Çözüldü Steam oyun indirme hızı düşüyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

HakanKck

Gelişen
Herkese selam, TurkNet 1000/1000 simertrik GigaFiber internet altyapısına sahibim ve sorunsuz olarak kullanmaktayım.

Steam üzerinden oyun indirmeye başladığım zaman, aşağıda paylaşacağım ekran görüntülerinde yaşanan sorunlar için bir çözüm aramaktayım.

Problem sahip olduğum M.2 SSD'nin yazma ve okuma hızından mı kaynaklı yoksa daha farklı bir sorundan mı kaynaklı bu konudaki görüş ve bilgileriniz ile yardımcı olmanızı istiyorum.

Aşağıda CrystalDiskInfo fotoğrafını da paylaşmış olacağım.

Steam indirme ayarları üzerinden herhangi bir bant veya indirme hızı sınırlamam bulunmamaktadır.

Kullandığım M.2 SSD: WD 480GB GREEN SN350 NVMe M.2 SSD (Okuma 2400MB / Yazma 1650MB)
Kullandığım sistemi 2023 yılında Recep Baltaş tarafından toplanmış Technopat two Win hazır sistemi olarak satın aldım.

Çözüm
Sıfırdan indiriken de aynı sorun oluyor mu? Mevcut oyunu güncellemekle sıfırdan indirmek aynı şey değil. Bir de disk yazma önbelleğini kapatıp dene ama bununla ilgisi olduğunu düşünmüyorum.
Ben mesela Forza horizon 5 indirirken Download hızı 120 Mbps oluyordu, Metro Exodus indirirken 50 Mbps. Bu olay 3-4 defa başıma gelmişti farklı indirmeler de steam üzerinden. kendiliğinden düzelmişti sonra. %90 Steam kaynaklı bir durum.

Sıfırdan indiriken de aynı sorun oluyor mu? Mevcut oyunu güncellemekle sıfırdan indirmek aynı şey değil. Bir de disk yazma önbelleğini kapatıp dene ama bununla ilgisi olduğunu düşünmüyorum.
İndirdiğim bütün oyunlar sıfır, hepsinde aynı sorunu yaşıyorum. Normalde 10 dakika içinde indirmem gereken 30-40 GB boyutundaki oyunu 45 dakika veya 1 saatte anca indirebiliyorum ama çözümünüzü deneyeceğim teşekkür ederim yanıtınız için.

Dediğiniz gibi yaptım ve sorunum çözüldü, bu konuda sizlere teşekkür ediyorum Büyük Teknoloji Önderimiz Recep Baltaş.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…