Detaylar
Kim cevapladı?barishizm
Yetkin
İlk 6 ay full body. Boy/Kilo oranına baktığımda bölgesel çalışacak durumda değilsiniz. Önce tüm vücudunuzun hep birlikte toplanması gerek. En hızlı verimi bu şekilde alırsınız ancak.
Hem alışma hem de ısınma için her yerini çalıştırman gerek. En az 5 gün aynı programı tekrarladıktan sonra bölgesel geçebilirsin. Eğer bulabilirsem konuya hem Full Body hem de bölgesel antrenman programımı atacağım.
Çok iyi olur hocam, bekliyorum.Hem alışma hem de ısınma için her yerini çalıştırman gerek. En az 5 gün aynı programı tekrarladıktan sonra bölgesel geçebilirsin. Eğer bulabilirsem konuya hem Full Body hem de bölgesel antrenman programımı atacağım.
Boyuna göre 99 kilo çok fazla. Yağ yakmak için önceliği kardiyoya vermen lazım. Soruna gelirsek başlangıçta Full body yapmalısın, ağırlıkla işin yok.
Ağırlık çalışırsam boşuna mı çalışmış olurum? Yani kas gelişmez mi yağlar yüzünden? Yoksa verim mi çok düşük olur? Eğer verim düşük olursa da yine de gelişmeye devam eder değil mi?
Bir de kardiyo + ağırlık ikilisi daha mı iyi olur sizce?
Son düzenleme:
Ağırlık çalışırsam boşuna mı çalışmış olurum? Yani kas gelişmez mi yağlar yüzünden? Yoksa verim mi çok düşük olur? Eğer verim düşük olursa da yine de gelişmeye devam eder değil mi?
Bir de kardiyo + ağırlık ikilisi daha mı iyi olur sizce?
Önceliğin yağ yakmak olması gerektiği için hedefin yüksek ağırlıklar değil sık tekrar yapmak. Şöyle düşün direkt 30 kg dambıl ile kendini zorlarsan kolun ağrır o gün antremanın devamını getirmezsin. Ama 5 kg'lık dambıl ile sık tekrar yaparsan kası daha çok çalıştırırsın ve daha hızlı yağ yakarsın. Burada ağırlıkla işin yoktan kastım bölgesel çalışıp kolları büyüteyim ağırlık yükseltmeyi hedef edineyim gibi bir düşünceye girmene gerek yok çünkü yağ oranın çok yüksek. Sen of fena şişti kollar sanacaksın ama kas sandığın şeyler kas üstünde eritmeyip göz ardı ettiğin yağlar. Bu yüzden yağ konusunu bu kadar vurguluyorum. Supplement ve diyet ile 2 ay boyunca full body + kardiyo yaparsan çok hızlı ideal kilona düşer kas koymaya başlarsın.