Detaylar
Kim cevapladı?Blackraven
Üstün
Dönem başlamış zaten açığa aldırmak falan öyle "aldırın" demek ile olmuyor açık liseye geçmek zor. Özellikle sınav senesi olan öğrencilerde aniden oluşan bu olayın ciddiyetini anlama durumu bana çok komik geliyor, aileniz 12 yıl boyunca oğlum oku, oğlum oku, oğlum oku bizim gibi sürünme diye yüzlerce hatta binlerce defa demiştir ama siz bunu sınav seneniz gelene kadar ciddiye almamışsınız. Merak ettiğim ve bu konuda çok örnek gördüğüm nokta ise acaba sizin istemeniz okumak mı yoksa meslek lisesi mezunu olursanız ve üniversiteye gidemezseniz direkt iş hayatına atılıp sorumluluk almaktan korkmanız, sorumluluktan kaçmak istemeniz mi? Bir düşünün derim çünkü bu forumda da alevli bir şekilde kendini savunan sizinle benzer durumdaki arkadaşlarda çok fazla bu olayı sezdim.
İkincisi şu an sizin çalışmanıza engel hiçbir durum yok, herkes bu sınava pamuklara sarılmış vaziyette 1 yıl sadece hayatları sınav olacak şekilde hazırlanmıyor bu ülkenin çoğunluğu esnaf, mavi yaka çocuğu yani babasının dükkanına yardım ederken ya da evde kardeşleri ile aynı odada çalışan ya da sizin durumunuzda olup staj yapmak durumunda çalışan insanlar hiç az değil. Bu tür zorlukları kendi önünüze engel olarak değil de motivasyon olarak koyarsanız başarıya ulaşırsınız.
"Bu zamana kadar hep oku oku dediler, ben önemini bilmediğim için salladım hep. Şimdi de bana meslek yap diyorlar, ben okumak istiyorum."
Bu olaya ise tam olarak f*ck around and found it durumu deniyor. Yıllarca size söylenen şeyleri ciddiye almayıp son saniye bazı şeyleri algılamanız maalesef ki her şeyin çözüleceği anlamına gelmiyor. Nasıl aileniz size yıllarca haklı olarak oku dediği halde okumadıysanız ve şimdi haklı olduklarını görüyorsanız şimdi sizin açıkta kalacağınızı düşünmeleri ve meslek yolunun sizin için daha iyi olduğu konusunda da güvenmenizi öneririm. İlla ben üniversite okuyacağım diyorsanız da eğer bunu gerçekten istiyorsanız önünüzde 1 sene var okul, staj ve dersi birlikte götürüp başarıya ulaşabilirsiniz. Gerçekten isteyenin önünde dağ bile duramaz.
İkincisi şu an sizin çalışmanıza engel hiçbir durum yok, herkes bu sınava pamuklara sarılmış vaziyette 1 yıl sadece hayatları sınav olacak şekilde hazırlanmıyor bu ülkenin çoğunluğu esnaf, mavi yaka çocuğu yani babasının dükkanına yardım ederken ya da evde kardeşleri ile aynı odada çalışan ya da sizin durumunuzda olup staj yapmak durumunda çalışan insanlar hiç az değil. Bu tür zorlukları kendi önünüze engel olarak değil de motivasyon olarak koyarsanız başarıya ulaşırsınız.
"Bu zamana kadar hep oku oku dediler, ben önemini bilmediğim için salladım hep. Şimdi de bana meslek yap diyorlar, ben okumak istiyorum."
Bu olaya ise tam olarak f*ck around and found it durumu deniyor. Yıllarca size söylenen şeyleri ciddiye almayıp son saniye bazı şeyleri algılamanız maalesef ki her şeyin çözüleceği anlamına gelmiyor. Nasıl aileniz size yıllarca haklı olarak oku dediği halde okumadıysanız ve şimdi haklı olduklarını görüyorsanız şimdi sizin açıkta kalacağınızı düşünmeleri ve meslek yolunun sizin için daha iyi olduğu konusunda da güvenmenizi öneririm. İlla ben üniversite okuyacağım diyorsanız da eğer bunu gerçekten istiyorsanız önünüzde 1 sene var okul, staj ve dersi birlikte götürüp başarıya ulaşabilirsiniz. Gerçekten isteyenin önünde dağ bile duramaz.
Cheriel
Uzman
Hocam, oku dediler, evet ben de haksızım ama bana öneminden bahsetmediler, sadece oku diyorlardı. Ben de önemini bilmediğim için sallıyordum hep. Şimdi stajda elim hem yağ kir içinde, böyle olmak istemiyorum. Dün eve 12'de girdim, ustalar neredeyse her gün bu saatte giriyorlar, cumartesi de çalışıyorlar. Ben böyle olmak istemiyorum. Ben usta olunca da gecem gündüzüm olmayacak, artık psikolojim bozuldu. Evde kaldığım gün 5+ saat ders çalışıyordum, staj günleri yorgunluktan çalışamıyorum, kendimi suçlu hissediyorum.
12-13 yaşındaki bir ergenin sınavın ciddiyetini anlamasını bekleyemezsiniz. Anlayanlar vardır elbet ama büyük çoğunluk işin ciddiyetinin farkında bile değil. Üstelik ailevi bir durum yüzünden çalışmamış bile olabilir. Bu yüzden meslek lisesine düşmüştür belki. Özel hayatlarını bilmeden yargılamayın.Dönem başlamış zaten açığa aldırmak falan öyle "aldırın" demek ile olmuyor açık liseye geçmek zor. Özellikle sınav senesi olan öğrencilerde aniden oluşan bu olayın ciddiyetini anlama durumu bana çok komik geliyor, aileniz 12 yıl boyunca oğlum oku, oğlum oku, oğlum oku bizim gibi sürünme diye yüzlerce hatta binlerce defa demiştir ama siz bunu sınav seneniz gelene kadar ciddiye almamışsınız. Merak ettiğim ve bu konuda çok örnek gördüğüm nokta ise acaba sizin istemeniz okumak mı yoksa meslek lisesi mezunu olursanız ve üniversiteye gidemezseniz direkt iş hayatına atılıp sorumluluk almaktan korkmanız, sorumluluktan kaçmak istemeniz mi? Bir düşünün derim çünkü bu forumda da alevli bir şekilde kendini savunan sizinle benzer durumdaki arkadaşlarda çok fazla bu olayı sezdim.
Ben liseye geçiş dönemi isteyerek(bu konuda ciddiyim, kendi kararımdı) Anadolu yerine Meslek Lisesi okumuştum. 12. sınıf gerçekten zorlayıcıydı, staj yorucuydu ve dershaneye de gidiyordum. Sonuç olarak YKS iyi geçmedi, bir yıl mezuna kaldım ve ortalama bir yere girdim.
Yüzüp yüzüp ucuna kadar gelmişsiniz, meslek lisesini bırakmaya çalışmayın. Okuduğunuz lise bölümüne göre 2 yıllık üniversite bölümlerine ek puanınız olduğunu unutmayın (ki zaten meslek lisesinden 4 yıllık üniversiteye giden sayısı orantısal olarak epey azdır).
--------------
Yüzüp yüzüp ucuna kadar gelmişsiniz, meslek lisesini bırakmaya çalışmayın. Okuduğunuz lise bölümüne göre 2 yıllık üniversite bölümlerine ek puanınız olduğunu unutmayın (ki zaten meslek lisesinden 4 yıllık üniversiteye giden sayısı orantısal olarak epey azdır).
--------------
Mezuna bırakma fırsatı vermişler gibi görünüyor.güzel sıralama gelmezse bir sene daha çalışırsın ertesi gün meslek yap
Diğer gün okuycan oturduğun yerden para kazancan diyorlar sürekli fikir değiştiriyorlar.
Ebeveynler çok laf söylerler ancak çoğunun ezbere kelimeler olmasından zamanla önemi belirsizleşir.Hocam, oku dediler, evet ben de haksızım ama bana öneminden bahsetmediler, sadece oku diyorlardı.
Cheriel
Uzman
]
Asansör işi arabayla gidiyorum 5 dakikada bir duruyoruz asansör için imkan yok yani çalışmaya.
İş yeri ortamı müsaitse orada da çalışabilirsin. Benim iş yerim bana fırsat tanımıştı zamanında. Sana da fırsat tanırlar bence.
Asansör işi arabayla gidiyorum 5 dakikada bir duruyoruz asansör için imkan yok yani çalışmaya.
EmirhanExe
Çalışkan
12. sınıfım. Bu yaz YKS'nin önemini anladım. Sıfır olduğum için çalışmaya başladım ama bu staj araya girdi mi düzgün çalışamıyorum. Eve gelip dinleneyim mi, ders mi çalışayım, okula mı gideyim? Ailem 3 şeyi bir arada yapmamı istiyor. Bu zamana kadar hep oku oku dediler, ben önemini bilmediğim için salladım hep. Şimdi de bana meslek yap diyorlar, ben okumak istiyorum. Bu yaşta elimin yağın Kirin içinde olmasını istemiyorum. Açığa aldırın diyorum, açığa geçersen derslerden kalırsın, sürünürsün diyorlar, bir meslek yap bir oku diyorlar. Anlamadım ki ne istiyorlar.
Maalesef gitmek zorundasın keşke gitmesen tanıdık birileri varsa oraya gidiyor olarak gösterip evde sınava çalışabilirsin ama eskiden öğretmenler haftada 1 gelip bakıyordu işler nasıl orada mısın her şey yolundamı diye hala var mı bilmiyorum.
Cheriel
Uzman
Ben liseye geçiş dönemi isteyerek(bu konuda ciddiyim, kendi kararımdı) Anadolu yerine meslek lisesi okumuştum. 12. sınıf gerçekten zorlayıcıydı, staj yorucuydu ve dershaneye de gidiyordum. Sonuç olarak YKS iyi geçmedi, bir yıl mezuna kaldım ve ortalama bir yere girdim.
--------------
Mezuna bırakma fırsatı vermişler gibi görünüyor.
Ebeveynler çok laf söylerler ancak çoğunun ezbere kelimeler olmasından zamanla önemi belirsizleşir.
Siralamaniz kaçtı ben 4 yıllık okumak istiyorum.
Maalesef gitmek zorundasın keşke gitmesen tanıdık birileri varsa oraya gidiyor olarak gösterip evde sınava çalışabilirsin ama eskiden öğretmenler haftada 1 gelip bakıyordu işler nasıl orada mısın her şey yolundamı diye hala var mı bilmiyorum.
Ayda 1 koordinatör gönderiyormus okul.
EmirhanExe
Çalışkan
Siralamaniz kaçtı ben 4 yıllık okumak istiyorum.
Ayda 1 koordinatör gönderiyormus okul.
Günleri belirliyse dediğim gibi tanıdık birisinin yanına veya iş yeriyle anlaşıp gitmeyebilirsin ücret almazsın da zaten.