Eğer bütçen ve zamanın varsa spor salonuna yazılman düzen için daha iyi olabilir ama bütçen ve zamanın yoksa evde gerekli birkaç aleti alıp spor yapılabileceğini düşünüyorum. Spor çok genel bir şey inanılmaz kaslı olmak istiyorum yada mükemmel gözükmek istiyorum diyorsan evde biraz zor ama hiç spor yapamamaktansa evde spor yapmak her türlü senin yararına olur. Belki başlangıçta biraz tempo ve vücudun alışması 1 - 2 ay evde çalışıp bu sürede kendine uygun bir salon da bulabilirsin.
Salona çanta ile gittiğin için hastalanma konusunu dert etme. Havlu ve kalın bir şeyler giyersin eve gidene kadar seni idare eder. Ayrıca bazı salonlarda duş alabiliyorsun yani temizlenip gidersin çok da sorun olmaz.
Bence de sen en iyisi evde başla acemilik dönemini at sonrasında zaten evin sana yeterli gelmediğini anladığında salon arayışına geçeceksindir. Önce vücut ağırlığınla yapabileceğin hareketlerle başla bence en azından kısa bir süre sonrasında hangi bölgeleri çalışman gerektiğini anlatan tonla youtube kanalı var. Oralardan izleyerek, öğrenerek spor yapmaya başlayabilirsin.
Bunlar haricinde zaten 18 yaşındasın. Acele etmene gerek yok. Öğrene öğrene ilerle üstüne koya koya gidersen zaten gelişimini fark edeceksin. Kiloya çok takılma. Kilo sadece bir sayı. Önemli olan aynanın karşısındaki değişimin. Belki 1 Ay sonra 72 kilo olacaksın ama vücudundaki değişim o 2 kilodan kat kat fazla olacaktır bundan emin ol.
Tabi bu dediklerim diyet + spor için geçerli. Sen sadece spor yaparsan ve diyet yapmazsan işler ters gidebilir. Yediklerine dikkat edip protein ağırlıklı beslenirsen. Zaten gerisi gelecektir. Kesin böyledir deyip hareket etme. Ne yaparsan yap önce öğren, mantığını anla sonra yap. Çoğu insan dümdüz spor yaptığı için verim alamayıp sporu bırakıyor. Sporunda başarılar dilerim.