Boromir

Uzman
Arkadaslar Arctis Nova Pro Wireless aldim. Oyun kaydetmeyi seviyorum. Arkadaslarimla girdigim oyunlarda kayit aliyorum. Moments acik. Nvidia App acik ve Steam Recorder acik. Simdi bunlarin hepsini ayni anda calistirmayi buldum. Eger Input (Microphone Sonar) ve Output (Game) alirsam adam gibi calisiyor. Simdi Arma Reforger Indirdim. Arma Reforger'da bu setup ile oyun donuyor. Eger discord'u Output (chat) alirsam Arma Reforger adam gibi calisiyor. Simdi aslinda bir sorun yoktu ama beni Reforger'in donmasi buraya itti. Direkt ses kaynakli oldugunu goruyorum. Ben de benim gibi kayit almayi sevenlere kendi ayarlarini sormak istedim. Lutfen siz nasil bir cozume girdiniz bana yazin. Neler kullaniyorsunuz ayarlariniz neler? Sevgiler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaslar Arctis Nova Pro Wireless aldim. Oyun kaydetmeyi seviyorum. Arkadaslarimla girdigim oyunlarda kayit aliyorum. Moments acik. Nvidia App acik ve Steam Recorder acik. Simdi bunlarin hepsini ayni anda calistirmayi buldum. Eger Input (Microphone Sonar) ve Output (Game) alirsam adam gibi calisiyor. Simdi Arma Reforger Indirdim. Arma Reforger'da bu setup ile oyun donuyor. Eger discord'u Output (chat) alirsam Arma Reforger adam gibi calisiyor. Simdi aslinda bir sorun yoktu ama beni Reforger'in donmasi buraya itti. Direkt ses kaynakli oldugunu goruyorum. Ben de benim gibi kayit almayi sevenlere kendi ayarlarini sormak istedim. Lutfen siz nasil bir cozume girdiniz bana yazin. Neler kullaniyorsunuz ayarlariniz neler? Sevgiler.
Oyun kaydı ve ses ayarlarıyla ilgili yaşadığın sorunu çözmek için aşağıdaki adımları izleyebilirsin:

1. Ses Aygıtlarını Kontrol Et:
- Bilgisayarın ses ayarlarından “Aygıt Yöneticisi”ni açarak ses kartının ve mikrofon aygıtlarının doğru şekilde tanındığından emin ol.

2. SteelSeries Sonar Ayarları:
- SteelSeries Sonar uygulamasında ses kaynaklarını yönet. Output olarak sadece oyun sesi ve mikrofonu seçebilirsin.
- Gereksiz ses kaynaklarını ve uygulamaları kapatarak sistem kaynaklarını boşalt.

3. Oyun İçi Ses Ayarları:
- Arma Reforger içindeki ses ayarlarını kontrol et. Ses çıkışı için “SteelSeries Arctis Nova Pro” aygıtını seçtiğinden emin ol.

4. Discord Ayarları:
- Discord'daki ses ayarlarını kontrol et. Ancak bu sefer output ayarını "SteelSeries Arctis Nova Pro (chat)" olarak ayarlayarak oyun sesi ile mücadelesini azaltabilirsin.

5. NVIDIA Overlay ve Diğer Uygulamalar:
- NVIDIA Overlay ve diğer kayıt uygulamaları oyun performansını etkileyebilir. Bu uygulamaları geçici olarak devre dışı bırakıp durumu test et.

6. Sistem Güncellemeleri:
- Tüm sürücü ve Windows güncellemelerini kontrol et. Gerekirse güncellemeleri yap.

7. Performans Ayarları:
- Oyun için performans ayarlarını optimize et. Grafikleri düşür veya bazı görsel efektleri kapat. Bu, CPU ve RAM üzerindeki yükü azaltacaktır.

8. Oyun Kaydı için Kullanım Sırası:
- Oyunu başlatmadan önce NVIDIA ShadowPlay veya diğer kayıt uygulamanı aç ve ardından oyunu başlat. Bu sırayı takip etmek bazen sorunları çözebilir.

Bu adımları deneyerek durumu iyileştirmeyi umuyorum. Eğer sorun devam ederse, kullanmakta olduğun bilgisayar donanımının detaylarını paylaşırsan daha fazla yardımcı olabilirim. Sevgiler.