Pylorex

Uzman
Selam 15 yaşındayım. 1 haftadır spora gidiyorum. Ve hiçbir sorun yaşamadım şu ana kadar. Sporumu vesaire yapıyorum. 3 set 10 tekrarla birlikte Full body çalışıyorum. Ardından 1 hafta doldu ve hoca bana bir liste verdi. 10 8 6 tekrar toplamda. Her sette ağırlığı arttırıyorum. Fakat şöyle bir sorun var. Ben daha aleti ağırlıksız zor 10 yaparken hoca benden ağırlıkla birlikte 8 yapmamı istiyor. Gücümün yetmediği aletlere bir de üstüne kilo arttırarak çalışmam gerekiyor programa göre. Bu şekilde kendimi sakatlayacağım. Çünkü bazı aletler var Max 1 2 tekrar yapıyorum. Hocaya bunu söylediğimde ise. Dambıllar ile çalışmaya başladım. Sizce eski programdan devam mı edeyim. Yoksa bu programdan devam mı etmeliyim. Mesela yarın bilmediğim bir sürü şey var ve ne yapacağımı bilmiyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Selam 15 yaşındayım. 1 haftadır spora gidiyorum. Ve hiçbir sorun yaşamadım şu ana kadar. Sporumu vesaire yapıyorum. 3 set 10 tekrarla birlikte Full body çalışıyorum. Ardından 1 hafta doldu ve hoca bana bir liste verdi. 10 8 6 tekrar toplamda. Her sette ağırlığı arttırıyorum. Fakat şöyle bir sorun var. Ben daha aleti ağırlıksız zor 10 yaparken hoca benden ağırlıkla birlikte 8 yapmamı istiyor. Gücümün yetmediği aletlere bir de üstüne kilo arttırarak çalışmam gerekiyor programa göre. Bu şekilde kendimi sakatlayacağım. Çünkü bazı aletler var Max 1 2 tekrar yapıyorum. Hocaya bunu söylediğimde ise. Dambıllar ile çalışmaya başladım. Sizce eski programdan devam mı edeyim. Yoksa bu programdan devam mı etmeliyim. Mesela yarın bilmediğim bir sürü şey var ve ne yapacağımı bilmiyorum.
Birkaç hafta veya bir iki ay içinde tükenirsin veya sakatlık olursa diye hep öyle derler. Ağır idmanlarda bir kas grubunun toparlanması için 48 saat gibi süre geçmeli normalde. Full body ile tüm kaslarını uyarıp bölgesel çalışmaya hazırlarsın bünyeni veya devamlı full body yaparak fit kalırsın. Hedeflere göre farklı yaklaşımlar ve tonla değişik antrenman şekli vs. var.

Birkaç hafta veya bir iki ay içinde tükenirsin veya sakatlık olursa diye hep öyle derler. Ağır idmanlarda bir kas grubunun toparlanması için 48 saat gibi süre geçmeli normalde. Full body ile tüm kaslarını uyarıp bölgesel çalışmaya hazırlarsın bünyeni veya devamlı Full body yaparak fit kalırsın. Hedeflere göre farklı yaklaşımlar ve tonla değişik antrenman şekli vs. var.

Peki bana verilen programdan devam mı etmeliyim? Çünkü hiçbir şekilde yapamıyorum belirli aletleri.

Sakatlanacağını düşünüyorsan muhtemelen sakatlanacaksındır. "Ben daha aleti ağırlıksız zor 10 yaparken hoca benden ağırlıkla birlikte 8 yapmamı istiyor." Şu cümle her şeyi açıklıyor, daha hazır değilsin.

Hangi aletleri yapamıyorsun mesela aletlerin isimlerini veya fotoğraflarını atar mısın?

Mesela chest pressi 10 tekrar yapıyorum ama ağırlıkla 8 yapamıyorum çünkü 10 bile zor yapıyorum.
Chest incline press var. Onu 1 tekrar bile yapamıyorum hoca ağırlık eklememi istiyor. Minimum 2,5 2, 5 ve 5 5 ağırlıklar var.

Sakatlanacağını düşünüyorsan muhtemelen sakatlanacaksındır. "Ben daha aleti ağırlıksız zor 10 yaparken hoca benden ağırlıkla birlikte 8 yapmamı istiyor." Şu cümle her şeyi açıklıyor, daha hazır değilsin.

Son düzenleyen: Moderatör:
1 haftalik calismadan sonra agirliklar birden arttirildiysa vucut uyum saglayamamis olablir. Oncelikle evde agirliksiz, kendi vucut agirligin ile bir iki ay calisman daha yerinde olur gibi. Bu arada beslenme ve dinlenmen yeterli mi? Kas gelisimi icin bunlar agirlik kaldirmaktan bile daha onemli. Yeterli protein almiyorsan, uyku duzenin yoksa vucut kendini onaramaz. Android'de 30 Gün Fit isimli bir program var, ek ekipman olmadan kendi vucut agirligin ile basliyorsun. Bununla baslayip sonra spor salonuna gitmeni tavsiye ederim. Spor salonlari genelde bir ay ara vermem gerekiyor, uyeligimi dondurun dediginizde bunu yapiyorlar. Bİr ay uyelik dondurup evde calisarak tekrar donebilirsin. Tabii beslenme ve uyku duzeninde aksama varsa bunlari da gidermis olmalisin.

Son düzenleme:

Hocaya söyle programını değiştirsin daha çok yenisin.

Mesela chest pressi 10 tekrar yapıyorum ama ağırlıkla 8 yapamıyorum çünkü 10 bile zor yapıyorum.
Chest incline press var. Onu 1 tekrar bile yapamıyorum hoca ağırlık eklememi istiyor. Minimum 2,5 2, 5 ve 5 5 ağırlıklar var.
Chest presste kilosuz 10 tekrar atıyosan yaşına göre kasların yok gibi bir şey. Hocanın programını uygulama kendin hangi kiloyla giriyorsan o kiloyla gir.