Günleri belirliyse dediğim gibi tanıdık birisinin yanına veya iş yeriyle anlaşıp gitmeyebilirsin ücret almazsın da zaten.

Hocam illegal yapmak istemiyorum ise girerken bana bu mesleği öğrenmek için mi giriyorsun dediler bende mecburen evet dedim çünkü staj yeri zor bulunuyor şimdi gelmesem ücret de almasam desem çıkarırlar büyük ihtimal.

12. sınıfım. Bu yaz YKS'nin önemini anladım. Sıfır olduğum için çalışmaya başladım ama bu staj araya girdi mi düzgün çalışamıyorum. Eve gelip dinleneyim mi, ders mi çalışayım, okula mı gideyim? Ailem 3 şeyi bir arada yapmamı istiyor. Bu zamana kadar hep oku oku dediler, ben önemini bilmediğim için salladım hep. Şimdi de bana meslek yap diyorlar, ben okumak istiyorum. Bu yaşta elimin yağın Kirin içinde olmasını istemiyorum. Açığa aldırın diyorum, açığa geçersen derslerden kalırsın, sürünürsün diyorlar, bir meslek yap bir oku diyorlar. Anlamadım ki ne istiyorlar.

"Staja gitmek istemiyorum ya of of" diyorsan şu konuyu okuyabilirsin, işe hala devam ediyorum sorun varsa.

Bence ders çalış ve stajına git. Hem meslek edinmiş lursun böylece. Bu sene denersin olmaz ise zaten ailen mezun seçeneği koymuş önüne. YKS olmasa bile en azından bileğinde altın bilezik olur.

Ancak YKS müfredatı seneye değişiyor diye biliyorum. Ona göre dikkat et.

Bence ders çalış ve stajına git. Hem meslek edinmiş lursun böylece. Bu sene denersin olmaz ise zaten ailen mezun seçeneği koymuş önüne. YKS olmasa bile en azından bileğinde altın bilezik olur.

Ancak YKS müfredatı seneye değişiyor diye biliyorum. Ona göre dikkat et.

Hocam işte sorun ben meslek yapmak istemiyorum bunun kararını liseye başlamadan vermeliydim ama o zamanlar daha neyin ne olduğunu bilmiyordum ailemde sen kendin seçtin mesleği dedi matematik yapamıyorum diye secmişim ben hatırlamıyorum ama öyle diyor annem gerçekten çok zor akşam 11'e kadar çalışmak istemiyorum daha az maaşla 9-5 çalışırım.

Direkt kolay yola kaçıp meslek yapayım istemiyorum okuma şansımı da kullanmak istiyorum.

Hocam işte sorun ben meslek yapmak istemiyorum bunun kararını liseye başlamadan vermeliydim ama o zamanlar daha neyin ne olduğunu bilmiyordum ailemde sen kendin seçtin mesleği dedi matematik yapamıyorum diye secmişim ben hatırlamıyorum ama öyle diyor annem gerçekten çok zor akşam 11'e kadar çalışmak istemiyorum daha az maaşla 9-5 çalışırım.

Direkt kolay yola kaçıp meslek yapayım istemiyorum okuma şansımı da kullanmak istiyorum.

Tıp dışındaki iş imkanları çok düşük okur isen. Asgari ücretle başlayan otomotiv mühendisleri var. Ben olsam her iki yoluda cebe atardım.

Tıp dışındaki iş imkanları çok düşük okur isen. Asgari ücretle başlayan otomotiv mühendisleri var. Ben olsam her iki yoluda cebe atardım.

Biliyorum evet mühendis olursam hele ki bilgisayar veya yazılım mühendisi çok fazla referansım var hemşire de de referansım var yani açıkta kalmam diye düşünüyorum. Ustalar yapmayın bu mesleği gidin okuyun yağda kir de çalışmayın diyor.

Biliyorum evet mühendis olursam hele ki bilgisayar veya yazılım mühendisi çok fazla referansım var hemşire de de referansım var yani açıkta kalmam diye düşünüyorum.

Bu cümleleri hep duyuyorum.

Ustalar yapmayın bu mesleği gidin okuyun yağda kir de çalışmayın diyor.

İşte bölüme bağlı. Ben olsam çalışırdım stajımada giderdim bu sene hem YKS'ye girer hem diplomamı alırdım. Olmaz ise zaten ailen zaten mezun yolunu açmış. Hangi bölümdesin bu arada meslek lisesinde?