eGo

Çalışkan
Merhaba, evimde 1000 Mbps var ancak nedense çok yavaş. Laptop’tan Ethernet ile bağlıyım. Forumlara, sosyal medyaya girerken ya da YouTube’da bazen çok bekliyorum; ben tıkladığımda direkt girmesi gerekirken sürekli bir loading var. Bu normal değil gibi. Daha önce hiç Superonline kullanmadım ve böyle bir sorunum olmamıştı. Şu anda oturduğum yerde altyapı Superonline olduğu için mecbur Superonline bağlattım ancak bu sorun hiç gitmeyecek gibi. Mobilde daha da yavaş çalışıyor. Müşteri hizmetlerini arayarak 2.4 ve 5 GHz’i ayırmasını talep ettim ama yine de mobile fayda etmedi. Laptop’ta ise WARP kullandığımda bu sorun ortadan kalkıyor ancak ben interneti kullanmak için harici bir DNS değiştirici ya da VPN kullanmak istemiyorum. Ayrıca WARP ne kadar güvenli olabilir ki?

Araştırmalarımda birçok kişinin bu durumdan muzdarip olduğunu gördüm. Ben de çözüm arıyorum; daha önce bu sorunu yaşamış olan arkadaşlar destek verirse sevinirim.

İyi forumlar...

Son düzenleyen: Moderatör:
Superonline satış sonrası hizmetinde müşteri memnuniyeti yok maalesef. Ben 2 aydır çözümünü bulamadım, kabullendim artık. 3 defa ekip geldi, bütün cihazlarım değişti, hâlâ aynı. Altyapıyı bile kontrol ettiler.

Merhaba, evimde 1000 Mbps var ancak nedense çok yavaş. Laptop'tan Ethernet ile bağlıyım. Forumlara, sosyal medyaya girerken ya da YouTube'da bazen çok bekliyorum; ben tıkladığımda direkt girmesi gerekirken sürekli bir loading var. Bu normal değil gibi. Daha önce hiç Superonline kullanmadım ve böyle bir sorunum olmamıştı. Şu anda oturduğum yerde altyapı Superonline olduğu için mecbur Superonline bağlattım ancak bu sorun hiç gitmeyecek gibi. Mobilde daha da yavaş çalışıyor. Müşteri hizmetlerini arayarak 2.4 ve 5 GHz'i ayırmasını talep ettim ama yine de Mobile fayda etmedi. Laptopta ise WARP kullandığımda bu sorun ortadan kalkıyor ancak ben interneti kullanmak için harici bir DNS değiştirici ya da VPN kullanmak istemiyorum. Ayrıca WARP ne kadar güvenli olabilir ki?

Araştırmalarımda birçok kişinin bu durumdan muzdarip olduğunu gördüm. Ben de çözüm arıyorum; daha önce bu sorunu yaşamış olan arkadaşlar destek verirse sevinirim.

İyi sosyaller...

Konu hız ve yavaşlıkla ilgili ama Speedtest'ten vs bir test yapıp atmamışsınız ping kaç latency kaç hız kaç göremiyoruz.

Superonline satış sonrası hizmetinde müşteri memnuniyeti yok maalesef. Ben 2 aydır çözümünü bulamadım, kabullendim artık. 3 defa ekip geldi, bütün cihazlarım değişti, hâlâ aynı. Altyapıyı bile kontrol ettiler.
Şikayetvar'a felan da yazdınız mı mesela?

Bu sorun buyuk ihtimal Ping ile baglantili. Yapman gereken sey şu, ariyorsun Superonline'i pingim çok yüksek ayar istiyorum diyorsun onlar ayarliyorlar. Bunu dene.

Şu an için değerler normal gibi ama mesela şunu fark ettim ki ben normalde oyun oynayan biri değilim ve test yapmak için Valorant adlı oyunu seçtim ve oyununun setup açtıktan sonra indirme sürekli dalgalı bir şekilde 1MB kadar düştü, ardından WARP açtım ve indirme 80-90 MB kadar çıktı ve 25GB dosya 3 dakikada indi ancak WARP kullanarak bunu yapabildim. Çok saçma.
Genel olarak YouTube ve tarayıcıda takılan biriyim ancak bu yavaşlık sorununu anlamıyorum hız sınırlaması var mı nedir? Bazen çok hızlı akıyorken bazen YouTube 3-4 anca geliyor. Ancak hızım aşağıdaki gibi anlamadım.

1767541221440.webp

Şu an için değerler normal gibi ama mesela şunu fark ettim ki ben normalde oyun oynayan biri değilim ve test yapmak için Valorant adlı oyunu seçtim ve oyununun setup açtıktan sonra indirme sürekli dalgalı bir şekilde 1MB kadar düştü, ardından WARP açtım ve indirme 80-90 MB kadar çıktı ve 25GB dosya 3 dakikada indi ancak WARP kullanarak bunu yapabildim. Çok saçma.
Genel olarak YouTube ve tarayıcıda takılan biriyim ancak bu yavaşlık sorununu anlamıyorum hız sınırlaması var mı nedir? Bazen çok hızlı akıyorken bazen YouTube 3-4 anca geliyor. Ancak hızım aşağıdaki gibi anlamadım.

Eki Görüntüle 215828

Download latency'niz 123 ondan dolayı oluyor Wi-Fi ile bağlanıyorsunuz bu da normal pinginiz de iyi 4. Tek sorun indirme gecikmesi bende Wi-Fi ile bağlanıyorum 50-55'lerde benim. Wi-Fi'ya çok uzaksanız oda etkiler. Modem kalitesi de etkiler.

Download latency'niz 123 ondan dolayı oluyor Wi-Fi ile bağlanıyorsunuz bu da normal pinginiz de iyi 4. tek sorun indirme gecikmesi bende Wi-Fi ile bağlanıyorum 50-55'lerde benim. Wi-Fi'ya çok uzaksanız oda etkiler.

Wi-Fi ile bağlanmıyorum Ethernet ile bağlıyım ve Wi-Fi yanımda

Wi-Fi ile bağlanmıyorum Ethernet ile bağlıyım ve Wi-Fi yanımda.

Sorun bağlantı kalitesinde o zaman. Ben 200 Mbit Vodafone fiber kullanıyorum. Wi-Fi genişletici ile modeme 10 metre genişleticiye 5 metre mesafedeyim ve latency 50 dediğim gibi modemden de olabilir. İnternet sağlayıcınızdan yardım talep edin gerekirse modemi değiştirip denesinler.

Sorun bağlantı kalitesinde o zaman. Ben 200 Mbit Vodafone fiber kullanıyorum. Wi-Fi genişletici ile modeme 10 metre genişleticiye 5 metre mesafedeyim ve latency 50 dediğim gibi modemden de olabilir. İnternet sağlayıcınızdan yardım talep edin gerekirse modemi değiştirip denesinler.

Teşekkürler yanıtlarınız için. Birçok kez aradım ama dedikleri Speedtest yüksekmiş. Ona ben de bakabiliyorum ki zaten...
Modem güncelleddik dediler 1-2 gün düzeldi sonra gene aynı maalesef.