erkuteer1

Becerikli
12 Eylül itibarı ile bu güncellemenin akıbeti ne oldu, bilen var mı? Fixleme yapıldı mı? Oyun yüklemek istiyorum 50 GB üzeri veri akışı olacağı için SSD'den olmak istemiyorum. Yeni aldım.

SSD modeli;
Kingston Renegade 1TB Gen4 NVMe M.2 SSD (7300MB okuma/6000MB yazma)

Microsoft windows sorumluluğu üstlenmediği için son durum -kesin olarak- bilinmiyor.

Ayrıca SSD bozan güncellemeyle tekrar deneme yapıldığında artık sorun tekrar üretilemiyor gibi görünüyor. Yani çözülmüş gibi ama kesin bir şey yok.

12 Eylül itibarı ile bu güncellemenin akıbeti ne oldu, bilen var mı? Fixleme yapıldı mı? Oyun yüklemek istiyorum 50 GB üzeri veri akışı olacağı için SSD'den olmak istemiyorum. Yeni aldım.

SSD modeli;
Kingston Renegade 1TB gen4 NVMe M.2 SSD (7300 MB okuma/6000MB yazma)

Yeni SSD için güvenli yöntem önce Firmware güncellemesi Windows güncellemesini ertele veri yedekle oyun kurulumlarını başlat.
Eğer Firmware güncel ve Windows güncellemesini yüklemezsen büyük veri akışları SSD'ye zarar verme ihtimali oldukça düşük.

Yeni SSD için güvenli yöntem önce Firmware güncellemesi Windows güncellemesini ertele veri yedekle oyun kurulumlarını başlat.
Eğer Firmware güncel ve Windows güncellemesini yüklemezsen büyük veri akışları SSD'ye zarar verme ihtimali oldukça düşük.

Dün web sitelerinden iso olarak indirdiğim için içinde yüklü olarak geldi muhtemelen. format sonrası update olarak defender kötü yazılım harici bir güncelleme bulmadı. Çoğu kişinin başına gelen herkesin başına gelecek diye bir kaide yok tabiki ancak insan bir endişe ediyor bu tür durumlarda.

Eğer kullandığın SSD Phison E26 kontrolcü içermiyorsa sorunun yok demektir. Hangi SSD'lerin E26 kullandığına buradan bakabilirsin:

Ek olarak bu kontrolcüye sahip firmalar firmware güncellemesi yayınladı diye biliyorum.

listede ssd mi görmemek sevindirdi. ufak yazılımsal hataların insanlara maddi olarak zarar verebilmesini hiç anlayamadım. yarın bir güncellemeyle diğer donanım bileşenlerini de bir daha çalıştırılmayacak hale gelmemesinin garantisi yok. sorumluluk alan da yok. bu işleri çok daha detaylı yapmaları gerekir benim fikrim. her pc açışımda bir windows update mutlaka geliyor. bir satış stratejisimi yoksa gerçekten ihtiyaç olduğu içinmi bu şekildeler bilmiyorum.