AC4'ü Steam üzerinden yükledim fakat açılır gibi yapıp açmıyor.
Forumdaki benzer hataları inceledim, hepsini denedim fakat çözemedim. Aşağıya raporu bırakıyorum, şimdiden teşekkürler.
Sorununuzu çözmek için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:
1.
Sistem Gereksinimlerini Kontrol Edin:
- AC4'ün sistem gereksinimlerini kontrol edin. Bilgisayarınızın bu gereksinimleri karşıladığından emin olun.
2.
Oyun Dosyalarını Doğrula:
- Steam’i açın.
- Kütüphanenizden AC4’ü sağ tıklayın ve “Özellikler” seçeneğine tıklayın.
- Sol menüde “Yerel Dosyalar” sekmesine gidin ve “Oyun Dosyalarını Doğrula” seçeneğine tıklayın. Bu işlem eksik veya bozuk dosyaları onaracaktır.
3.
Güncellemeleri Kontrol Edin:
- Hem oyunun hem de Steam'in güncel olup olmadığını kontrol edin. Steam üzerinde güncellemeleri yükleyin.
4.
Grafik Sürücülerini Güncelleyin:
- Ekran kartınızın sürücülerini en son sürüme güncelleyin. Bu genellikle oyunların daha iyi çalışmasını sağlar.
5.
Antivirüs ve Güvenlik Duvarını Kontrol Edin:
- Antivirüs yazılımı veya güvenlik duvarı oyunun açılmasına engel olabilir. Geçici olarak devre dışı bırakmayı deneyin ve oyunu başlatmaya çalışın.
6.
Yönetici Olarak Çalıştırın:
- Steam'ı ve oyunu yönetici olarak çalıştırmayı deneyin. Oyunun kurulu olduğu dizine gidin, AC4’ün kısayoluna sağ tıklayın ve “Yönetici olarak çalıştır” seçeneğini seçin.
7.
Uyumluluk Modunu Ayarlayın:
- Oyunun kısayoluna sağ tıklayın, “Özellikler”e gidin, “Uyumluluk” sekmesine geçin ve “Uyumluluk modunda çalıştır” seçeneğini etkinleştirerek bir önceki Windows sürümünü seçin.
8.
Oyun Hatası Raporlarına Bakın:
- Oyunun hata raporlarına (Log files) bakmak faydalı olabilir. Bu dosyalar genellikle oyunun kurulu olduğu klasörde bulunur. İçerik hakkında bilgi verebilir.
9.
Oyunu Yeniden Yükleyin:
- Tüm bu adımlar işe yaramazsa, oyunu tamamen kaldırın ve yeniden yükleyin.
Eğer hâlâ sorunu çözemezseniz, daha fazla teknik bilgi veya hata mesajlarının içeriği gerekebilir. Bu durumda, hata kayıtlarını ve donanım spesifikasyonlarınızı paylaşabilirsiniz.