ggbye

Başarılı
Makaleler
1
Yer
Bursa
TurkNet kullanıyorum, 150₺ fark ile statik IP aldım. Bunun çalıştığından nasıl emin olabilirim? Avantajları nedir? Online oyunlar için bir değişimi olur mu? OpenWrt kullanıyorum, bir ayar girmeme gerek var mı? Sadece Valorant oynuyorum sizce gereksiz mi? Neler yapabilirim potansiyeli nedir?

Cihazdan bir ayar yapmana gerek yok IP adresinin aktif olup olmadığını ilk başta IP'ni bir yere yaz. Sonra ONT cihazını 5 dk kapat yazdığın IP hala aynıysa sana atadıkları IP statik IP olmuş demektir ve TurkNet'te genelde IP kaynaklı sorunlar olmadığı için sana olumlu bir yönünün olacağını sanmıyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Statik IP, size kalıcı olarak tanımlanan IP'dir. Ağ cihazınızı kapatsaniz dahi aynı IP üzerinden hizmet almaya devam edersiniz. Sadece oyun oynuyorsanız gereksiz olabilir.

Genellikle evinde oyun sunucusu, web sitesi yayın yapan kişiler tercih eder.

Ben statik IP kullanmıyorum. Almadım daha doğrusu o hizmeti. Şu an TurkNet GigaFiber 1Gbps kullanıyorum. Modemi kapa aç yapsam dahi IP değişmiyor. Benim musteri hizmetlerine söylemem gerekiyor değişmeleri için. Türk Telekom'da böyle değildi aç kapa değişiyordu