Çatal

Uzman
Selam arkadaşlar,

Uzun zamandır Linux kullanıyorum ama hâlâ kendime tam uyan bir dağıtım bulamadım. Denediğim dağıtımlar:

Zorin OS yavaş çalışıyordu.

Pop!_OS sistem hantal, market mağazasında donmalar oluyor.

Linux Mint genel olarak iyiydi ama kişiselleştirme eksik ve Wine ile bazı sorunlar yaşadım.

Debian ekran kartı sürücüsünü kurmak işkence gibiydi.

Ubuntu pek önerilmiyor, snap yüzünden.

Sistemim: RTX 3050 (mobil) ve Intel 12. nesil işlemci.

Benim önceliğim stabil ve sorunsuz bir sistem kullanmak. %100 stabil olmasını beklemiyorum, hatalar olabilir ama günlük kullanımda can sıkmasın yeter.

Sizce hangi dağıtımı denemeliyim? Ya da deneyip memnun kaldığınız başka önerileriniz var mı?

Linux Mint'de o değişimi görev çubuğunda yapabiliyorduk rahatça.
Olabilir hocam ama çift hibrit grafik olduğu için Intel ve NVIDIA geçişleri nasıl yapacağım?

Olabilir hocam ama çift hibrit grafik olduğu için Intel ve NVIDIA geçişleri nasıl yapacağım bir de openSUSE nasıl NVIDIA driver kuruluyor.
Eğer Nvidia Driverlar ile en az uğraşmak istiyorsanız CachyOS öneririm. Arch olmasına rağmen yeteri kadar stabil olduğunu düşünüyorum.

NVIDIA sürücülerini kurmak tumbleweed versiyonunda kolay, alttaki wikiyi inceleyebilirsiniz.
NVIDIA ve Intel arasında prime-select komudu ile geçiş yapılabiliyor.
@Çatal

Debian'dan kolaymış Debian işkenceydi. Sağ olun.

Arch Linux'ya da SteamOS kullanabilirsin.

SteamOS haklısınız ama Arch değilsiniz hocam Arch stabil değil en basitinden yeni gelen güncellemede sistem çökmesi yaşadım veya paketler sorun olabiliyordu.