Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Yer
Muğla
Merhabalar. Geçenlerde Techolay Youtube kanalındaki rehber doğrultusunda Starfield oyununda DLSS 4'ü devreye soktum. Ancak FPS bakımından hiçbir fark oluşmadı. Sahip olduğum kart RTX 3070. Oyunu FHD çözünürlükte oynuyorum. DLSS 4 ile kullanıcılar olarak bariz bir performans farkı beklemeli miyiz? Ne hikmetse FSR + Kare Oluşturma açık ayarlarda daha akıcı bir oyun deneyimi yaşıyorum. Alameti farikasını açıklayabilirseniz çok sevinirim, özellikle @Recep Baltaş hocamın görüşlerini merak ediyorum. Eğer kurallara aykırı değilse etiketlemek istedim.
Şimdiden teşekkürler.

Çözüm
DLSS, işlemci kullanımına bağlı olarak bazı oyunlarda FPS artışı sağlamıyor ama Transformer model, çoğu oyunda varsayılan ayardan saha iyi kalite sunuyor. İlk çıktığındaydı o kalite düşürme.
Asıl odak görüntüyü güzelleştirmek diye biliyorum, benzer performanslar veriyorlar.

Ben konuya hakim değilim fakat yıllardır görüntüyü az bozarak şöyle FPS artırıyoruz falan diye diye şirket hisselerini 10'a katlayan firmanın çaktırmadan çalacak görüntü kalitesi bulamayıp "artık görüntüyü güzelleştirmeye geçiyoruz" demesi komik geldi.

Ben konuya hakim değilim fakat yıllardır görüntüyü az bozarak şöyle FPS artırıyoruz falan diye diye şirket hisselerini 10'a katlayan firmanın çaktırmadan çalacak görüntü kalitesi bulamayıp "artık görüntüyü güzelleştirmeye geçiyoruz" demesi komik geldi.

Ben de ilk başta inanmadım hocam, transformer gibi ayarlarla iyice garip yaptılar ayarları, FPS artırır sandım ancak hiç artış yok, sadece görüntü üzerine yaptılar.

Son düzenleyen: Moderatör:
DLSS, işlemci kullanımına bağlı olarak bazı oyunlarda FPS artışı sağlamıyor ama Transformer model, çoğu oyunda varsayılan ayardan saha iyi kalite sunuyor. İlk çıktığındaydı o kalite düşürme.

Çözüm
Evet, ilk DLSS deneyimimi RTX 2060 ile gerçekleştirmiştim Cyberpunk 2077'de. O zamanlar gerçekten çamur gibiydi görüntü. Şimdi Starfield ile dikkat ediyorum da FSR, DLSS 4'e göre daha kötü bir görüntü deneyimi sunuyor. Neyse, artık kalite ve akıcılık arasındabir tercih yapacağım 3070 kartımla (en azından 4000 veya 5000 serisi bir karta geçiş yapana kadar.)

Ustte soylenenlere ek olarak Starfield'in kullandigi motor, id Software ile is birliginde gelistirildigi icin ve id Software'in de yararlandigi cogu teknoloji Khronos Group ve GPUOpen hareketine uygun yapildigi icin, oyunun belli kisimlarinda boyle avantajlara sahip olmasi normal.

Oyun, konsollarda da FSR kullandigi icin pek muhtemelen bu teknoloji etrafinda sekillendirilmis.

Bunlara da ek olarak Transformative modelin, onceki modele kiyasla ayni presetlerde kullanirken daha kotu performans verebilecegi hep soyleniyordu zaten. Asil olay ayni presetlerde, Transformative model cok daha iyi goruntu kalitesi sagladigi icin bir preset daha geriye gidebilmeniz. Bu yuzden eski modelle Quality'de alacaginiz goruntu kalitesine benzer goruntu kalitesini Tranformative modelde Balanced'da alabiliyorsunuz mesela.