BIG C4LL

Uzman
Yer
Ankara
İyi akşamlar değerli Techolay okuyucuları.
Birkaç haftadır bilgisayarımda internetteki sitelere yavaş girme problemi var. Speedtest değerlerim gayet normal. Bu sorunu nasıl çözeceğimi bilmiyorum ve sizden yardım istiyorum. Aşağıya DNS ayarlarım ve Speedtest sonuçlarımı bırakıyorum. Problemimi çözmeme yardımcı olursanız çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler.

1769625997265.webp

1769625973611.webp

1769625960680.webp

Dosya Ekleri

• 1769625947387.webp
    1769625947387.webp
    4,1 KB · Görüntüleme: 50
Ustte attiginiz sonuca bakarsam bufferbloat sorununuz var gibi. Muhtemelen SO'nun sagladigi modemi kullaniyorsunuz.

Arkada internet kullanan seyleri kapatip, bu testi yapin ve sonuclari paylasin lutfen.

Bufferbloat durumu kotu, ozellikle download active degerleriniz. Ilginc olarak sol alttaki kutucukta bulunan ikonlar da yuklenmemis.

Sebep tam olarak bundan demiyorum ancak bufferbloat durumunuz, yasadiginiz soruna etki ediyor olabilir. Bunun disinda gecici muhtemel cozum olarak yonetici olarak actiginiz bir CMD ekranina ipconfig /flushdns yazdiktan sonra, modemi de acip kapatip, tekrar durumu gozleyebilirsiniz.

Superonline PPPOE kullanici adi ve sifresini size vermiyor diye biliyorum. Bu yuzden kendi modeminizi alip, istediginiz gibi kullanmaniz cok zor. Turkcell'in kendi sattigi modemlerin hicbirinde de guzel QoS destegi oldugunu sanmiyorum.

Onceki modemden PPPOE verilerini cekebilen modemler var. Bazi TP-Link modemlerde ve yanilmiyorsam Keenetic modemlerin hepsinde bu ozellik mevcut. Dusunebilirsiniz.

Bunun disinda PPPOE bilgilerini stok modemde ogrenmenin birkac yolu var ancak her verilen modemde calismayabiliyor tabii ki.

2025 oncesi dagitilan HG8245x6 modemler icin kanalda video mevcut ornegin.

Son alternatif olarak da aklima su anki modemi/routeri bridge moduna (varsa tabii) alip, kendi routerinizi alip su anki modeme/routera takmak. Tabii bu biraz ''kirli'' bir cozum nispeten.