırıyor, girsem mi girmesem mi ikilemine düşüyorum. Yani sizce hayatımı alt üst edecek kadar kötü bir yer çıkma ihtimali var mı? Veya ne bileyim, 2 güne bıçaklanmış çıkar mıyım :D

Hocam Alija İzzetbegoviç'e de bir bakarım, teşekkür ederim :) Ancak benim anlamadığım kısım şurası, okula girmeden önce orada okuyan arkadaşlarımla konuşmuştum da, müdür yardımcısı "Sadece 85 üstü alıyoruz artık." gibi bir şey demiş. O yüzden kafamı karıştırıyor, girsem mi girmesem mi ikilemine düşüyorum. Yani sizce hayatımı alt üst edecek kadar kötü bir yer çıkma ihtimali var mı? Veya ne bileyim, 2 güne bıçaklanmış çıkar mıyım :D
Çağrıbey sana ters kalmıyor diye biliyorum. Haramidere metrobusten otobüsler önüne kadar gidiyor. Vali muammer konusundada belki normalden biraz garip kalmış olabilirsiniz. Buda sınıftakilerin size olan görüşünü kötü etkilemiş olabilir. Ayrica o laf tamamen kolpa bizede dediler. 56 ile Suriyeli birisi girmiş. Bence Hasan Harakani sizin için Vali muammerdende kötü olabilir gibi. Alija izzetbegoviç dediğim gibi en azından 76 ile kapatti ve binaları yan yana iki lisenin. Bana açıkçası ikiside mantıklı gelmiyor ama illa arkadaşların var diye gideceksen gidebilirsin. Ayrıca Otobüslerede bir bak haramidere metrobusten otobus geliyor diye biliyorum Haramiderede oturan arkadaşım geliyor otobüs ile.