Superonline PPPOE kullanici adi ve sifresini size vermiyor diye biliyorum. Bu yuzden kendi modeminizi alip, istediginiz gibi kullanmaniz cok zor. Turkcell'in kendi sattigi modemlerin hicbirinde de guzel QoS destegi oldugunu sanmiyorum.

Onceki modemden PPPOE verilerini cekebilen modemler var. Bazi TP-Link modemlerde ve yanilmiyorsam Keenetic modemlerin hepsinde bu ozellik mevcut. Dusunebilirsiniz.

Bunun disinda PPPOE bilgilerini stok modemde ogrenmenin birkac yolu var ancak her verilen modemde calismayabiliyor tabii ki.

2025 oncesi dagitilan HG8245x6 modemler icin kanalda video mevcut ornegin.

Son alternatif olarak da aklima su anki modemi/routeri bridge moduna (varsa tabii) alip, kendi routerinizi alip su anki modeme/routera takmak. Tabii bu biraz ''kirli'' bir cozum nispeten.

Paramızla rezil oluyoruz. Yakında taahütüm bitiyor 1000'e 50 pakete geçersem yeni modem verirler mi?

Paramızla rezil oluyoruz. Yakında taahütüm bitiyor 1000'e 50 pakete geçersem yeni modem verirler mi?
Valla ben iptal ettim başka internete geçemeyince 1000 Mbps ile geri döndüm. Maalesef aynı. Tamamen superonline ile alakalı benim yaşadığım durum ama benzer gözüküyor.

Ben şuanlık vpn ile rahatladım azıcık.

VPN açtığınızda sorun düzeliyor ise ne yapsanız bir işe yaramayacak. Garanti edebilirim.

Mümkünse farklı bir internete geçin.

Valla ben iptal ettim başka internete geçemeyince 1000 Mbps ile geri döndüm. Maalesef aynı. Tamamen superonline ile alakalı benim yaşadığım durum ama benzer gözüküyor.

Ben şuanlık vpn ile rahatladım azıcık.

VPN açtığınızda sorun düzeliyor ise ne yapsanız bir işe yaramayacak. Garanti edebilirim.

Mümkünse farklı bir internete geçin.
Binada sadece superonline ve turktelekomun altyapısı var.

Binada sadece superonline ve turktelekomun altyapısı var.
Turk Telekom Fiber > Superonline Fiber

Turk Telekom VDSL var ise de tercih sizin. Eğer bina ve daire alt yapınız iyi ise Superonline'dan sağlıklı bir bağlantıya sahip olursunuz.

Ayrıca hizmet politikaları açısında. Turk Telekom altyapısı üzerinden TurkNet de tercih edilebilir.

Not: Ne önersem boş. Uzun süredir Superonline kullanan biri olarak herkese önerirdim ama son 1-2 yıldır biraz üzüyordu ki son 4-5 aylık süreçten dolayı hiç bir şekilde önermiyorum. Şu güzeldir bu güzeldir derim yarın bozarlar. Tercih tamamen sana kalmış.

Turk Telekom Fiber > Superonline Fiber

Turk Telekom VDSL var ise de tercih sizin. Eğer bina ve daire alt yapınız iyi ise Superonline'dan sağlıklı bir bağlantıya sahip olursunuz.

Ayrıca hizmet politikaları açısında. Turk Telekom altyapısı üzerinden TurkNet de tercih edilebilir.

Not: Ne önersem boş. Uzun süredir Superonline kullanan biri olarak herkese önerirdim ama son 1-2 yıldır biraz üzüyordu ki son 4-5 aylık süreçten dolayı hiç bir şekilde önermiyorum. Şu güzeldir bu güzeldir derim yarın bozarlar. Tercih tamamen sana kalmış.

TurkNet'te altyapı sorgulaması yaptıgımda gigfiber çıkmıyor ancak 100'e 20 desteği çıkıyor. TurkNet'e geçilir mi?

TurkNet'te altyapı sorgulaması yaptıgımda gigfiber çıkmıyor ancak 100'e 20 desteği çıkıyor. TurkNet'e geçilir mi?

Geçilir ama fiber mi yoksa vdsl mi o önemli. Fiber ise geçilir vdsl ise alt yapı önemli. İlla gigafibere gerek yok. Turk Telekom fiberinden de TurkNet hizmeti alınabilir varsa ve gayet güzel.

Vdsl kullanan arkadaşım var çok memnun. Bende geçecektim superonline problemlerinden ötürü fakat bağlayamadılar, site alt yapısı rezalet olduğu için bağlamadı gelen ekip. Site yönetimi de alt yapı yenilemeye yanaşmadı diye geçmedim. Yoksa vdsl de olsa superonline'dan kurtulacaktım.

Uzun lafın kısası: 100 Mbps Fiber > 100 Mbps VDSL > 1000 Gbps Superonline