PasPas

Becerikli
Arkadaşlar yağ oranım 26 34'ten düştü. Kardiyo yaptım bir süre sonra ağırlık antrenmanına geçtim. Şimdi Full Body yapıyorum hoca ile fakat ne kadar sürede yağ yapabilirim? 26'dan 20 civarına kaç ayda gelir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar yağ oranım 26 34'ten düştü. Kardiyo yaptım bir süre sonra ağırlık antrenmanına geçtim. Şimdi Full Body yapıyorum hoca ile fakat ne kadar sürede yağ yapabilirim? 26'dan 20 civarına kaç ayda gelir?
1.5 saat koşarsanız hızlanır diye düşünüyorum. kg?

Yağ yakmanın olayı kalori açığı oluşturmaktır, ne kadar hareket ederseniz o kadar kalori yakarsınız, fullbody çalışıyorsanız da bir yandan kalori harcayıp kalori açığı oluştururken bir yandan da kaslarınızı geliştirirsiniz. Yağ oranınızın ne kadar zamanda düşeceği de metabolizmanıza ve diyetinize göre değişir. Yağ yakma hızınız ve diyetiniz konusunda tam doğru bilgi almak için bir diyetisyene gidebilirsiniz.

Edit: Sadece kardiyo ile yağ yakmak sağlıklı değildir, evet çok kalori harcarsınız ama kas gelişiminize bir faydası olmaz. Fullbody antrenmanından önce ve ya sonra yarım saat ya da bir saat kardiyo yaparsanız yeterli olur. Ben de aynı şekilde 1 ayda 142 kilodan 134 e düştüm.

1.5 saat koşarsanız hızlanır diye düşünüyorum. Kg?

Ben öyle düşünmüyorum. Bende insanım. Koşmakta çok gereksiz bir şey. Bilgim var kardiyo hakkında. Eğimli yürüyüş yapardım hep. Şimdi ısınma amaçlı 5 dakika kardiyo sonra Full body. Kilo 93 boy 185.

Yağ yakmanın olayı kalori açığı oluşturmaktır, ne kadar hareket ederseniz o kadar kalori yakarsınız, fullbody çalışıyorsanız da bir yandan kalori harcayıp kalori açığı oluştururken bir yandan da kaslarınızı geliştirirsiniz. Yağ oranınızın ne kadar zamanda düşeceği de metabolizmanıza ve diyetinize göre değişir. Yağ yakma hızınız ve diyetiniz konusunda tam doğru bilgi almak için bir diyetisyene gidebilirsiniz.

Diyetisyene de gittim zaten.

Kalori açığını da biliyorum hocam.

Ben öyle düşünmüyorum. Bende insanım. Koşmakta çok gereksiz bir şey. Bilgim var kardiyo hakkında. Eğimli yürüyüş yapardım hep. Şimdi ısınma amaçlı 5 dakika kardiyo sonra Full body. Kilo 93 boy 185.

Diyetisyene de gittim zaten.

Kalori açığını da biliyorum hocam.

Kardesim matematik basit ne kadar acik verirsen o kadar hizli kilo kaybi yasarsin kosmak da hizlica kalori yakmak icin mantikli bir şey yok yapmayacağım diyorsan da agzini tutucan.

Bu orana çok takılmayınız. Beslenmeden ve sporla (tam vücut antrenmanı sonuna ek kardiyo da eklenebilir hem laktiği atmak hem kardiyovasküler için hem ek kalori açığı için) oluşturduğunuz kalori açığını koruyarak 6 ayda bir form kontrolü yaparsınız. Fakat bunu kafa çok takarak absürt diyetler ve antrenmanlara (ki yeni başladıysanız özellikle) başvurursanız diyetten sıkılıp bırakır, antrenmanda olası sakatlıkla başınıza iş alınırsınız.
Not: Fizyolojik olarak bir sorununuz (tiroid, böbrek üstü bezi, karaciğer yahut başka hormonal sorunlara sebep olacak durumlar) varsa o ayrı konu.

Ağzımı tutuyorum konu için hala cevabımı alamadım.
Burada sorunuza net bir cevap alamazsınız. Nasıl beslendiğinizi bilmiyoruz, nasıl çalıştığınızı bilmiyoruz, metabolizmanız hakkında fikrimiz yok, kaldı ki size net bir cevap verebilmek için diyetisyen olmak lazım ki dediğim gibi bilgi de olmadığı için burada bir diyetisyen de size net cevap veremez.