Blackraven
Üstün
Çalışma şartlarının merak edilmesine bir şey demedim ki ben. Tabii ki merak edeceksiniz soruşturacaksın hakkındır.
Sorun şu genel olarak "hangisinde az çalışıp çok alacaksan orası" deniliyor. Bende diyorum ki bu düşünceyle bir adım dahi ileri gidemezsiniz. İstek buysa bu sene KPSS var gir memur ol hizmet sektörüne bulaşma.
Hizmet sektörüne bulaşacaksan da az çalışmayı ve çok almayı da düşünme. Maaşlar bakınca eşit olacak, işler aynı olacak. Kendi açımdan konuşayım Migros'ta çalışıyorum üstümüze binen yükün haddi hesabı yok ancak yeni gelen zamla maaş + yol + Bono'yu dahil edersem 39/40k gibi bir maaş alıyorum. BİM'e bakıyorum iş yükü bizimkinden çok daha hafif maaş + yemek dahil 43/44k para alıyorlar.
Ha ama bakıyorsun ben işten çıkıyorum şaftım kaymış, adam işten çıkmış şaftı kaymış. Neden çünkü ikisi de hizmet sektörü, ikisi de aynısının laciverti çok da bir farkı yok.
Demek istediğinizi anlıyorum ama bence tamamen doğru değil. Sallıyorum AVM'de Starbucks'ta çalışmak var bir de ilçe içindeki caddede Teknosa'da çalışmak var. Teknosa'da mesainin yarısında sinek avlarsınız ama Starbucks'ta terleyen kebapçı gibi çalışmanız gerekir. Sonuçta da aynı parayı alırsınız. Eğer profesyonel olarak bir alana yönelmek gibi bir hedefiniz yoksa sallıyorum barista olup sonra kendi kahve yerini açmak gibi o zaman para nerede çok ve iş yükü azsa oraya yönelmek mantıklıdır.