pwleredal

Yetkin
Abandonware olduğu için internetten Age of Empires 2 indirdim. Kendi bilgisayarımda oyunu kurdum, başka bir cihaza da kurmam lazım ancak bu dosya virüslü uyarısı veriyor. Crack dosyası olduğu için mi virüs algılıyor, aydınlatırsanız iyi olur.

Oyun Steam korumasını kullanıyorsa, steam_api.dll dosyası Crack'lenir. Bu bağlamda oyun orijinal değilse, virüs olarak algılaması doğal. Sonuçta o DLL'ye müdahale edilmiş. Ama bu %100 virüs yok demek değil tabii.

Son düzenleme:
Artı -1 Eksi
Co pilot
Evet, VirTool:Win32/Obfuscator.XZ bir tür kötü amaçlı yazılımdır ve genellikle bir virüs olarak algılanır43dcd9a7-70db-4a1f-b0ae-981daa16205443dcd9a7-70db-4a1f-b0ae-981daa162054. Bu tür yazılımlar, dosyaları gizlemek veya şifrelemek için kullanılır ve bu nedenle güvenlik yazılımları tarafından tehdit olarak algılanabilir43dcd9a7-70db-4a1f-b0ae-981daa162054. VirTool:Win32/Obfuscator.XZ, bilgisayarınıza zarar verebilecek bir trojan olarak bilinir ve bilgisayarınızın güvenliğini tehlikeye atabilir43dcd9a7-70db-4a1f-b0ae-981daa162054.

Eğer bu tür bir uyarı alıyorsanız, dosyanın kaynağını ve güvenilirliğini kontrol etmek önemlidir. Ayrıca, güvenlik yazılımınızı güncel tutarak tam bir tarama yapmanız ve şüpheli dosyaları karantinaya almanız önerilir43dcd9a7-70db-4a1f-b0ae-981daa162054.

Başka bir konuda yardımcı olabilir miyim?

Hangi kaynaktan indirdin. ?

Artı -3 Eksi
Bu arada Age of Empires 2 halen satışı var. Sadece yeni sürümü öne çıkardıklarından denk gelememiş olabilirsiniz.

Satışı olmasa MyAbandonware üzerinden indirin diye önerecektim. Bütçem yok diyorsanız da Magipack Games falan bakılabilir. Onlar satışı olan eski oyunları da yayınlıyorlar.

Sonuç: Dosya güvenli çıktı. Hala Defender virüs olarak algılıyor ama oyunun kendisinde herhangi bir sorun veya kurulumlardan sonra iki bilgisayarda da bir tersliğe rastlamadım. Yardımcı olanlara teşekkürler.

Zaten ESET HackTool crack potansiyel istenmeyen yazılım demiş, benim ilk başta baktığım kaliteli av olan BitDefender uyarı vermemiş, Malwarebytes yeni katana motoruyla görmüş. Yani dosya muhtemelen sağlam. Bende de buna benzer 2 steam.dll dosyası var. Biri CS 1.6 biri Call of Duty ghost. Yani antivirüsün sayısına değil verilen uyarının cinsine bakmak lazım.