Sosyal medya hesabı açabilmek için 15 yaşını doldurma şartı yürürlüğe girdi. 1 Kasım'dan itibaren geçerli olacak.
Detaylar
Kim cevapladı?SF26
Bilgin
Okullardaki saldırıları bitirecek mi? Öğretmen rotasyonu safsatasıyla nitelikli liselerin içi boşaltılmaya devam edilecek mi? Boğaziçi gibi üniversitelerin yemekhanelerindeki fahiş fiyat uygulaması bitecek mi? '6 yaşında kız çocuğu evlenebilir.' diyen ş*riatçı siyasal İslamcı şahıs içeri alınacak mı?
Hepsinin cevabını versinler sonra buraya geçeriz.
Okullardaki saldırıları bitirecek mi? Öğretmen rotasyonu safsatasıyla nitelikli liselerin içi boşaltılmaya devam edilecek mi? Boğaziçi gibi üniversitelerin yemekhanelerindeki fahiş fiyat uygulaması bitecek mi? '6 yaşında kız çocuğu evlenebilir.' diyen ş*riatçı siyasal İslam'cı şahıs içeri alınacak mı?
Bunlar çok ağlaklar ya internetin ilk senelerinde nerdelerdi o zamanlar kısıtlamada yoktu çok küçük yaşta çocuklar bakıyordu ama hiçbir şey olmuyordu. Neden? Anadan babadan korkuyorlardı. Şimdiki çocuklar şımarık.
Astronotarda
Bilgin
Çok açık konuşacağım, isteyen linçleyebilir veya beni görmezden gelebilir umrumda olmaz. Ben bu kararı kesinlikle doğru buluyorum. Çünkü 15 yaş altı bir çocuğun, daha eğitim gören ve karakteri yeni oluşan çocuklardan bahsediyoruz, sosyal medyayla hiçbir işi olamaz, olmamalı. Ailelerin çocuklarını telefon ve tablete bağımlı yapması bu yola soktu yasayı. Aslında tüm suç ailelerde.
Fakat gelelim asıl mevzuya, bu yasa okul saldırılarını çözmeyecek. Oyunları çocuklara yasaklamak da bunu çözmeyecek. Her şey yine ailede bitiyor ama maalesef bunu hala anlayamayan çok insan var. "Modern Ebeveynlik" adı altında çocukların kölesi oldu herkes. Çocuk ebeveyne sevgi beslemeli, ama saygı sınırını asla aşmamalı. Olması gereken bu.
Ayrıca, bu yasaya olay çıkartan insanlar geçen yıllarda ufacık çocuklar Tiktok akımı yapacağız diye hayatlarını kaybettiklerinde "TİKTOK YASAKLANMALI!" diye bağıran insanlardı.
Fakat gelelim asıl mevzuya, bu yasa okul saldırılarını çözmeyecek. Oyunları çocuklara yasaklamak da bunu çözmeyecek. Her şey yine ailede bitiyor ama maalesef bunu hala anlayamayan çok insan var. "Modern Ebeveynlik" adı altında çocukların kölesi oldu herkes. Çocuk ebeveyne sevgi beslemeli, ama saygı sınırını asla aşmamalı. Olması gereken bu.
Ayrıca, bu yasaya olay çıkartan insanlar geçen yıllarda ufacık çocuklar Tiktok akımı yapacağız diye hayatlarını kaybettiklerinde "TİKTOK YASAKLANMALI!" diye bağıran insanlardı.
Bu yasanın başka maddeleri de vardı sanki, bir değişiklik mi oldu? @SF26 @MilasRumi
Sorun yasa değil zaten, çoluk çocuğun bu mecralarda olmaması lazım tabii ki de. Sorun bunu ebeveynleri eğitip çocuklarını eğitmeleri ile sağlamak yerine halkı galeyana getirerek kafaları göre yasalar ile yasaklamaları. Bugün bunu yasaklayan yarın canının istediği başka bir şeyde kitleyi toplar, yasayı geçirir, kimse gıkını çıkaramaz.Çok açık konuşacağım, isteyen linçleyebilir veya beni görmezden gelebilir umrumda olmaz. Ben bu kararı kesinlikle doğru buluyorum. Çünkü 15 yaş altı bir çocuğun, daha eğitim gören ve karakteri yeni oluşan çocuklardan bahsediyoruz, sosyal medyayla hiçbir işi olamaz, olmamalı. Ailelerin çocuklarını telefon ve tablete bağımlı yapması bu yola soktu yasayı. Aslında tüm suç ailelerde.
"Biz en başta Ermeni'yi dövdürmeyecektik" mevzusu yani. Irkçı bir söylem olduğundan tamamını iletemiyorum ama bilen bilir.
SF26
Bilgin
Türkiye'de yasama-yürütme-yargıyı takip etmeyi bıraktım. Olmuştur illa.Bu yasanın başka maddeleri de vardı sanki, bir değişiklik mi oldu? @SF26 @MilasRumi
Astronotarda
Bilgin
Kesinlikle katılıyorum. Bu yasalar yokken, her şey serbest iken biz bırak sosyal medya açmayı ailemizden telefon isteyemiyorduk, istediğimizde "sen küçüksün ne telefonu? Şirketin mi var?" deniyordu, ki gayet haklı bir söylem. Şunu anlarım, çocuğa tuşlu telefon verirsin haber almak için veya herhangi bir durumda polisi araması için. Bu kadar.Sorun yasa değil zaten, çoluk çocuğun bu mecralarda olmaması lazım tabii ki de. Sorun bunu ebeveynleri eğitip çocuklarını eğitmeleri ile sağlamak yerine halkı galeyana getirerek kafaları göre yasalar ile yasaklamaları. Bugün bunu yasaklayan yarın canının istediği başka bir şeyde kitleyi toplar, yasayı geçirir, kimse gıkını çıkaramaz.
"Biz en başta Ermeni'yi dövdürmeyecektik" mevzusu yani. Irkçı bir söylem olduğundan tamamını iletemiyorum ama bilen bilir.
Benim ailem memlekete ilk geldiği dönemlerden beri bilgisayar kullanan kimseler, babam bizzat muhabereci olduğundan evimizden ne bilgisayar ne de internet hiç eksik olmadı. Ama ben çocukluğumda telefon sahibi olmadım, 11 yaşımda vermişlerdi o da tabii ki tuşlu evi arayayım diye verdikleri cihazdı. Bilgisayarı günde 1.5 saat açabilirdim, yoksa o bilgisayarı bir daha göremezdim. Nereye girdiğime çıktığıma, neler yüklediğime de bakarlardı, hatta oynadığım oyunları babam getirirdi GTA, NFS vesaire.Kesinlikle katılıyorum. Bu yasalar yokken, her şey serbest iken biz bırak sosyal medya açmayı ailemizden telefon isteyemiyorduk, istediğimizde "sen küçüksün ne telefonu? Şirketin mi var?" deniyordu, ki gayet haklı bir söylem. Şunu anlarım, çocuğa tuşlu telefon verirsin haber almak için veya herhangi bir durumda polisi araması için. Bu kadar.
Bugün ailelere bakıyorum 8 aylık çocuğa telefonu veriyorlar; ne girdiği yerden haberleri var, ne yaptığı şeyden haberleri var, ne izlediği şeyden haberleri var, ne oynadığı şeyden haberleri var. Çocuk kafasına eseni yapıyor günde 13-14 saat, uyanmadan uyuyana kadar. Böyle çocuk yetiştirdiklerini zannediyorlar, çocuk 10 yaşında telefon, bilgisayar bağımlısı olunca da "dövlet çözsün" diye ağlıyorlar. Çünkü kendileri de bilmiyorlar bu aletler nasıl kullanılır, nasıl güvenli hale getirilir. TTNet de güvenli internet çocuk profili var, açtırıyorsun sosyal medyaları kapatıyor mesela
Astronotarda
Bilgin
Valla bugünlerde sürekli laf ediyorlar "nereye girdiğimize neden bakılıyor" diye. Babam benim YouTube geçmişlerime bakıyordu, iyi ki de bakıyormuş. Ben bir içerik üreticisini çok takip ediyordum, isim verebiliyor muyum bilmiyorum ama herkesin bildiği bir isim diyeyim, şu an bıraktı. Babam bana onu izlemememi söyledi ve yasak koydu, çünkü ona göre tehlikeliydi. İyi ki yapmış, şu an gayet kibar ve doğru bir insan olarak yetiştiğime inanıyorum, diğer yaşıtlarım gibi kötü hareketlerim yok ve asla küfür bile etmiyorum. Bunların hepsini aileme borçluyum.Benim ailem memlekete ilk geldiği dönemlerden beri bilgisayar kullanan kimseler, babam bizzat muhabereci olduğundan evimizden ne bilgisayar ne de internet hiç eksik olmadı. Ama ben çocukluğumda telefon sahibi olmadım, 11 yaşımda vermişlerdi o da tabii ki tuşlu evi arayayım diye verdikleri cihazdı. Bilgisayarı günde 1.5 saat açabilirdim, yoksa o bilgisayarı bir daha göremezdim. Nereye girdiğime çıktığıma, neler yüklediğime de bakarlardı hatta oynadığım oyunları babam getirirdi GTA, NFS vesaire.
Bugün ailelere bakıyorum 8 aylık çocuğa telefonu veriyorlar; ne girdiği yerden haberleri var, ne yaptığı şeyden haberleri var, ne izlediği şeyden haberleri var, ne oynadığı şeyden haberleri var. Çocuk kafasına eseni yapıyor günde 13-14 saat, uyanmadan uyuyana kadar. Böyle çocuk yetiştirdiklerini zannediyorlar, çocuk 10 yaşında telefon, bilgisayar bağımlısı olunca da "dövlet çözsün" diye ağlıyorlar. Çünkü kendileri de bilmiyorlar bu aletler nasıl kullanılır, nasıl güvenli hale getirilir. TTNet de güvenli internet çocuk profili var, açtırıyorsun sosyal medyaları kapatıyor zaten meselaBilen var mı, yok. Ellerindeki telefonlarda parental control yazılımları yüklü geliyor, çocuk neye kaç saat girmiş bakıp süre sınırı, gireceği uygulama sınırı koyup konumuna kadar görebiliyorsun. Bilen var mı, yok
Gerçekten komik geliyor. Bunu söyleyince de "çocuğumuza söz geçiremiyoruz ki", "senin çocuğun olunca anlarsın" deyip çıkıyorlar işin içinden.
Yeni konular
-
-
-
-
Makine Çeviri Clive Barkers Hellraiser Revival Türkçe yama
- Calypso Çeviri
-
-