Tahir.bin

Uzman
Yer
Kayseri
Sparkle Intel Arc A750 FS 22 Ultra ayarlarda 90 derece normal mi ya da ETS 2 Ultra ayarlarda 90 derece normal mi? Bu kartı böyle mi kullanmalıyım? Kartta performans kaybı yaşar mıyım?

Sistem:
  • İşlemci: Intel Core i3-12100F 3.30GHz 4 Çekirdek 12MB L3 Önbellek Soket 1700 İşlemci
  • Anakart: COLORFUL H610M-E M.2 V20 DDR4 3200MHz mATX Gaming (Oyuncu) Anakart
  • Ekran Kartı: SPARKLE Intel Arc A750 ORC OC 8GB SA750C-8GOC GDDR6 256 Bit DX12 Ekran Kartı
  • Bellek: 2 x Apacer Panther Black-Gold 8GB (1x8GB) 3200MHz CL16 DDR4 Gaming Ram
  • SSD: Patriot P300 512GB 1700/1100MB/s NVMe M.2 SSD Disk
  • Kasa: GamePower Manta 4*120mm A-RGB Fan 500W 80+ Bronz mATX Gaming Kasa

Son düzenleyen: Moderatör:
Sparkle Intel Arc A750 FS 22 Ultra ayarlarda 90 derece normal mi ya da ETS 2 Ultra ayarlarda 90 derece normal mi? Ya da bu kartı böyle mi kullanmalıyım?
Normal degil. Karti sifir ve yeni mi aldiniz?
Kartta performans kaybı yaşar mıyım?
Oldukca kritik bir degerde kullaniyorsunuz karti aslinda. Kart tam boost hizina ulasamiyor bile olabilir. Yani cevap, evet.

Son düzenleme:
Normal degil. Karti sifir ve yeni mi aldiniz?

Oldukca kritik bir degerde kullaniyorsunuz karti aslinda. Kart tam boost hizina ulasamiyor bile olabilir. Yani cevap, evet.
Darboğaz yok denilebilir seviyede. Oyunda %94-90 arası GPU kullanımı.

Garanti ile gorusun derim zira sicakliklar hic normal degil. Iade urunu falan takmis olabilirler.
İnce Hesap'tan aldım.

Garanti ile gorusun derim zira sicakliklar hic normal degil. Iade urunu falan takmis olabilirler.
Daha demin kartın kutusuna baktım, garanti kağıdı olur normalde, o yok.

Son düzenleyen: Moderatör:
Darboğaz yok denilebilir seviyede. Oyunda %94-90 arası GPU kullanımı.

İnce Hesap'tan aldım.

Daha demin kartın kutusuna baktım, garanti kağıdı olur normalde, o yok.

Garanti yerine fatura geçer. Gaming gen bana mail olarak iletmişti. Benim de ekran kartımdan garanti vs çıkmadı.

Son düzenleme:
Arc A770 var bende. Bazı oyunlarda aynı değerleri görüyordu. Windows 11'de sistem >ekran>grafikler kısmından oyunları tek tek güç tasarrufu için ayarladım ve oyunda V-Sync açtım. Değerler bir anda 10-15 derece düştü. Deneyin derim.