Hangisini tercih edersiniz? Ve neden?
Dolby Atmos için Apple rakipsiz tercih.
Ses kalitesi nerdlüğü(!) yapılacaksa da yine Apple Music ve Deezer ilk akla gelecek seçenekler.
Teknik detaya inersem Spotify ve YouTube Music (mobil için) al birini vur ötekine. Biri (YT) AAC, diğeri OGG Vorbis formatı kullanıyor. Birisi daha düşük bitrate'lerde, diğeri daha yüksek bitrate'lerde daha tutarlı ses sunuyor. Web için konuşacaksak YouTube Music web'de artık Opus'a formatına geçiyor ve bu düşük bitrate içeriklerde mükemmellik, orta ve yüksek bitrate'lerde de çok yüksek bir dinamik alan demek.
İşin nerdlüğünden çıkıp biraz daha mantık çerçevesinde bakacaksak arayüzü ve fiyatı kişiye en çok hitap eden hangisiyse, en iyisi odur. Şahsen YouTube Music'in dümdüz premiumla beraber geliyor oluşu benim gözümde müthiş f/p yapıyor onu. Playlist mantığına ve arayüzüne de Spotify'dan geçtiğimde pek yabancılık çekmedim. Klipli şarkıların, tek bir butonla video klip ya da release hali arasında geçiş yapılabilmesi vesaire, tatlı buluyorum.
Benim için hem kullanıcı dostu olması, hem YouTube Premium'un yanında gelmesi ve Web'de daha çok dinleme yapmam gibi sebeplerden YouTube Music'tir. Spotify'dan herhangi bir eksiği olmamasına çevremdeki çoğu kişi Spotify'daki playlistleri nedeniyle YouTube'a geçmeye çekindiğini söylüyor. Ben de hepsine teker teker, platformlar arası playlist taşımanın mümkün olduğunu anlatmıyorum, bir zahmet Google'lasınlar.
Youtube music şarkı çeşitliliği açısından güzel fakat Spotify kadar basit bir arayüzü, hazır kullanıcı playlistleri ve destkop için uygulaması yok.
Apple music ve Deezer da da Spotify'a podcast olarak yüklenen 2.0 gibi remastered versiyonlar ve aynı şekilde kullanıcı playlistleri yok. Spotify daha kullanışlı geliyor.
Hazır playlistleri var, her cuma releaseleri ordan takip ederim hatta. Arayüz konusu çok şahsi, bir şey diyemem belki bir süredir kullandığımdandır, bayağı kolay ve anlaşılır geliyor bana.