Detaylar
Kim cevapladı?ornitorenk
Uzman
Kilonun 1.5-2 katı protein (bitkisel dahil) alman gerektiğini düşünürsek protein hesabı yapmadan geçeyim demek absürt olur dostum.
Tavuk için alternatif pişirme seçenekleri deneyebilirsin. Bütçen varsa et, balık tüketebilirsin. Bütçem yok diyorsan protein tozu alıp bazı günler iştahın olmadığında kullanabilirsin.
Yediğin pirinçten bile protein alıyorsun ama baktığında bitkisel proteinler, hayvansal proteinler kadar kaliteli proteinler değiller. Ben biraz o midesiz kısımdanım her gün tavuk pilavımı yerim bazı günler iştahım olmayınca protein tozu atarım ama belli bir protein oranını yakalamaya çalışırım. Mesela ben yumurtayı sevmiyorum ama salatası veyahut tadını bastıracak birkaç alternatif ile tüketmeye çalışıyorum. Pilava lor vs. katıp bulamaç yapıp yediğimde oluyor. Biraz alternatifleri araştır derim.
O zaman sporu bırakacağız mecbur. Hayatımın %50'sini tavuk ve pirinç pilavı yiyerek geçirmek istemiyorum. Pirinç pilavı görünce bile artık iştahım da azalma oluyor. Önüme geleni yiyip yaparım sporumu baktım 1 yıl sonunda hiçbir değişim yok bırakırım. Zaten genetik de kötü hiç uğraşamam vallahi
Kayraa
Başarılı
Yeni tarifler deneyebilirsin, ben tavuk pilav yerine bazen wrap yapıyorum, sabah yumurta yerine yumurta wrap yapıyorum içine sos koyuyorum, emin ol o soslardan alacağın 40 50 kalori sonraki öğün yapacağın 500 kalorilik cheatten iyidir, bıkmamak için sos baharat vs kullanabilirsin. Veya diğer arkadaşların dediği gibi farklı protein kaynakları tüketebilirsin.
BugraBoey
Uzman
İlla profesyonel yapmıyoruz zaten sen sporu yapta nasıl yaparsan yap dostum. Biraz zaman geçsin yoluna bakarsın.O zaman sporu bırakacağız mecbur. Hayatımın %50'sini tavuk ve pirinç pilavı yiyerek geçirmek istemiyorum. Pirinç pilavı görünce bile artık iştahım da azalma oluyor. Önüme geleni yiyip yaparım sporumu baktım 1 yıl sonunda hiçbir değişim yok bırakırım. Zaten genetik de kötü hiç uğraşamam vallahi
Pırasa karnıyarık vs ye. Tavuklu pilav yemek zorunda değilsin.Abi bu ne ya daha 2 ay oldu haftada 4-5 kere bir öğün tavuk pilav yiyorum ama artık cidden baydı. Spor yapıyoruz iyi hoş da ben hayatımın sonuna kadar hafta 4-5 kere tavuk pilav mı yiyeceğim şimdi sırf protein almak için? Her sabah üşenmeden 3-4 yumurta yiyip üstüne 2 öğün tavuk pilav yiyen tipler gibi mentalim ve midem yok benim. Zaten sadece spor yaptığım günler yiyorum tavuk pilav. Her gün hayatta yiyemem.
Hay ağzına sağlık, bu mesajı arıyordum kim yazdı acaba diyeSpor yaparken Tavuk Pilav yenir diye bir kural yok. İstediğini ye. Kendi uydurduğunuz kurallar ile kendinizi bağlıyorsunuz.
Spor yapma dendiği zaman nedense hemen herkes "ğğğğğ protein ğğğğğğğğğ tozzzzz gas yapcaz instada üstsüz gym stsi atıp kız avlicaz" moduna giriyor (sözüm meclisten dışarı alınan kendisine
Sağlık ve genel form için yapacağın sporda böyle zamazingolarla uğraşmana gerek yok, düzenli ve yeterli beslen yeterli. Yumurtanı tavuk pilavını da ye ama akşam canın çekerse pizzanı da ye, hiçbir şey olmaz. Asıl mesele spor ve hareketi hayatının bir parçası yapmak, zaten bizim erkek vücudu genel olarak yakıt yakmada daha rahat, hele bir de ergensen hareketsizliğe düşmediğin sürece kilolanmazsın. (Tabii ki genetik faktörler de var burada ama genel olarak böyle diyebiliriz)Abi bu ne ya daha 2 ay oldu haftada 4-5 kere bir öğün tavuk pilav yiyorum ama artık cidden baydı. Spor yapıyoruz iyi hoş da ben hayatımın sonuna kadar hafta 4-5 kere tavuk pilav mı yiyeceğim şimdi sırf protein almak için? Her sabah üşenmeden 3-4 yumurta yiyip üstüne 2 öğün tavuk pilav yiyen tipler gibi mentalim ve midem yok benim. Zaten sadece spor yaptığım günler yiyorum tavuk pilav. Her gün hayatta yiyemem.
ornitorenk
Uzman
Tavuklu pilav muhabbeti bayağı baydı, zorunda falan değilsin. Popüler olan her şeye ayak uyduracağım diye kasmayın kendinizi.
Ne yiyeceğiz başka abi sağlam protein için? Tavugun 100 gramında yaklaşık 24 25 g protein var yanlış hatırlamıyorsam. Gidip bitkisel protein yesek doğru dürüst kas gelişimine bir etkisi yok. Yani ciddi olarak büyümek istiyorsan tavuk pilav şart gibi. En ekonomik yolu bu çünkü. Gidip tavuk pilav yerine mercimek nohut vs yersen yerinde sayarsın büyük ihtimal.
mr.esat
Üstün
Hayır, aminoasit profili zengin bitkiler de var. Ki olmasa bile tavuğu pilavla yemek zorunda değilsin. Baharatla, haşla.. Bir sürü yontemi var. Suyunu çıkardınız tavuk pilav muhabbetinin. Pirinç yemek zorunda değilsin ayrıca, bitkisel karblar da iş yapar. Bulgur pirinç unu gibi alternatifler de var.Ne yiyeceğiz başka abi sağlam protein için? Tavugun 100 gramında yaklaşık 24 25 g protein var yanlış hatırlamıyorsam. Gidip bitkisel protein yesek doğru dürüst kas gelişimine bir etkisi yok. Yani ciddi olarak büyümek istiyorsan tavuk pilav şart gibi. En ekonomik yolu bu çünkü. Gidip tavuk pilav yerine mercimek nohut vs yersen yerinde sayarsın büyük ihtimal.