Merhaba arkadaşlar, bugün size 4 büyük müzik platformundan birini önereceğim.
Apple Music: 90 TL'ye en iyi 2. ses kalitesi. Kolay arayüz. iPhone'da daha avantajlı arayüz.
YouTube Music: 90 TL'ye en kötü ses kalitesi. Karmaşık arayüz. Her cihazda aynı arayüz.
Spotify: 100 TL'ye 3. sırada ortalama ses kalitesi. Kolay arayüz. Her cihazda aynı arayüz.
Deezer: 80 TL'ye en iyi ses kalitesi. Karmaşık arayüz. Her cihazda aynı arayüz.

Sizce hangisi daha tercih edilebilir?
Soru bile değil; Apple Music hem çok daha ucuz hem de en yüksek kaliteyi destekliyor müzik kalitesi olarak. @Simon, aynısını düşünüyorduk büyük ihtimalle.

1787940389576.webp

İmkanınız varsa Tidal kullanın, genel olarak saydığınız hepsinden daha iyidir. Öneri olarak en iyi müzik uygulaması zaten ama oldukça pahalı.

Yıllarca hepsini denedim ve şunu söyleyebilirim, eğer aşırı iyi donanımınız yoksa ve ses kalitesine aşırı takılmıyorsanız Lossless muhabbetleri tamamen aşırı abartı. Kütüphane ve arayüz çok daha önemli. Kendim Spotify'dan YT Music'e geçiş yaptım, YT premiumla birlikte geliyor zaten. Her şarkıyı bulabiliyorum, ses kalitesi beni tatmin ediyor, arayüzü de bayağı düzelttiler. Benim önerilerim şu şekilde;

Ses kalitesi istiyorsanız: Apple Music
Güzel arayüz istiyorsanız: Spotify
Geniş kütüphane ve fena olmayan arayüz istiyorsanız: YT Music

Tabi maddiyata göre de bu sıralar değişebilir, ben tamamen hepsine bütçe yetiyorsa şeklinde kendim sıraladım.

Yıllarca hepsini denedim ve şunu söyleyebilirim, eğer aşırı iyi donanımınız yoksa ve ses kalitesine aşırı takılmıyorsanız Lossless muhabbetleri tamamen aşırı abartı. Kütüphane ve arayüz çok daha önemli. Kendim Spotify'dan YT Music'e geçiş yaptım, YT premiumla birlikte geliyor zaten. Her şarkıyı bulabiliyorum, ses kalitesi beni tatmin ediyor, arayüzü de bayağı düzelttiler. Benim önerilerim şu şekilde;

Ses kalitesi istiyorsanız: Apple Music
Güzel arayüz istiyorsanız: Spotify
Geniş kütüphane ve fena olmayan arayüz istiyorsanız: YT Music

Tabi maddiyata göre de bu sıralar değişebilir, ben tamamen hepsine bütçe yetiyorsa şeklinde kendim sıraladım.
Ortalama, LDAC desteği olan bir TWS kulaklık ile bile farkı anlayabiliyorum şahsen ben; dediğiniz kadar abartı değil.

Ya YouTube Music ses kalitesi geniş kütüphanesi yüzünden kötü bence, en kötü kalitedeki şarkılar bile var. Ben geniş kütüphanesi ve sarki algoritmasi yuzunden YouTube Music kullanıyorum memnunum gayet.

LDAC destekli TWS'ler en az 3k bandından başlıyor diye hatırlıyorum. Ben 1-2k civarı kulaklıklarda hiç görmedim.
3.200 TL gibi bir fiyata almıştım sanırım zamanında, şu an 5.600 TL falan. Demek istediğim fiyat bandı değil; TWS kulaklıklarda BT sıkıştırmadan dolayı ses kalitesi ister istemez düşüyor, ancak ona rağmen farkı hissedebiliyorsunuz. Lossless dışı dinlemek çamur gibi hissettiriyor artık.

3.200 TL gibi bir fiyata almıştım sanırım zamanında, şu an 5.600 TL falan. Demek istediğim fiyat bandı değil; TWS kulaklıklarda BT sıkıştırmadan dolayı ses kalitesi ister istemez düşüyor, ancak ona rağmen farkı hissedebiliyorsunuz. Lossless dışı dinlemek çamur gibi hissettiriyor artık.
Yorumumda zaten belirttim, ses kalitesine önem verenler ve donanımı olanlar fark ediyordur. Ses kulağı diye bir şey var sonuçta. Ben Realme T110 kullanıyorum aktif olarak, farkı pek hissetmiyorum. Ama Airpods veya Soundcore'un son modellerinde fark hissedilebiliyor.

Merhaba arkadaşlar, bugün size 4 büyük müzik platformundan birini önereceğim.
Apple Music: 90 TL'ye en iyi 2. ses kalitesi. Kolay arayüz. iPhone'da daha avantajlı arayüz.
YouTube Music: 90 TL'ye en kötü ses kalitesi. Karmaşık arayüz. Her cihazda aynı arayüz.
Spotify: 100 TL'ye 3. sırada ortalama ses kalitesi. Kolay arayüz. Her cihazda aynı arayüz.
Deezer: 80 TL'ye en iyi ses kalitesi. Karmaşık arayüz. Her cihazda aynı arayüz.

Sizce hangisi daha tercih edilebilir?

YT Music en iyisi premiumdan geldiği için ekstra para vermiyorum. Ses kalitesi olarak yani mix masteringci değiliz aga ben aşırı bir fark hissetmiyorum anca profesyonel ekipmanla falan dinlersem belki.

YT Music’i uzun süre kullandım ve gayet memnundum. Ancak çevremdeki herkes Spotify kullandığı için, sosyallik açısından da daha rahat olur diye ben de denemek istedim. İyi ki geçmişim diyorum. Hem arayüzü çok daha kullanışlı hem de telefon ile bilgisayar arasındaki bağlantı çok daha iyi, hatta daha doğrusu, YT Music’te böyle bir bağlantı neredeyse yoktu. Bu yüzden şu an Spotify’dan devam ediyorum.