Colonell

Uzman
Son düzenleyen: Moderatör:
500 GB alacaksan Kioxia Kioxia Exceria G2 öneririm. 1 TB versiyonunu kullanıyorum, DRAM'i mevcut. 2 senelik süreçte 22.5 TB dosya yazdım ve sağlığı bu 2 senelik süreçte 88'e kadar düştü. Sağlığı hızlı düşüyor diyenler var ama güzel bir disk ayrıca dediğim gibi DRAM mevcut.

500 GB tavsiye etmiyorum. Tercih meselesi ama ben hızlı 500 GB yerine bi tık daha yavaş 1 TB alırdım. İşletim sistemini kurdun, birkaç program kurdun, bir iki oyun kurdun. Hopppp! Disk dolu.

1.500 TL bütçede 1 TB bir disk almak ne yazık ki imkansız gibi. Daha geçenlerde 500 GB'lık Lexar diski 1380 TL'ye aldım o da 1000 TL kuponum vardı 380 TL'ye denk geliyor diye alabildim. Eğer güzel bir SSD bulunursa İyzico ödemelerinde %15 geri iade ve sanırsam ilk üyeliğe 300 TL geri iade fırsatı vardı. Baktım da kampanyaların sınırı dolmuş ne yazık ki.

500 GB alacaksan Kioxia Kioxia Exceria G2 öneririm. 1 TB versiyonunu kullanıyorum, DRAM'i mevcut. 2 senelik süreçte 22.5 TB dosya yazdım ve sağlığı bu 2 senelik süreçte 88'e kadar düştü. Sağlığı hızlı düşüyor diyenler var ama güzel bir disk ayrıca dediğim gibi DRAM mevcut.

1.500 TL bütçede 1 TB bir disk almak ne yazık ki imkansız gibi. Daha geçenlerde 500 GB'lık Lexar diski 1380 TL'ye aldım o da 1000 TL kuponum vardı 380 TL'ye denk geliyor diye alabildim. Eğer güzel bir SSD bulunursa İyzico ödemelerinde %15 geri iade ve sanırsam ilk üyeliğe 300 TL geri iade fırsatı vardı. Baktım da kampanyaların sınırı dolmuş ne yazık ki.
Sağlık biraz hızlı düşmüş.
1739587271056.webp

Çift slot M.2 SSD yuvası var. 500 GB'lık M.2 SSD almayı düşünüyorum. SSD seçerken nelere dikkat etmeliyim. Okuma yazma hızı kaç olmalı veya önerebileceğiniz SSD var mı? Bütçem: 1500TL.
Hız konusuna gelirsek, laptop'unuzun slotunun max desteklediğine yakın bir m2 almanız yetecektir. Zaten 500gb ssd ile geliyor sistem sanırsam. 500 gb daha alırsınız idare edersiniz.

Sağlık biraz hızlı düşmüş.

Kioxia ve Lexar dışında WD disk de kullanıyorum hocam yani 3 tane NVME arasından en hızlı sağlık kaybeden G2 oluyor ki onu belirttim zaten. Demem o ki, DRAM var güzel bir disk fakat hızlı sağlık kaybediyor. Benlik sorun yok zaten 3 diskim var fakat bunu göze alarak almak gerek.

500GB WD blue 6 yılında. Bence fiyat daha önemli. 500GB Samsung almaktansa 1TB WD alırım 500TL daha verip.

Benim sağlık 500GB olduğu için düşük çıkıyor Samsung 1TB.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2025-02-14 035628.webp
    Ekran görüntüsü 2025-02-14 035628.webp
    71,8 KB · Görüntüleme: 75
Kioxia ve Lexar dışında WD disk de kullanıyorum hocam yani 3 tane NVME arasından en hızlı sağlık kaybeden G2 oluyor ki onu belirttim zaten. Demem o ki, DRAM var güzel bir disk fakat hızlı sağlık kaybediyor. Benlik sorun yok zaten 3 diskim var fakat bunu göze alarak almak gerek.
500GB WD blue 6 yılında. Bence fiyat daha önemli. 500GB Samsung almaktansa 1TB WD alırım 500TL daha verip.

Benim sağlık 500GB olduğu için düşük çıkıyor Samsung 1TB.
Sağlığın hiçbir önemi yok. Firma tarafından verilmiş kullanım ömrü zaten. Ufak tefek kayıplarla %0'a düştükten sonra da kullanılabiliyor. Tamamen SSD'ye nasıl baktığınızla ve kalitesiyle alakalı. Düzgün sıcaklıklarda uzun yıllar kullanabilirsiniz.
Arkadaş bütçe belirtmiş, bu bütçelerde zaten hangisi en ucuzsa onu alacak. Eğer yukarıdaki arkadaşın dediği gibi Kioxia'da dram varsa, en mantıklı seçenek o gibi duruyor.
Eski 500GB lik diskimi çıkartmadan ölçmüştüm.
1739589794896.webp

Sağlığın hiçbir önemi yok. Firma tarafından verilmiş kullanım ömrü zaten. Ufak tefek kayıplarla %0'a düştükten sonra da kullanılabiliyor. Tamamen SSD'ye nasıl baktığınızla ve kalitesiyle alakalı. Düzgün sıcaklıklarda uzun yıllar kullanabilirsiniz.
Arkadaş bütçe belirtmiş, bu bütçelerde zaten hangisi en ucuzsa onu alacak. Eğer yukarıdaki arkadaşın dediği gibi Kioxia'da dram varsa, en mantıklı seçenek o gibi duruyor.
Eski 500GB lik diskimi çıkartmadan ölçmüştüm.
Eki Görüntüle 124437

Evet katılıyorum hocam, sağlık mevzusu pek de önemli değil. Kullandığım bütün anakartlarda soğutma vardı lakin yoksa bile üstüne soğutma yerleştirilebilir. Laptoplar için de yeterli bir alan varsa ince bir alüminyum soğutma bloğu kullanılabilir, diğer belleklerimde öyle yapıyorum.

Arkadaş bütçe belirtmiş, bu bütçelerde zaten hangisi en ucuzsa onu alacak. Eğer yukarıdaki arkadaşın dediği gibi Kioxia'da DRAM varsa, en mantıklı seçenek o gibi duruyor.
Eski 500GB'lik diskimi çıkartmadan ölçmüştüm.
Eki Görüntüle 124437

Samsung güzel ama hem sahtesi çok hem de pahalı. Daha geçen gün biri attı 1TB MSI M.2 1900TL o pararaya 500GB Samsung alsın ki o paraya. DRAM işi abartılıyor. Eğer sürekli 50 100GB dosya atıyorsan tamam ama günlük kullanıcı için gereksiz. Ben oyun vs için kullandığım için asla DRAM yokluğu hissetmedim.

Ben veri alanına bakarım. Fiyatta.

En dandik SSD bile artık 3dnat TCL bellek var en kötüsü 500TB ömür garantisi veriyor. Ben 5 yılda 25TB yazabildim. Diğer diskleri de toplasam 100TB ancak var. Oda 6tane SSD de. Hem Torrent hem de Xbox oyunda kullanıyorum. 8tane SSD var elimde. 2 tanesi program okumuyor çok eski diye galiba. onlarda kingston.

1tane SSD bozdum oda Toshiba Pro'du.

Son düzenleyen: Moderatör: