Alex Mason

Yetkin
Merhaba. Öncelikle belirtmeliyim ki spor salonumun yakınında milli istihbarat teşkilatı'nın (MİT) binası var. Kulaklığım Huawei FreeBuds SE.

Müzikteki sesin takıla takıla gelmesininin düşündüğüm sebeplerini yazacağım.

1. Metroda dahi çekiyor yani müziği takılmadan dinleyebiliyorum. Evde de dinledim bir sorun yok. Fakat spor salonunda müziğin sesi takıla takıla geliyor. MİT binasındaki jammerlardan dolayı olabilir mi?
  2. İnternete bağlı olsam da olmasam da spor salonundayken müziğin sesi takıla takıla geliyor. Yani internetle alakası olduğunu düşünmüyorum.
  3. Evde, metro da falan sorunsuzca dinleyebiliyorum. Spor salonunda takıla takıla geliyor ses. İçine ter kaçtığını da düşünmüyorum.
  4. Kulaklığın kutusunu ve telefonu cebimde taşısamda ses takıla takıla geliyor.

Bu durumu çözmek için kendim yapabileceğim ayar veya başka bir şey var mı?

Bazılarınız müzik dinlemeden de yapabileceğimi söyleyecek fakat dış sesleri ve spor salonundaki müziği duymak istemiyorum. Kendi seçtiğim müzikleri dinlemek istiyorum.

Ve bu sorunu sanırım tek ben yaşıyorum başkaları JBL 520BT ile falan rahat rahat dinliyor. Ya da başka kulak içi kulaklıklarla.

Dediğiniz gibi olacağını düşünüyorum, MİT binasında sinyal önleyici, jammer gibi şeyler mutlaka vardır. Tavsiyem spor salonunun Wi-Fi'si var ise şifreyi rica edin ve öyle deneyin.

Yaklaşık 3 metre yüksekliğinde duvarla çevrili olan (MİT) bina ve çevresinde, sinyal kesici dinlemeyi önleyen sistemlerin olduğu öğrenildi.

Dediğiniz gibi olacağını düşünüyorum, MİT binasında sinyal önleyici, jammer gibi şeyler mutlaka vardır. Tavsiyem spor salonunun Wi-Fi'si var ise şifreyi rica edin ve öyle deneyin.
Wi-Fi şifresi var gittiğim spor salonunun. Wi-Fi açık olsa da olmasa da ses takıla geliyor.

Salona girdikten sonra bluetooth bağlantısını kesip, tekrar bağlamayı denediniz mi?
Zaten spor salonuna girmeden önce bluetooth tamamen kapalı oluyor. Salonun içindeyken bağlıyorum telefona kulaklığı.

Wi-Fi şifresi var gittiğim spor salonunun. Wi-Fi açık olsa da olmasa da ses takıla geliyor.

Zaten spor salonuna girmeden önce bluetooth tamamen kapalı oluyor. Salonun içindeyken bağlıyorum telefona kulaklığı.
O zaman dediğiniz var MİT binasından kaynaklı olacağını düşünüyorum.

Sorunun tespiti zor olabilir.

2.4 GHz bandı kullanımı için bir lisans gerektirmeyen bir band. Bu nedenle birçok cihaz bu bandı kullanır: Wifi, Bluetooth, Telsiz mikrofon, endüstriel cihazlar vs. Mesela 433 MHz ve 866 MHz frekanslar da öyle: Lisansız el telsizleri, garaj kapısı otomatikleri, LoRaWAN vs.

Mesela bluetooth, Wifi ile çakışmaması için sürekli frekans değiştirir.
Jammer kullanılsa, o zaman hiç bir cihaz çalışmaz ve takıla takıla da çalışmaz.

Sorunun kaynağı ne olabilir?
Orada 2.4 GHz bandında yayın yapan bir şey var ve senin bluetooth aralıklarla (frekans atlaması) o frekans'a denk gelip 'takılma' olur. Soru: Neden sadece sende olsun?

Cevrende cok sayıda bluetooth cihazı olduğundan, telefonun ve / ya da kulalık başka cihazlarla eşleşmek ister. Soru: Bu neden sadece spor salonunda oluyor? Aynısı metroda da olamsı gerekmiyor mu?
Telefonunda gereksiz/fazladan profiler var mı?

Ve bu sorunu sanırım tek ben yaşıyorum başkaları JBL 520BT ile falan rahat rahat dinliyor. Ya da başka kulak içi kulaklıklarla.

Peki rica etsen ve o kullaklıklardan bir tanesi ile telefonunu eşleştirsen?
En azından telefondan ya da kullaklıktan kaynaklandığını öğrenmiş olursun.