4142

Uzman
Makaleler
9
Arkadaşlar merhaba.

Spring öğrenmeli miyiz? Yoksa direkt Springboot'a mı geçmeliyim?

Spring framework Kotlin yada Java ile düzgün kaynak bulamadığıma inanıyorum. En azından kullanılabilecek türde değil.
Bir de sanki boşuna öğreniyormuşum gibi hissediyorum.

Yardımlarınıza açığım. Konu da uzman arkadaşlardan yardım bekliyorum.

@Vavien.

Son düzenleme:
Etiketlendiğim için yazıyorum. Bu konuda bilgim yok.
Olursa bu konuda gelecekte soracağınız sorular hakkında da muhtemelen bilgim olmayacak. Veri yapıları dersinde Java görmem dışında ufak çaplı mobil projelerde Kotlin ve Jetpack kullandım sadece. Yakın zamanda tekrar kullanma gibi bir niyetim yok.

Şimdi tam hatırlamadığımdan dolayı tekrar baktım da Spring Boot, kullanması "daha kolay" olan bir uzantı galiba. 3 sene önce stajda 1 aylığına "kullanmıştım", ona kullanmak denirse tabii. Düz Spring'i tercih etmenin artıları varsa bilmiyorum.

Ben de @29'yi çağırayım. : )

Şimdi tam hatırlamadığımdan dolayı tekrar baktım da Spring Boot, kullanması "daha kolay" olan bir uzantı galiba. 3 sene önce stajda 1 aylığına "kullanmıştım", ona kullanmak denirse tabii. Düz Spring'i tercih etmenin artıları varsa bilmiyorum.

Web uygulamalarını başlatması daha kolay ama Spring üzerine kurulu. Herkes Spring öğren diyor lakin Türkçe kaynak yok denecek kadar az. Her şeyi tükettim sayılır Türkçe.

Hocam benim de cok bildigimden degildir, bende bir seyleri anlatirken daha iyi ogrenmek gibi bir aliskanlik var :D

Java dogasi geregi hayvan gibi bellek tuketen bir dil ve enterprise alan disinda da malumumuz oyle aman aman tercih edilmemeye calisiyor fakat rakipsiz oldugu alanlar da var.

Spring tek basina cok aman aman ise yarayan bir sey degil, sonucta ikisiyle de cikarttiginiz programlar sunucuda calisacak sekilde dizayn ediliyor ve size boot kadar da konfor vermiyor fakat is ilanlarinda bootsuz ilanlar da gordugumu hatirliyorum. Boot direkt yatis, her seyi koyuyorsunuz ve sihirli bir sekilde birbirine baglaniyor hepsi. Bunlarin ustune fazladan bellek izi var yani masaustu program icin yine cok mantikli degil. Bunun icin (Dependency injection yani) baska frameworkler de bulunuyormus daha hafif fakat Java ile yapilan desktop uygulamalari tiksindirici duruyor ve alternatif bol qtsinden .netlerine oradan da Electrona kadar.

Bunlar disinda zaten spring temelleri zor degil ve aslinda neden boota springden ziyade ihtiyaciniz oldugunu da acikliyor. O sebeple iain arkasini gormeniz icin bi bakmaniz ucundan bakmaniz mantikli olur bence.

Spring ile cok basit bir program yapmistim, makalelerimde duruyor, su sinav haftasindan sonra da basima bi is gelmezse ucanpsikolojim sebepli yarim biraktigim boot yazisini tamamlayacagim gibi sonra da dockerlik seyler yazabilirim.
İngilizce kaynaklardan şöyle bir nimet vardı: Baeldung. İngilizce kaynaklara yönelebilmeniz durumunda işinize yarayacaktır.
Hocamin dedigi Baeldung cok cicidir, JavaTpoint ve GeeksForGeeks de guzeldir.

Turkce icin ben bir kaynak kesfettim, fenaya benzemiyor. Udemyden takip ettigim adam Jsp gibi Nuh asden kalma teknolojileri anlatmaya basladigi icin onu gecici olarak yarida kesip buna gecmeye karar verdim fakat bakacagim zamanla.

Hocalarim benim yamuklarimi duzeltirse fazlasiyla sevinirim :)

Hocam benim de cok bildigimden degildir, bende bir seyleri anlatirken daha iyi ogrenmek gibi bir aliskanlik var :D

Java dogasi geregi hayvan gibi bellek tuketen bir dil ve Enterprise alan disinda da malumumuz oyle aman aman tercih edilmemeye calisiyor fakat rakipsiz oldugu alanlar da var.

Java en iyi dil :D. Dünyada en çok kullanılan dil Kotlin ve Java.

Java en iyi dil :D. Dünyada en çok kullanılan dil Kotlin ve Java.
En iyi dil değil, kullananların tiksindiği bir dil çok ama çok haklı sebeplerden çünkü özelliksiz, ilkel, yavaş, modernlik düşmanı bir dil.

Java kullananlar genelde Java 8den ileri çıkmayan eskikafa firmalar ya da bankalar. Duruma göre çok daha güzel alternatifleri bulunuyor.

En iyi dil değil, kullananların tiksindiği bir dil çok ama çok haklı sebeplerden çünkü özelliksiz, ilkel, yavaş, modernlik düşmanı bir dil.

Java kullananlar genelde Java 8den ileri çıkmayan eskikafa firmalar ya da bankalar. Duruma göre çok daha güzel alternatifleri bulunuyor.
Ben kullandım, güzel dil. Dünya'da şu an en çok kullanılan dil. Yıllardır en çok kullanılanlardan, GC var, he he.

Not, şakasına takılıyorum.