Hayır dostum, senin aksine bu mevzu epeydir var. Hatta medyada ilk olarak 2024 yılında paylaşılmaya başlandı. Küresel çapta da Avrupa'da da bu tarz önlemler alınmaya başlandı. Özellikle de Fransa.Sizin anlamadığınız bir şey var. Bu yasalar büyük bir sorunun küçük çözümleri olarak gelmedi. Bu yasalar okul saldırıları arttığında konuşulmaya başlandı. Yani aslında geçmişte olan, çocukların gelişimini etkileyen sorunlarla bu kanunların gram alakası yok. Şu an okul saldırılarına bahane arandığı için bu yasalar geliyor.
Detaylar
Kim cevapladı?Astronotarda
Bilgin
Ben şu an Türkiye ile ilgili konuşuyorum. Farkındaysanız Türkiye'de yaşıyoruz, şu an bu olaylar Türkiye'de oluyor. Diğer ülkelerde bu çok önce konuşulmaya başlandı zaten, Türkiye ancak okul saldırıları başlayınca bunları konuşmaya başladı. Gözünüzü açın biraz, bu kadar kör olamazsınız.Hayır dostum, senin aksine bu mevzu epeydir var. Hatta medyada ilk olarak 2024 yılında paylaşılmaya başlandı. Küresel çapta da Avrupa'da da bu tarz önlemler alınmaya başlandı. Özellikle de Fransa.
KökBilgi
Üstün
Toplum bu meclisle hiçbir zaman normale dönmeyecek onu bir akıldan çıkaralım. Ülkeyi yönetmek istemeyip ülkeyi sevmeyenlerin eline bırakıyor. Devlet aklı derdik ya o aklın mantıklı yaklaşımını AKP'yi seçerek öldürdü bir kere. Kendini yetiştirmeyerek yasağa bel bağlamak ancak akıldan yoksun olunduğunun işaretidir.Saydığın şeylerin tek çözümü yok. Olsa çözülür zaten. Bunların hepsi sosyal çürüme sayesinde ortaya çıkan şeyler. Toplum ne zaman normala döner, bu tarz olaylarda da o zaman azalma görülür.
İnternet'in getirmiş olduğu özgürlüğü kısıtlayarak devletlerin el atabilecekleri bir yer haline getirmeyi kendine menfaat gören her devlet kolları sıvar.Hayır dostum, senin aksine bu mevzu epeydir var. Hatta medyada ilk olarak 2024 yılında paylaşılmaya başlandı. Küresel çapta da Avrupa'da da bu tarz önlemler alınmaya başlandı. Özellikle de Fransa.
SF26
Bilgin
Hepsi birbirine bağlı zaten.Saydığın şeylerin tek çözümü yok. Olsa çözülür zaten. Bunların hepsi sosyal çürüme sayesinde ortaya çıkan şeyler. Toplum ne zaman normala döner, bu tarz olaylarda da o zaman azalma görülür.
22703
Üstün
- Makaleler
- 1
Forum dahil olacak mı? Youtube, Whatsapp.
Bay Anderson
Uzman
Sosyal medya hesabı açabilmek için 15 yaşını doldurma şartı yürürlüğe girdi. 1 Kasım'dan itibaren geçerli olacak.
15 yaşlarından önce benim gibi edit yapmayı öğrenip paylaşım yapanlara çok yazık olacak. Umarım YouTube kapanmıyordur.
Maalesef değişen şartlar bu yasaklamak yerine eğitmek en iyi yontem ama yapilamadigi icin cogu egitim ailede bitiyor boyle bir yola gidilmiş gözüküyor tamamen kötü bir durum değil.Kesinlikle katılıyorum. Bu yasalar yokken, her şey serbest iken biz bırak sosyal medya açmayı ailemizden telefon isteyemiyorduk, istediğimizde "sen küçüksün ne telefonu? Şirketin mi var?" deniyordu, ki gayet haklı bir söylem. Şunu anlarım, çocuğa tuşlu telefon verirsin haber almak için veya herhangi bir durumda polisi araması için. Bu kadar.
Yasağın haksız olduğunu düşünmüyorum ama bu kadarı gereksiz. Ülkenin ne durumda olduğu ortada. Artık küçücük çocuklar okula yürüyerek gidiyor, ben o yaşlarda servisle falan giderdim. Durum böyle olunca üstlerinde telefon olması lazım ki herhangi bir durumda birilerine haber verebilsinler. Sonuç olarak konu yine aile denetimine geliyor ama ailelerde sorumsuz olduğundan haklı bir karar olmuş bence.15 yaş altı hiç kimseye, tablet ve telefon satılmamalı.
Düşünsenize 16-17 yaşlarında bir gençsiniz, biriktirdiğiniz harçlıklarla kendinize GTA 6 aldınız fakat kısıtlama nedeniyle asla oynayamayacaksınız. Kendinizi o heyecanlı ve mutlu gencin yerine koyup tekrar düşünün derim. Şimdi istenilen şey gençlerin platformlardan uzak durup, eğlenmek veya zaman geçirmek için alışveriş merkezlerinde veya sinema salonlarında mı takılması bekleniyor? Eğer öyle düşünen varsa en ucuz yemek fiyatları 300 TL'den, en ucuz sinema biletleri de 300-350TL den başlıyor. Öğrencinin çalışması için gereken test kitaplarının tanesi bile en az 400 TL iken kimse gelip burada ''çevrimiçi platform yasağı sayesinde artık çocuklar suça sürüklenmeyecek, yaşının üstünde davranışlar yapmayacak'' felsefesi yapmasın. Her şey ailede biter çocuğunu kontrol etmeyen anne baba, anne baba değildir.
Son düzenleme: