Her sabah 45 dakka salona yürüyüp antrenman + kardiyo sonra 45 dakika eve gidiyorum. Kış ayı spora gitmek için daha bile iyi. Yazın sıcaklığı ile mayışmıyorsun.
Gerçekten de öyle Spor kışın daha iyi bir de tabii sorumluluk gerektiriyor bıkmadan, sıkılmadan gitmek lazım.

Son düzenleme:
Evde yapılan spor, spor salonunun yerini tutmuyor. Kaslara yeterince stress bindiremiyorsun ama havalandırması yetersiz bir salonda da temiz hava arıyorsun elbet.

Terliyken soğuk havayı yemezsen, soğuk su içmezsen ve saçını kurutursan sorun yaşamazsın kış vakti.
Vücut geliştirme sporu evde olmazmış gibi konuşuyoruz ama spor salonu aylık ücreti 1.000 - 2.000 TL olunca o parayı beslenmeye harcamak daha mantıklı geliyor insana, şınav çekip plank yapsan bile beslenme olduktan sonra bir yere kadar gelişme görülür.

Son düzenleyen: Moderatör:
Vücut geliştirme sporu evde olmazmış gibi konuşuyoruz ama aylık ücret 1.000 - 2.000 TL olunca o parayı beslenmeye harcamak dâhâ mantıklı geliyor insana, şınav çekip plank yapsan bile beslenme olduktan sonra bir yere kadar gelişme görülür.

Benim de anlatmak istediğim bu evde hayvan gibi dolduramazsınız kaslarınızı ama ortalama üstü bir şey çıkartabilirsiniz squat barfiks ve şınavı nizami şekilde yapmaya ustalaşırsanız yine güzel bir görüntü çıkar tabii 1. kısım beslenme 2. kısım antrenmandır.

Benim de anlatmak istediğim bu evde hayvan gibi dolduramazsınız kaslarınızı ama ortalama üstü bir şey çıkartabilirsiniz squat barfiks ve şınavı nizami şekilde yapmaya ustalaşırsanız yine güzel bir görüntü çıkar tabii 1. kısım beslenme 2. kısım antrenmandır.
Üslup ve kelime seçimi uygun olmayınca anlatamıyor insan derdini. 😀
Spor salonuna gitmek güzel bir aktivite ama fiyatı pahalı.

Spor salonunda yaparsan tam fayda görürsün. Evde de yapılabilecek şeyler var tabii ama daha önce hiç spor yapmadıysan muhtemelen evde kendi kendine yaparsan pek çok şeyi yanlış yapacaksın. Bu da alacağın faydayı çok büyük ölçüde düşürecek, belki de sakatlıklara yol açacak. Spor bir bilimdir. Danışabileceğin bir bilenin olması her zaman güzeldir.

Spor salonunda yaparsan tam fayda görürsün. Evde de yapılabilecek şeyler var tabii ama daha önce hiç spor yapmadıysan muhtemelen evde kendi kendine yaparsan pek çok şeyi yanlış yapacaksın. Bu da alacağın faydayı çok büyük ölçüde düşürecek, belki de sakatlıklara yol açacak. Spor bir bilimdir. Danışabileceğin bir bilenin olması her zaman güzeldir.

Ben kendimi kayıt alarak yapıyorum çoğu hareketimi nizami şekle böyle soktum.

Arkadaşlar daha önce hiç spor deneyimim olmadı 18 yaşındayım. Evde dambıl alıp kendim mi yapmalıyım yoksa bir spor salonuna mı yazılmalıyım?
Eğer bütçen ve zamanın varsa spor salonuna yazılman düzen için daha iyi olabilir ama bütçen ve zamanın yoksa evde gerekli birkaç aleti alıp spor yapılabileceğini düşünüyorum. Spor çok genel bir şey inanılmaz kaslı olmak istiyorum yada mükemmel gözükmek istiyorum diyorsan evde biraz zor ama hiç spor yapamamaktansa evde spor yapmak her türlü senin yararına olur. Belki başlangıçta biraz tempo ve vücudun alışması 1 - 2 ay evde çalışıp bu sürede kendine uygun bir salon da bulabilirsin.

Spor salonuna çekiniyorum çünkü kış geliyor ve en yakın spor salonu 1.5km uzaklıkta terli terli kışın eve gelene kadar hastalanma olasılığım çok yüksek. Bu yüzden salona açıkçası gitmek istemiyorum. Ve çok fazla ortak insan kullanıyor pis olması değil ama ortamdaki hava ve eşyalarda ter vs. olması tamamen spordan soğutur beni.
Salona çanta ile gittiğin için hastalanma konusunu dert etme. Havlu ve kalın bir şeyler giyersin eve gidene kadar seni idare eder. Ayrıca bazı salonlarda duş alabiliyorsun yani temizlenip gidersin çok da sorun olmaz.

Bu yüzden evde başlamak istiyorum ama nasıl başlayabilirim? Tavsiyelere açığım.
Bence de sen en iyisi evde başla acemilik dönemini at sonrasında zaten evin sana yeterli gelmediğini anladığında salon arayışına geçeceksindir. Önce vücut ağırlığınla yapabileceğin hareketlerle başla bence en azından kısa bir süre sonrasında hangi bölgeleri çalışman gerektiğini anlatan tonla youtube kanalı var. Oralardan izleyerek, öğrenerek spor yapmaya başlayabilirsin.

Bunlar haricinde zaten 18 yaşındasın. Acele etmene gerek yok. Öğrene öğrene ilerle üstüne koya koya gidersen zaten gelişimini fark edeceksin. Kiloya çok takılma. Kilo sadece bir sayı. Önemli olan aynanın karşısındaki değişimin. Belki 1 Ay sonra 72 kilo olacaksın ama vücudundaki değişim o 2 kilodan kat kat fazla olacaktır bundan emin ol.

Tabi bu dediklerim diyet + spor için geçerli. Sen sadece spor yaparsan ve diyet yapmazsan işler ters gidebilir. Yediklerine dikkat edip protein ağırlıklı beslenirsen. Zaten gerisi gelecektir. Kesin böyledir deyip hareket etme. Ne yaparsan yap önce öğren, mantığını anla sonra yap. Çoğu insan dümdüz spor yaptığı için verim alamayıp sporu bırakıyor. Sporunda başarılar dilerim.

Eğer bütçen ve zamanın varsa spor salonuna yazılman düzen için daha iyi olabilir ama bütçen ve zamanın yoksa evde gerekli birkaç aleti alıp spor yapılabileceğini düşünüyorum. Spor çok genel bir şey inanılmaz kaslı olmak istiyorum yada mükemmel gözükmek istiyorum diyorsan evde biraz zor ama hiç spor yapamamaktansa evde spor yapmak her türlü senin yararına olur. Belki başlangıçta biraz tempo ve vücudun alışması 1 - 2 ay evde çalışıp bu sürede kendine uygun bir salon da bulabilirsin.

Salona çanta ile gittiğin için hastalanma konusunu dert etme. Havlu ve kalın bir şeyler giyersin eve gidene kadar seni idare eder. Ayrıca bazı salonlarda duş alabiliyorsun yani temizlenip gidersin çok da sorun olmaz.

Bence de sen en iyisi evde başla acemilik dönemini at sonrasında zaten evin sana yeterli gelmediğini anladığında salon arayışına geçeceksindir. Önce vücut ağırlığınla yapabileceğin hareketlerle başla bence en azından kısa bir süre sonrasında hangi bölgeleri çalışman gerektiğini anlatan tonla youtube kanalı var. Oralardan izleyerek, öğrenerek spor yapmaya başlayabilirsin.

Bunlar haricinde zaten 18 yaşındasın. Acele etmene gerek yok. Öğrene öğrene ilerle üstüne koya koya gidersen zaten gelişimini fark edeceksin. Kiloya çok takılma. Kilo sadece bir sayı. Önemli olan aynanın karşısındaki değişimin. Belki 1 Ay sonra 72 kilo olacaksın ama vücudundaki değişim o 2 kilodan kat kat fazla olacaktır bundan emin ol.

Tabi bu dediklerim diyet + spor için geçerli. Sen sadece spor yaparsan ve diyet yapmazsan işler ters gidebilir. Yediklerine dikkat edip protein ağırlıklı beslenirsen. Zaten gerisi gelecektir. Kesin böyledir deyip hareket etme. Ne yaparsan yap önce öğren, mantığını anla sonra yap. Çoğu insan dümdüz spor yaptığı için verim alamayıp sporu bırakıyor. Sporunda başarılar dilerim.
Tavsiyeleriniz için çok teşekkürler. Öncelik sizde olmak üzere hocam. Bunu uygulayacağım ilk öncelikle evde yapacağım zaman geçtikçe eğer verim alabildiğimi ve daha fazla alete ihtiyacım olduğunu hissettiğim zaman salona gideceğim teşekkürler.

İstediğin kadar kayıt al, doğruyu bilmedikten sonra kayıt alsan ne olur? Sorun senin işin doğrusu konusunda bilgi sahibi olmaman zaten, kendini dışarıdan görmen değil.

Çoğu kişinin spor salonuna o kadar para bayilabilecegini sanmıyorum hele beslenme işin içine girince para yetişmiyor, internette çoğu hareketin doğru formunu gösteren insanlar var.
Her koyun kendi bacağından asılıyor spor salonunda benim de 7-8 aylık bir geçmişim var 1 kişi geldi doğrusunu göstereyim sana dedi sonradan öğrendim onunda duruşu yanlışmış.

Karşınıza 1 ayna alın yandan da kayda alın kendinizi internetten de biraz arastirdiniz mi o bölgeyi hissetmiyorsaniz zihin kas kordinasyonu kuramiyorsunuzdur.