Marsmallow

Gelişen
SteelSeries Arctis Nova 1X aldım, sonra gördüm ki tek giriş var, 3 çizgili. Bir de kulaklık ve mikrofon ayırıcı aldım. Bugün mikrofonu görüyor ama düzgün çalışmıyor bir türlü. Discord'da ses testi yapıyorum, tak tak tak tak ses geliyor konuşmamama rağmen. Bir de izlediğim şeylerin seslerini de yansıtıyor. Ayırıcı takınca bir de 7.1 de çalışmıyor, ne saçma bir şey. Ne yapmam lazım diyorum, acaba benim anakarttaki ses portları mı bozuldu? Hem kasanınkine hem de anakartınkine takıyorum, kulaklık çalışıyor ama mikrofon düzgün çalışmıyor. Ne yapmam lazım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle hayırlı olsun güzel günlerde kullanmanız dileğiyle.
Aldığınız modelde gerek var mı bilmiyorum ama nova 5 ve nova proda ayrıştırıcı kullanmanıza gerek yok.

Uygulaması üzerinden kontrol ettiniz mi?

Ekran görüntüsü 2025-09-02 204407.webp

Öncelikle hayırlı olsun güzel günlerde kullanmanız dileğiyle.
Aldığınız modelde gerek var mı bilmiyorum ama Nova 5 ve Nova Pro'da ayrıştırıcı kullanmanıza gerek yok.

Uygulaması üzerinden kontrol ettiniz mi?

Eki Görüntüle 181144

Hocam gg uygulamasını indirmedim indirince mikrofonu çalışmayanlar var mış bende korktuğum için indirmedim benim aldıgım model Xbox'lar için dizayn edildigi için ayrıstırıcı cıkmadı bende Amazon'dan aldım. Oylede yankı yapıyor indireyim mi mikrofon bozulur mu?

Hocam gg uygulamasını indirmedim indirince mikrofonu çalışmayanlar var mış bende korktuğum için indirmedim benim aldıgım model Xbox'lar için dizayn edildigi için ayrıstırıcı cıkmadı bende Amazon'dan aldım. Oylede yankı yapıyor indireyim mi mikrofon bozulur mu?

Resmi sitesinde gg uygulama desteği olduğu yazıyor. İsterseniz uygulamayı yükleyip deneyebilirsiniz.
Kutu içeriğinde zaten bilgisayarlar için ayrıca verilen ve bir tarafı 2'ye ayrılmış bir jak kablosu olduğu belirtiliyor. Sizde çıkmadığı için mi kendiniz ayrıştırıcı satın aldınız?

Resmi sitesinde gg uygulama desteği olduğu yazıyor. İsterseniz uygulamayı yükleyip deneyebilirsiniz.
Kutu içeriğinde zaten bilgisayarlar için ayrıca verilen ve bir tarafı 2'ye ayrılmış bir jak kablosu olduğu belirtiliyor. Sizde çıkmadığı için mi kendiniz ayrıştırıcı satın aldınız?
Hocam kablo düz olanda var benimki x ondan cıkmıyor kendim aldım ben sanırım usb ses kartı alıcam öyle düzeliyor herhalde

Anladım. Kendi sitesinde kutu içeriğinde var diyor.

Ekran görüntüsü 2025-09-02 221221.webp

Support kısmında manuel dosyasına bakıyorum orada çıkan bilgi ise tam tersi. :unsure:

Ekran görüntüsü 2025-09-02 233825.webp

Siz satın aldığınız kabloyu bu görseldeki gibimi bağladınız peki?

Ekran görüntüsü 2025-09-02 234259.webp

Benimki X olan modeli kutudan ayırıcı cıkmadı kendim aldım 2 gün once calısıyordu simdi calısmıyor mikrofon tarafı ama telefonda ikisi de mikrofonda kulaklıkda calısıyor ayrıca PC'ye mesela ayırıcı kullanmadan mikrofona taktım oylede calısıyor alıp ta ikisini birden PC de calıstırabilecegim bir alet var mıdır? USB ses kartıdır Amazon'dan falan baktım bir ürün var mesela benim kulaklıkta olan girişi 3.5mm jakı USB'ye donusturuyor harici ses kartı falan yazıyor ya da ondan alsam çalısır mı Ugreen herhalde iyiymiş ama oda yurt dışından geliyor.

Benimki X olan modeli kutudan ayırıcı cıkmadı kendim aldım 2 gün once calısıyordu simdi calısmıyor mikrofon tarafı ama telefonda ikisi de mikrofonda kulaklıkda calısıyor ayrıca PC'ye mesela ayırıcı kullanmadan mikrofona taktım oylede calısıyor alıp ta ikisini birden PC de calıstırabilecegim bir alet var mıdır? USB ses kartıdır Amazon'dan falan baktım bir ürün var mesela benim kulaklıkta olan girişi 3.5mm jakı USB'ye donusturuyor harici ses kartı falan yazıyor ya da ondan alsam çalısır mı Ugreen herhalde iyiymiş ama oda yurt dışından geliyor.

Ugreen iyi bir marka önerebilreceğim diğer bir Paugge markasıda iyidir.

Benim bu ayrıştırıcılar ve harici ses kartları ile ilgili çok bilgim yok üzgünüm. Belki bilen bir arkadaş çıkar ve yardımcı olabilir.