"Klavye yerine daktilo kullanalım, aynı işlevdeler sonuçta" gibi yerlere gidecek bu gidişle.
Gereksiz ihtiyaç uydurmak pek mantıklı bir şey değil, bunu kabul etmekle birlikte yeniliğe ihtiyacımız yokmuş gibi davranmak da hiç mantıklı değil. Bilgisayarı sadece film izlemek, müzik dinlemek veya YouTube için kullanmak eskide kaldı. (Ama bu insanlar var, evet var. Hala kabile hayatı yaşayan Afrikalılar da var) Bu tarz ihtiyaçlarımızı büyük oranda telefonla gideriyoruz gibi görünüyor biraz etrafı inceleyince.
Ama diyelim ki bu bahsettiğimiz "Afrika'lı kabile tayfa" gerçekten sadece müzik, film ve YouTube için bilgisayar kullanıyor olsun. Ben sanmıyorum ki bu kitle prensip olarak Window 7 kullanmak istesin. Bana sorarsan bu kitleye Windows 3-5-7-10 fark etmez. İşte bu noktada geriye kalan kulanıcıların Windows 7 inadını anlayamıyorum.
Windows 7 kullanıcıları yeni Windows'un eksikliğini çekmiyor mu yani? Mesela bu konuyu açan arkadaşın yüzlerce oyunu var Steam'de. Hiç mi uyum sorunu yaşamadın? Hiç mi Windows 7'de çalışmayan bir oyunu, programı çalıştırmak istemedin? "Biz böyle kullanıyoruz kardeşim, sana ne?" Elbette bana ne. Vegan et tüketen vegan bireyler gibi canın et çekiyor ama sen patchlenmiş et yiyorsun.
Benim bahsettiğim romantiklik biraz eski güzellemesiyle alakalı. Yani senin o yazıyı yazman değil de yazdığın yazıyı Windows 7 kullanıcısının nasıl yorumladığıyla alakalı bir görüştü benim "romantik olmuş" deyişim. "Ne varsa eskilerde var abi..." Yok kardeşim, eskilerde yok. Senin eski anıların güzel geliyor sana sadece. Eskiden mi güzeldi. Yoksa eskiler mi güzeldi. Eskiden güzeldi be kardeşim, eskiler değil.
Keyif aldım bu tartışmadan. İyi Sosyaller.