Dediğim gibi kendi açınızdan hangi program verimli geliyor ise onu uygulamanız çok daha mantıklıdır
Bu cumlenin onemi buyuk.
En faydali ancak yaparken zevk almadiginiz, surekliligi saglayamadiginiz program, biraz daha az faydali ancak tam tersi yaparken buyuk zevk aldiginiz ve duzenli olarak spor salonuna gitme motivasyonunu bulabildiginiz programdan daha kotudur.
Ben sahsen spora basladigimda cok zayiftim, estetik bir fizik istemiyordum. Yalnizca biraz kutle kazanmak, kiyafetlerimin ustume oturmasini istiyordum. Karin kasi falan değildi benim istediklerim.
Bu yuzden bugune kadar hep hipertrofi odakli programlar uyguladim, 4 gunluk upper/lower, 6 gunluk PPL falan. Ama hicbirinde surekliligi saglayamadim. Cok da ilerleme katedemedim. Cunku benim istedigim bu değildi ve yaparken eglenmiyordum. Zevk almadigim rutini yapmadigim icin bana sallayacak olan, hayatini spor salonunda curutecek olan bir gymcel varsa burada, onunla tartismayacagim.
Yaklasik 3 ay 5x5 programini denedim, iyi bir program olmadigini dusunsem de en cok ilerlememi onda sagladim diyebilirim.
Su anda GZCLP programindayim. Henuz yeni başladım, sonuç paylasmak icin erken. Normal programa ek olarak normalde yapmayi sevmedigim lateral raise, triceps pushdown ve curl hareketlerini koydum. Bunlari yapmayi sevmiyorum, bana amele isi gibi geliyor. Agir squat, bench press vs. basmak varken. Ama yabancilarin aksine bence row ve press hareketleri kollar icin yetersiz, mecburen yapiyorum.
Sadece olağan dışı ve pek bir benzeri milyonda bir yaşanacak bir olay için hayatınızı yönlendirmenizi önermem. Sonrasında profesyonel maçı iptal edilen birilerini örnek almak yanlış olabilir derim: )
Tabii ki de cok haklisin dostum. Ben bu arada Kaan denen simarik cocugu savunmadim. Ama Savas Cebeci de ayri kasindi bence.
Yine de demem o ki benim hedefim vucut gelistirmenin estetik standartlarina gore yetersiz, ancak ortalamanin da ustu bir vucut. Umarim anlasabiliyoruzdur.
Bence Türkiye'de benim gibi cok kisi hedeflerini benimki gibi sekillendirdi fakat ona uygun olmayan programlar vs. uyguladigindan dolayi hep basarisiz oldu.