Telefonunda gereksiz/fazladan profiler var mı?
Kullandığım telefon iphone XR 2018. Fazladan profilden kastığınız ne oluyor?

Peki rica etsen ve o kullaklıklardan bir tanesi ile telefonunu eşleştirsen?
En azından telefondan ya da kullaklıktan kaynaklandığını öğrenmiş olursun.

Şimdi şöyle bir şey yapacağım. Eski telefonum Huawei P Smart 2019'dur. Bu telefonu ve ana telefonu götüreceğim bir de öyle deneyeceğim. Ayriyetende eski Bluetooth kulaklığımı da götürüp deneyeceğim. Böylelikle sorunu anlayabileceğimi düşünüyorum. Yani kısacası 2 telefon ve 2 Bluetooth kulaklık götüreceğim öyle deneyeceğim. Sonuca göre başklarından rica ederim ya da etmem.

Sorunun tespiti zor olabilir.

2.4 GHz bandı kullanımı için bir lisans gerektirmeyen bir band. Bu nedenle birçok cihaz bu bandı kullanır: Wi-Fi, Bluetooth, Telsiz mikrofon, endüstriel cihazlar vs. Mesela 433 MHz ve 866 MHz frekanslar da öyle: Lisansız el telsizleri, garaj kapısı otomatikleri, LoRaWAN vs.

Mesela Bluetooth, Wi-Fi ile çakışmaması için sürekli frekans değiştirir.
Jammer kullanılsa, o zaman hiçbir cihaz çalışmaz ve takıla takıla da çalışmaz.

Sorunun kaynağı ne olabilir?
Orada 2.4 GHz bandında yayın yapan bir şey var ve senin Bluetooth aralıklarla (frekans atlaması) o Frekans'a denk gelip 'takılma' olur. Soru: Neden sadece sende olsun?

Cevrende cok sayıda Bluetooth cihazı olduğundan, telefonun ve / ya da kulalık başka cihazlarla eşleşmek ister. Soru: Bu neden sadece spor salonunda oluyor? Aynısı metroda da olamsı gerekmiyor mu?
Telefonunda gereksiz/fazladan profiler var mı?

Peki rica etsen ve o kullaklıklardan bir tanesi ile telefonunu eşleştirsen?
En azından telefondan ya da kullaklıktan kaynaklandığını öğrenmiş olursun.

En azından telefondan ya da kullaklıktan kaynaklandığını öğrenmiş olursun. Geç yazıyorum kusuruma bakmayın, bu süreçte yeni kulaklık falanda aldım. Anker Soundcore Life Tune BT. Öncelikle kullandığım telefonları ve kulaklıkları yazacağım.
Telefonlar: Apple iPhone XR 2018 ve ESKİ TELEFONUM Huawei P Smart 2019.
Kulaklıklar: Anker Soundcore Life Tune BT VE eski kulaklıklarım LG HBS 900, Huawei FreeBuds SE.
Hepsini sıralı şekilde birbiriyle eşleştirdim fakat yine ses ara ara takılarak geliyor. Başkasından telefonunu rica etmek yerine eski telefonumu ve kesin olmakla birlikte de eski kulaklıklarımı da kullandım.

Sorunun kaynağı ne olabilir?
Orada 2.4 GHz bandında yayın yapan bir şey var ve senin Bluetooth aralıklarla (frekans atlaması) o Frekans'a denk gelip 'takılma' olur.

Dediğiniz oluyor büyük ihtimalle. Çünkü başka telefon ve kulaklıkta denedim. Bir de kesin sonuç almak için bir arkadaşımdan falan misafir üye oalrak başka spor salonunda denerim.

Son düzenleme: