Superonline kullanıcısıyım. Geçen ay geçici olarak Statik IP satın almıştım ve IPv6 iptal edilmişti. Müşteri hizmetlerine durumunu aktardığımda tabii ki "ikisinin bir arada kullanamayacağını" söyledi. İş bilmezlik böyle bir şey maalesef. Statik IP durumum geçici olacağı için laf anlatmak ile uğraşmadım bile.
Maalesef bu sorun IPv6 test edilmeye başladığından beri mevcut. İşin komik yani her ISS'te mevcut olan bir sorun. Ve teknik bir sorun değil, bürokrasi sorunu. Şaka gibi. İkisini birlikte
veremiyorlar... Çok zor sanki. Bir de "kullanamayacağını" diyorlar ya, sinirden gülüyorum.
CGNAT IPv4 ve IPv6 olarak kullanıma devam ediyorum SansürOnline'da. IPv6 benim için statik IPv4'ten daha önemli. Gönül ister ki CGNAT'tan kurtulayım ve doğru düzgün port açabileyim, torrent seed edebileyim, server host edebileyim. Ama IPv6'yı riske atmak istemiyorum maalesef. Çünkü size olanın zaten prosedür olduğunu biliyordum. Ve garanti aynısı bana da olur.
Bu işi TurkNet bile tam çözemediyse halimiz vahim. Şu an topladığım raporlara göre VodafoneNet'ten bir kişi aktif olarak statik IPv4 ile IPv6 kullanıyor (TT altyapısı üzerinden, hem de statik IPv4 sadece 40 TL) ve
@EkmekArasiSSD TurkNet VDSL üzerinden statik IPv4 ile IPv6 kullanıyordu, ta ki TurkNet GigaFiber müşterileri hariç herkesten IPv6 iptal edene kadar.
Halen GigaFiber müşterileri bile statik IPv4 ile IPv6 isteyince klasik cevapları alıyorlar."Mümkün değil, yapamıyoruz, öyle bir şey yok"
Favorim "öyle bir şey
yok". Yok diyor yok. Adam IETF standartını yok sayıyor. O yok diyorsa yoktur beyler dağılın. IPv6 diye bir şey yokmuş. Biz WiFi 6 istiyormuşuz ama saf olduğumuz için "IPv6" diye yanlış söylüyormuşuz. O daha iyi biliyor bizden. Hemen ne istediğimizi tespit edebiliyor. Sherlock Holmes, Gregory House bu adamı görünce titriyor.
Ne zaman müşteri hizmetleri, taşeron ekipleri ve diğer alt operasyon insanları kalifiye ve liyakatlı insanlar ile değişecek, bizim ülkenin teknoloji problemleri anca o zaman çözülecek.