Dönem başlamış zaten açığa aldırmak falan öyle "aldırın" demek ile olmuyor açık liseye geçmek zor. Özellikle sınav senesi olan öğrencilerde aniden oluşan bu olayın ciddiyetini anlama durumu bana çok komik geliyor, aileniz 12 yıl boyunca oğlum oku, oğlum oku, oğlum oku bizim gibi sürünme diye yüzlerce hatta binlerce defa demiştir ama siz bunu sınav seneniz gelene kadar ciddiye almamışsınız. Merak ettiğim ve bu konuda çok örnek gördüğüm nokta ise acaba sizin istemeniz okumak mı yoksa meslek lisesi mezunu olursanız ve üniversiteye gidemezseniz direkt iş hayatına atılıp sorumluluk almaktan korkmanız, sorumluluktan kaçmak istemeniz mi? Bir düşünün derim çünkü bu forumda da alevli bir şekilde kendini savunan sizinle benzer durumdaki arkadaşlarda çok fazla bu olayı sezdim.
İkincisi şu an sizin çalışmanıza engel hiçbir durum yok, herkes bu sınava pamuklara sarılmış vaziyette 1 yıl sadece hayatları sınav olacak şekilde hazırlanmıyor bu ülkenin çoğunluğu esnaf, mavi yaka çocuğu yani babasının dükkanına yardım ederken ya da evde kardeşleri ile aynı odada çalışan ya da sizin durumunuzda olup staj yapmak durumunda çalışan insanlar hiç az değil. Bu tür zorlukları kendi önünüze engel olarak değil de motivasyon olarak koyarsanız başarıya ulaşırsınız.
"Bu zamana kadar hep oku oku dediler, ben önemini bilmediğim için salladım hep. Şimdi de bana meslek yap diyorlar, ben okumak istiyorum."
Bu olaya ise tam olarak f*ck around and found it durumu deniyor. Yıllarca size söylenen şeyleri ciddiye almayıp son saniye bazı şeyleri algılamanız maalesef ki her şeyin çözüleceği anlamına gelmiyor. Nasıl aileniz size yıllarca haklı olarak oku dediği halde okumadıysanız ve şimdi haklı olduklarını görüyorsanız şimdi sizin açıkta kalacağınızı düşünmeleri ve meslek yolunun sizin için daha iyi olduğu konusunda da güvenmenizi öneririm. İlla ben üniversite okuyacağım diyorsanız da eğer bunu gerçekten istiyorsanız önünüzde 1 sene var okul, staj ve dersi birlikte götürüp başarıya ulaşabilirsiniz. Gerçekten isteyenin önünde dağ bile duramaz.