Sosyal medya düzenlemesinde sona gelindi: 15 yaşın altındaysanız artık internet size daha da kısıtlı

Makaleler
62
Yer
Amerika Birleşik Devletleri
Artık sosyal medya uygulamalarında zorunlu kimlik doğrulaması olacak. Minimum yaş sınırı 15.

En gereksiz ve saçma olan bu. 15 yaşından küçükler sadece yaşlarına uygun oyunları oynayabilecek. Roblox, Brawl Stars, Fortnite gibi saçma sapan "bilgisiz kişiler" tarafından uygun görülen aptal ötesi oyunlar. Veya Play Store gibi yerlerde PEGI 3 olarak işaretlenen oyunlar gibi.

İnternet servis sağlayıcılarına ve sosyal medya uygulamalarına denetim daha fazla arttırılacak.

Kuzey Kore & Afganistan birleşimi bir tarikat yönetimi ülkesi olma konusunda doğru adımlarla ilerliyoruz. Haydi Türkiye, çok sevdiğiniz reisinize oy vermeye devam edin!

Yakında şöyle bir şey görürseniz şaşırmayın:

@Hasan Merkit sizin görüşlerinizi merak ediyorum hocam.

Son düzenleme:
Bu yürürlüğe geçmiş mi şimdi kesin olacak mı bunlar? 15 yaş ve üstü için pek bir şey değişmiyor anladığım kadarıyla. Doğrulama başkasının kimlikle yapılsa ne olacak mesela? Oyun olayı nasıl olacak, platformlara mı doğrulama getirecekler?

Bugün 15 yapan yarın 18, öbür gün 25 yapar hocam. Başkasının kimliğiyle yapılırsa başkası giremeyecek. Platformlara doğrulama getirecekler herhalde.

Sadece Türkiye'de değil, Avrupa'nın bazı ülkelerinde bu uygulama var zaten. Artık evde ve mobilde her yerde kesintisiz VPN kullanma vakti geliyor. Kimlik doğrulama yapıp kendimi ifşa edemem.

Sadece Türkiye'de değil, Avrupa'nın bazı ülkelerinde bu uygulama var zaten. Artık evde ve mobilde her yerde kesintisiz VPN kullanma vakti geliyor. Kimlik doğrulama yapıp kendimi ifşa edemem.
Hangi ülkelerde var mesela? Bilmediğimden soruyorum.

Son düzenleme:
Doğrulama yapmak pek mantıklı değil özellikle e-Devlet ile yapılmayan bir sistem ise. e-Devlet ile yapılsa bile her türlü sızıntı riski var kesin bir sızıntı olur.

Doğrulama yapmak pek mantıklı değil özellikle e-Devlet ile yapılmayan bir sistem ise. e-Devlet ile yapılsa bile her türlü sızıntı riski var kesin bir sızıntı olur.
Doğrulama yapılmazsa reisimize laf edeni nasıl daha rahat bulacağız hocam olur mu hiç öyle şey Allah aşkına. (!)

Hangi ülkelerde var mesela? Bilmediğimden soruyorum.
İngiltere, Avustralya, Yeni Zelanda. Kısaca Birleşik Krallık.

Aklı olan 14 göz ülke dışında olan bir ülkeden kriptoyla VPS veya VPN alır, VPN'ler yakında patlayacak, şu an zaten ülkede bazı VPN servisleri yasak, bazı ülkelerde de öyle ama kullanılabiliyor, platformlar, hükümetlerle anlaşıp yakında VPN bağlantılarını algılayacak sistemler oluşturacaklar.

Son düzenleme:
Kimse kusura bakmasın ya da baksın çok da umurumda değil, hiç girememektense, yasaktansa böylesi çok daha iyi, çoluk çocuk girmese de olur. Şimdi yasak gelecek, sonra uğraşacağız. Anonimlik de zerre umurumda değil 16-17 yıldır internet kullanıyorum, 8 yaşımda sosyal medyayı keşfetsem, bu yaşa kadar neler neler yazdım, çok iz bıraktım bir halt da olmadı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…