Steam ve bazı uygulamalarda bilgisayarım internet hızının tamamını kullanmıyor

curtisbat

Üyecik
Merhaba,

Öncelikle uyarmak isterim Steam sunucusunu değiştir, modem resetle veya Steam Türkiye sunucularına sınır koyuyor diyerek konuya yorum yapacak arkadaşlar okusun.

Steam, Riot, Ubisoft gibi indirme yapabileceğim oyun platformlarında indirme hızımın tamamını kullanamıyorum. (Epic Games hariç orada beklenen indirme hızına ulaşabiliyorum.)
speedtest, fast.com gibi sitelerden 920-980Mbps hızlarını alıyorum. Steam'de indirme başlattığımda ise 40-45mb/s indirme hızı alabiliyorum. Görev Yöneticisi'nden ayrıntılara girip önceliği yükseğe çektiğimde indirme hızı 60-70mb/s'ye kadar çıkıyor kısa bir süre sonra da yine eski seviyesine düşüyor. Buna bir çözüm bulamaz mıyım? Konu hakkında bilgi sahibi arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.
Teşekkürler şimdiden yardımınız için.

Yapacak bir şey yok maalesef. SansürOnline böyle. 1000 Mbps FTTH atyapıda en iyi ağ donanımları ile en iyi ayarlarla test yapmama rağmen sonuçlar benzerdi.

Altyapılarını kasıtlı olarak yavaşlatıyorlar ve trafiğe kısıtlama yapıyorlar. Bazen Steam bir bakmışsınız 500 Mbps görüyor, ertesi gün 700, sonraki gün 300, sonra 150, sonra 200, sonra 50, vb... böyle devam ediyor. Kafalarına göre trafiği kısıtlıyorlar. ISS değiştirmek dışında sizin kullanıcı olarak yapabileceğiniz hiçbir şey yok. ISS tarafından yapılan bir şey bu.

Taahhüt bitmek üzereyse kurtulun derim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…