Staj görürken YKS'ye nasıl çalışılmalı?

Hasan Yılmaz 1

Başarılı
Merhaba, 1 Temmuz'dan beri staj yapıyorum. Eylül ayının başında sona erecek. Bu yıl 12. sınıfa geçtim. Malum, 2027 YKS eski müfredatın uygulanacağı son sene olduğu için stresliyim. Hafta içi stajdan yorgun geldiğim için pek bir şey yapmıyorum. Hafta sonu kütüphaneye gidip yapabildiğim kadar çalışıyorum. Hafta içi günleri nasıl daha verimli hale getirebilirim? Yanlış hatırlamıyorsam forumda bu yıl staj yaparak sınava girmiş birisi vardı; bilen varsa etiketleyebilir mi?

Basit konulara odaklanman yeterli bu süreçte. Diğer türlü performansın azalacağı için ağır konulara göz atman durumunda odaklanamayacaksın. TYT kısmından başla örneğin basit Fizik, Kimya ve Biyoloji konularını hallet. Bu süreçte basit Tarih ve Coğrafya konularına bakabilirsin. Türkçe için paragraf çözmeyi ihmal etme, Ses Bilgisi gibi keklik konulara odaklan.

Temel Matematik için de aynı şekilde, Üslü ve Köklü Sayılar gibi nispeten zor olmayan konulara odaklan. Stajın bittikten sonra ise güzel bir programlar 12. sınıf konularını boşlamadan TYT'yi bitir ve ardından 11. sınıf konularına tekrara başla.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…