Sözel bölüm ve üniversite tavsiyesi

Tarih ve felsefe seviliyorsa okunabilir ama atama kısmına gelince sıkıntı.
Ne yazık ki öyle. Ben okulda katlanilabiiir bir ortam olsun diye en azından sevdiğim bir bölüm okurdum. Şu an zaten öyle yapıyorum ama iyi düşünmek gerek. Hem iş imkanı olan hem de sevdiğin bir bölümü seçmek gerek.

Bu saatten sonra matematiği halletmem için günde 10 saat çalışsam yine yapamam, temelim çok kötü, sözelde tam tersi 2 saatte 1 konuyu çok iyi anlayabilirim kafam sözele daha iyi basıyor.

Öyle ama okuldaki ortam için hayat heba edilmez felsefe ya da tarih okudunuz diyelim ya akademisyen olarak üniversite kalacaksınız ki o kısımda kalmanın ne kadar zor olduğunu araştıranlar bilir tarih okursanız özel sektör de şansınızı deneyebilirsiniz ama felsefecilerin özel sektörde de şansı yok özel ders konusuna girmiyorum bile çok çok nadir denk gelir.
En mantıklı öğretmenlik özel eğitiim ya da tde olur.

Bu saatten sonra matematiği halletmem için günde 10 saat çalışsam yine yapamam, temelim çok kötü, sözelde tam tersi 2 saatte 1 konuyu çok iyi anlayabilirim kafam sözele daha iyi basıyor.

10. sınıfsın daha en baştan mantıklı şekilde başlasan günde 3-4 saat matematik çalışsan temelini atar 12'ye kadar çok rahat bitirirsin ki zaten sözel sınıf açılmıyor genelde EA okursun matematik çalışmaya bak EA da matematik yaparsan iyi sıralama yaparsın iş imkanı daha çok olur.

Yok daha neler? Bir sürü temel atma kitabı var, al birini çöz günde 2-3 saat en kötü ihtimal 1 ayda biter.

Matematik seviyorsa ilgilenebilir ama sevmiyorsa sözel okuma demek olmaz. Herkes yazılım ya da bilgisayar okuyacak diye bir şey yok, yahut makine. Sözel ve EA olarak da güzel bölümler var. İki tarafta da sevdiği ya da seveceği bir bölüm bulamazsa sayısala yönetebilir. Önünde 2 sene var hatta 10. Sınıfın başında şu an.

Eğer gercekten sayisali seviyorsa ama başarısızsa çalışarak dediğiniz gibi bir şeyler başarabilir. Yine de tekrarlıyorum, sıralaması daha iyi diye bir bölüme gitmeyi zorlamak hiç mantıklı değil 4 kimi zaman 5 sene olarak alınacak eğitim sürecinde insan psikolojisini koruyabilmeli. Kimse sevmediği puan türlerinde ve bölümlerinde vakit harcamamali.

Daha ikinci senenin ikinci ayındasın pes etmemen lazım.

10. Sınıfta matematik hayli hayli halledilir.

Ben de Sözelden YKS’ye hazırlanıyorum ve açıkçası okuduktan sonra da belirli bir süreye kadar babama bağlı kalacağımı kabullenmiş durumdayım. Yani ailenin arkanda sana sağladığı güvence yoksa sözel çok mantıklı değil. Gidip matematik öğrenmek daha mantıklı. Amacın paraysa sözel tercih etmemek daha mantıklı olur.

Dostum sözelde de matematik lazım. Ayrıca zorunluluk gibi bir şey bu matematik. Bende nefret ederim fakat yapmak zorundayım. Hafif hafif yapmaya başladım. Matematik olmadan hayal bile kuramazsın bu ülkede.

Zaten okusun demiyorum, ben 50K sıralamaya bu bölümlerin yüzüne bile bakmadım zira benim planım farklıydı ama sozelde sıralama yapmak zor değil zaten. İlk 10-20 bine girerse güzel bir yere yerlesebilir. Okulda eğitim veren kadro da çok önemli, okul ortamından kastım verilen eğitimin kalitesi vs.

Sırf sıralaması iyi diye 5 sene KYK'da kalarak istemediğim bir bölümde kendimi curutmem mesela.

Dostum sözelde de matematik lazım. Ayrıca zorunluluk gibi bir şey bu matematik. Bende nefret ederim fakat yapmak zorundayım. Hafif hafif yapmaya başladım. Matematik olmadan hayal bile kuramazsın bu ülkede.
10 net yaparsa istediği bölümlere gidebilir. Arkadaşım 4 bin yapti 12 net civari bir matematikle ama yine de mezuna kaldı. Çok iyi okullara girmek için gerçekten de sozelde çok kasmak gerek. EA daha mantıklı.

Benim derslerim sözel ağırlıklı ama ekonomi dersi için yine de sayısal çözmek zorundayım, ülkede matematikten kaçış yok haklısınız. Hukuk bile EA.

Kiz arkadaşımın kuzeni sayısalda ilk 100'e girdi, bazen insanların nasil böyle bir sayisal aşkıyla doğduğuna sasip kalıyorum.

Hocam aslında konu matematiğe kafam basmaması değil, çok iyi sayısal yapsam bile sözel bölümlere ilgim daha fazla sayısal bölümlerde bir tane bile ilgimi çeken okumak istediğim bölüm yok.

Hocam aslında konu matematiğe kafam basmaması değil, çok iyi sayısal yapsam bile sözel bölümlere ilgim daha fazla sayısal bölümlerde bir tane bile ilgimi çeken okumak istediğim bölüm yok.

Sen sözel bölüm okumak istesen bile. Sana azıcık bir gelecek sağlayacak sözel bölümleri kazanmak için TYT'de o sayısal dersleri istemesen de yapmak zorunda kalacaksın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…