Valla bugünlerde sürekli laf ediyorlar "nereye girdiğimize neden bakılıyor" diye. Babam benim YouTube geçmişlerime bakıyordu, iyi ki de bakıyormuş. Ben bir içerik üreticisini çok takip ediyordum, isim verebiliyor muyum bilmiyorum ama herkesin bildiği bir isim diyeyim, şu an bıraktı. Babam bana onu izlemememi söyledi ve yasak koydu, çünkü ona göre tehlikeliydi. İyi ki yapmış, şu an gayet kibar ve doğru bir insan olarak yetiştiğime inanıyorum, diğer yaşıtlarım gibi kötü hareketlerim yok ve asla küfür bile etmiyorum. Bunların hepsini aileme borçluyum.
Eğitim bu işte. Çocukken kısıtlanıyor gibi hissetsek de büyüyünce anlıyor insan neden böyle olduğunu. İpin ucunu kaçırıp çocuğun eline verdiğin şeyleri kontrol etmediğinde de böyle saçma sapan bir toplum haline geliyoruz. Ailelerin gerçekten bu konuda eğitilmesi lazım, kimse anne baba olmayı vahiy yoluyla öğrenmiyor. Dijital okuryazarlık ve güvenli internet kullanımı öğretilmeli insanlara ki böyle yasalarla, tepeden inme işlerle uğraşmaya gerek kalmasın.

Şimdi ne olacak mesela? E-devletten onay veriliyorsa çocuk ailesine ağlayacak giremiyorum diye, ailesi kendi açtığı hesabı verecek çocuğun eline yine aynı şekilde devam edecekler. Peki ne olmuş olacak? Sen platformlara böyle bir şey dayattığından belki ben bunu yapmam deyip ülkeden çekilecekler, binlerce insanın ekmek kapısına kilit vurmuş olacaksın. Kimlik doğrulaması diye insanların bilgilerinin çalınma ihtimalini artıracaksın. İnsanlar yurt dışından hesaplar açacak, onların takip edilmesini zorlaştıracaksın ve belki de siber suçların yarısının failini bulamayacaksın. Bu mantıklı bir şey değil, olsa zaten yapmazlardı 😂

Şunu da söyleyeyim. Misal kimse konuşmuyor ama bu "sosyal medya" platformlarının zaten 13 yaş sınırı var arkadaş. Çocuklar sahte yaş girip kayıt oluyorlar. Kimse de "çocuğum sen 13 yaş sınırı olan bir mecraya benim haberim olmadan nasıl kaydolursun?" demiyor.

Erdoğan: "Yasakçı zihniyetin her türlüsü ile mücadele ettik". Birisi çıkıp desin şunlara kendileriyle mücadeleye tutuşmayı unutmuşlar.
Zaten Recep hükümet, Tayyip cumhurbaşkanı, Erdoğan da muhalefet ülkede. Kendileri çalıp kendileri oynuyorlar 😂 Vaktinde söyledikleri söylemlerle tekrar kendisine rakip aday olsa tek seçimde kendi kendini yener, öyle biri 😂

Zaten Recep hükümet, Tayyip cumhurbaşkanı, Erdoğan da muhalefet ülkede. Kendileri çalıp kendileri oynuyorlar 😂 Vaktinde söyledikleri söylemlerle tekrar kendisine rakip aday olsa tek seçimde kendi kendini yener, öyle biri 😂
Doktor denetiminde kalması gerekiyor yoksa bu kadar kişilik bozukluğuyla millet olarak başa çıkamayız.

Bu karar ne cinayetleri kesicek ne de diğer sorunları ancak bir bakıma haklı buluyorum. Sosyal medyada gezinirken önüme çıkan bazı çocukları görünce ağzım açık kalıyorum. Günümüz ailelerinin sorumsuzluğu küçük yaşta sosyal medya ile birleşince o yaşlarda gördüklerinden etkilenmek çok kolay oluyor. Kendilerinden büyük insanlardan görüp özeniyorlar, ailede başında durmayınca olan oluyor. Benim ailem telefon kullanmama karışmazdı ama belli yaşlara kadar kademeli olarak azalan şekilde denetlerdiler hep. Sonuç olarak aileler düzelmedikçe bu tür şeyler asla günümüz sorunlarını kesmeyecek ancak ailesi umursamaz çocuklar için belki bir nebze daha iyi olur gördüklerinden etkilenmeme konusunda.

Bana disslike atan @senuzulme ve @Shadow00 adlı arkadaşların argümanlarını bekliyorum.
Yazdığın şeyle, onaylanan kanunun bir alakası yok. Senin saydıkların sosyal çürüme ve kötü ekonomi gidişat ile ilgili. Kanun ise sosyal güvenlik ile ilgili. Belli ki gençlerin ne tür içerikler tükettiğinden bir habersin.

Aklı olan herkesin şu yasa hakkında olumsuz hiçbir şey söylememesi lazım. Açıkçası geç bile kalındığını düşünüyorum. Hatta kanunu bir adım öteye taşıyarak; 15 yaş altı hiç kimseye, tablet ve telefon satılmamalı.

Yazdığın şeyle, onaylanan kanunun bir alakası yok. Senin saydıkların sosyal çürüme ve kötü ekonomi gidişat ile ilgili. Kanun ise sosyal güvenlik ile ilgili. Belli ki gençlerin ne tür içerikler tükettiğinden bir habersin.

Aklı olan herkesin şu yasa hakkında olumsuz hiçbir şey söylememesi lazım. Açıkçası geç bile kalındığını düşünüyorum. Hatta kanunu bir adım öteye taşıyarak; 15 yaş altı hiç kimseye, tablet ve telefon satılmamalı.
Benim kanundan bağımsız bunlara geçmemin sebebi hepsinin birbirine bağlanıyor olması öyle ya da böyle.

Benim kanundan bağımsız bunlara geçmemin sebebi hepsinin birbirine bağlanıyor olması öyle ya da böyle.
Saydığın şeylerin tek çözümü yok. Olsa çözülür zaten. Bunların hepsi sosyal çürüme sayesinde ortaya çıkan şeyler. Toplum ne zaman normala döner, bu tarz olaylarda da o zaman azalma görülür.

Saydığın şeylerin tek çözümü yok. Olsa çözülür zaten. Bunların hepsi sosyal çürüme sayesinde ortaya çıkan şeyler. Toplum ne zaman normala döner, bu tarz olaylarda da o zaman azalma görülür.
Sizin anlamadığınız bir şey var. Bu yasalar büyük bir sorunun küçük çözümleri olarak gelmedi. Bu yasalar okul saldırıları arttığında konuşulmaya başlandı. Yani aslında geçmişte olan, çocukların gelişimini etkileyen sorunlarla bu kanunların gram alakası yok. Şu an okul saldırılarına bahane arandığı için bu yasalar geliyor.