Superonline kullanıcısıyım. Geçen ay geçici olarak Statik IP satın almıştım ve IPv6 iptal edilmişti. Müşteri hizmetlerine durumunu aktardığımda tabii ki "ikisinin bir arada kullanamayacağını" söyledi. İş bilmezlik böyle bir şey maalesef. Statik IP durumum geçici olacağı için laf anlatmak ile uğraşmadım bile.

Superonline kullanıcısıyım. Geçen ay geçici olarak Statik IP satın almıştım ve IPv6 iptal edilmişti. Müşteri hizmetlerine durumunu aktardığımda tabii ki "ikisinin bir arada kullanamayacağını" söyledi. İş bilmezlik böyle bir şey maalesef. Statik IP durumum geçici olacağı için laf anlatmak ile uğraşmadım bile.
Maalesef bu sorun IPv6 test edilmeye başladığından beri mevcut. İşin komik yani her ISS'te mevcut olan bir sorun. Ve teknik bir sorun değil, bürokrasi sorunu. Şaka gibi. İkisini birlikte veremiyorlar... Çok zor sanki. Bir de "kullanamayacağını" diyorlar ya, sinirden gülüyorum.

CGNAT IPv4 ve IPv6 olarak kullanıma devam ediyorum SansürOnline'da. IPv6 benim için statik IPv4'ten daha önemli. Gönül ister ki CGNAT'tan kurtulayım ve doğru düzgün port açabileyim, torrent seed edebileyim, server host edebileyim. Ama IPv6'yı riske atmak istemiyorum maalesef. Çünkü size olanın zaten prosedür olduğunu biliyordum. Ve garanti aynısı bana da olur.

Bu işi TurkNet bile tam çözemediyse halimiz vahim. Şu an topladığım raporlara göre VodafoneNet'ten bir kişi aktif olarak statik IPv4 ile IPv6 kullanıyor (TT altyapısı üzerinden, hem de statik IPv4 sadece 40 TL) ve @EkmekArasiSSD TurkNet VDSL üzerinden statik IPv4 ile IPv6 kullanıyordu, ta ki TurkNet GigaFiber müşterileri hariç herkesten IPv6 iptal edene kadar.

Halen GigaFiber müşterileri bile statik IPv4 ile IPv6 isteyince klasik cevapları alıyorlar."Mümkün değil, yapamıyoruz, öyle bir şey yok"

Favorim "öyle bir şey yok". Yok diyor yok. Adam IETF standartını yok sayıyor. O yok diyorsa yoktur beyler dağılın. IPv6 diye bir şey yokmuş. Biz WiFi 6 istiyormuşuz ama saf olduğumuz için "IPv6" diye yanlış söylüyormuşuz. O daha iyi biliyor bizden. Hemen ne istediğimizi tespit edebiliyor. Sherlock Holmes, Gregory House bu adamı görünce titriyor.

ezgif.com-webp-maker.webp

Ne zaman müşteri hizmetleri, taşeron ekipleri ve diğer alt operasyon insanları kalifiye ve liyakatlı insanlar ile değişecek, bizim ülkenin teknoloji problemleri anca o zaman çözülecek.

Favorim "öyle bir şey yok". Yok diyor yok. Adam IETF standardını yok sayıyor. O yok diyorsa yoktur beyler dağılın. IPv6 diye bir şey yokmuş. Biz WiFi 6 istiyormuşuz ama saf olduğumuz için "IPv6" diye yanlış söylüyormuşuz.

Şu cümleniz maalesef her şeyi özetliyor hocam. Gerçekten trajikomik...

Favorim "öyle bir şey yok". Yok diyor yok. Adam IETF standartını yok sayıyor. O yok diyorsa yoktur beyler dağılın. IPv6 diye bir şey yokmuş. Biz WiFi 6 istiyormuşuz ama saf olduğumuz için "IPv6" diye yanlış söylüyormuşuz. O daha iyi biliyor bizden. Hemen ne istediğimizi tespit edebiliyor. Sherlock Holmes, Gregory House bu adamı görünce titriyor.
Yok canım olur mu öyle şey? Biz belki sabit IP istiyoruzdur kim bilir. :D

Yok canım olur mu öyle şey? Biz belki sabit IP istiyoruzdur kim bilir. :D
Olabilir.

Bir güncelleme yapayım. Adresime ben yokken TurkNet GigaFiber gelmiş. Sinyalin aktif olmasını bekliyorum. GigaFiber geldikten sonra bu IPv6 durumu hakkında buraya yorum yapacağım.

Bildiğim kadarıyla sadece GigaFiber müşterilerine IPv6 veriliyor şu an. Ama her GigaFiber müşterisine veriliyor mu bilmiyorum.

Başka adreste kullandığım TT altyapılı TurkNet Fiber 100 Mbps'de IPv6 yok, IPv4 ise CGNAT.

GigaFiber muhtemelen CGNAT IPv4 ve IPv6 olacak. Ama bir iki ay sonra balayı periyodu bittikten sonra statik IPv4 ile birlikte olup olmadığını hem online hem telefon, hem de DonanımHaber üzerinden soracağım.

Muhtemelen klasik cevaplar gelecek ama denemeye değer.

Olabilir.

Bir güncelleme yapayım. Adresime ben yokken TurkNet GigaFiber gelmiş. Sinyalin aktif olmasını bekliyorum. GigaFiber geldikten sonra bu IPv6 durumu hakkında buraya yorum yapacağım.

Bildiğim kadarıyla sadece GigaFiber müşterilerine IPv6 veriliyor şu an. Ama her GigaFiber müşterisine veriliyor mu bilmiyorum.

Başka adreste kullandığım TT altyapılı TurkNet Fiber 100 Mbps'de IPv6 yok, IPv4 ise CGNAT.

GigaFiber muhtemelen CGNAT IPv4 ve IPv6 olacak. Ama bir iki ay sonra balayı periyodu bittikten sonra statik IPv4 ile birlikte olup olmadığını hem online hem telefon, hem de DonanımHaber üzerinden soracağım.

Muhtemelen klasik cevaplar gelecek ama denemeye değer.
Bence öncesinde statik v4 alıp ardından v6 için talep açarsanız benim gibi statik v4 ile v6 kullanabilirsiniz aynı anda.

Bence öncesinde statik v4 alıp ardından v6 için talep açarsanız benim gibi statik v4 ile v6 kullanabilirsiniz aynı anda.
İşte hocam öyle yaparsam da @Rootsy ve @xqwertyx arkadaşlara olan bana olur diye korkuyorum. Muhtemelen bütün bu firmaların kullandığı SQL database veya neyse arka planda bir kere statik v4 alındıktan sonra müşteriyi v6 ile uyumsuz işaretliyor olabilirler. Sonra bir daha hiç v6 tanımlamayabilirler.

Eğer GigaFiber bağlandıktan sonra tahmin ettiğim gibi CGNAT v4 ve v6 ile aktif olursa, buradan ilerleyip statik v4 alıp almamaya karar vermek daha mantıklı gibi.

Bir sürü kez sorup teyit edeceğim. "Bakın ben bunu alınca v6 iptal olacak mı???" gibi. Eğer hayır derlerse alırım ama muhtemelen aldığım gibi v6 iptal olacak diye düşünüyorum.

İşte hocam öyle yaparsam da @Rootsy ve @xqwertyx arkadaşlara olan bana olur diye korkuyorum. Muhtemelen bütün bu firmaların kullandığı SQL database veya neyse arka planda bir kere statik v4 alındıktan sonra müşteriyi v6 ile uyumsuz işaretliyor olabilirler. Sonra bir daha hiç v6 tanımlamayabilirler.

Eğer GigaFiber bağlandıktan sonra tahmin ettiğim gibi CGNAT v4 ve v6 ile aktif olursa, buradan ilerleyip statik v4 alıp almamaya karar vermek daha mantıklı gibi.

Bir sürü kez sorup teyit edeceğim. "Bakın ben bunu alınca v6 iptal olacak mı???" gibi. Eğer hayır derlerse alırım ama muhtemelen aldığım gibi v6 iptal olacak diye düşünüyorum.
TürkNet özelinde böyle bir tanım sorunu yok gibiydi en son. VAE üzerinde kullandım bir de veriyorlarken. Tekrar kullanıma açacak olurlarsa Statiği kapatmadan önce tekrar bir deneyebilirim. Dediğiniz gibi uyumsuz işaretliyor olsalardı benim hiç v6 kullanamıyor olmam gerekirdi.

2 seneye yakındır static IPv4 ve IPv6 kullanıyorum. Şu ana kadar bir problem yaşamadım. Kullandığım ISS de kendiniz istediğiniz zaman panel üzerinden hem IPv6 açıp kapatabiliyorsunuz.