Detaylar
Kim cevapladı?ardarda13
Uzman
Sağda soru işareti var, ona basın render çıkar, render tıklayıp çalıştırın, tekrar bu ekranı paylaşın.
Yaptım olmuş mu? İlk defa buradan test yapıyorum sanırım manuel bitiriyoruz testi Furmark gibi değil di mi?
ardarda13
Uzman
Evet ikisi de takılı.Direkt kapatabilirsiniz.
Herhangi bir kısıtlama yapmamış anakart. SSD şu an takılı mı?
ardarda13
Uzman
BIOS giriyorum dediğiniz ayarları bulamadığım için yazma kısmına giriyorum yazarken BIOS donuyor şimdi de ilk defa karsılaştım.BIOS'ta PCIe Configuration menüsünde PCIe Version ve PCIe Bifurcation ayarları olacak. PCIe Version ayarı Gen 4, PCIe Bifurcation ayarı X16 olmalı. PCIe Configuration menüsü Peripherals veya Settings menüsü içerisinde olması lazım.
Bifurcation buldum fakat diğer dediğin Version bulamadım. Bifurcationda da şöyle ayarlar var.BIOS'ta PCIe Configuration menüsünde PCIe Version ve PCIe Bifurcation ayarları olacak. PCIe Version ayarı Gen 4, PCIe Bifurcation ayarı X16 olmalı. PCIe Configuration menüsü Peripherals veya Settings menüsü içerisinde olması lazım.
Son düzenleyen: Moderatör:
ardarda13
Uzman
Bahsettiğim kısıtlama ile alakalı değil FPS sorunu, slot normal hızında çalışıyor, SSD eklemesi ile alakalı değil gibi duruyor, bir de CrystalDiskInfo ile SSD'lerin çalışma hızlarına bakın.
XPG için olan.
Evet eminim.Anakartınızın Gigabyte B650 Gaming X AX V2 olduğun emin misiniz?
Öyleyse ilginç bir olay var.
ardarda13
Uzman
Ben bu kadar detayı çok anlamıyorum kusra bakmayın. Ne yapmam lazım peki?Anakart PCI-e X16 slotunda gen 4 destekliyor, ekran kartınız gen 5 çalışıyor, normalde böyle bir şey imkansız.
Bahsettiğim kısıtlama ile alakalı değil FPS sorunu, slot normal hızında çalışıyor, SSD eklemesi ile alakalı değil gibi duruyor, bir de CrystalDiskInfo ile SSD'lerin çalışma hızlarına bakın.
Kingston için olan bu da.
Yeni konular
-
-
-
Scott Pilgrim vs. the World: The Game: Complete Edition - Türkçe Yama
- RewAdIs Çeviri
-
-
-
-
-