kubilai

Üyecik
Merhaba, stutter ve tearing yaşamadan en düşük giriş gecikmesi ile oyun deneyimi istiyorum.

400 FPS aldığım bir oyun ve 240 Hz monitorüm var diyelim. Oyun içinden FPS sabitleme ile 220'ye sabitleyip sürekli 220 FPS görüyorsam, G-SYNC kullanmama gerek var mı?

Stutter ve tearing olmadan en düşük giriş gecikmesi ile oyun deneyimi için ne yapmam gerekir?
Yukarda belirttiğim gibi hiçbir şey açmadan sadece 220 FPS cap mi daha düşük giriş gecikmesi sağlar yoksa G-SYNC + V-SYNC + Ultra LLM üçlüsü mü?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bununla ilgili yabancı video izlemiştim. Takılma ve yırtılma olmadan en düşük gecikme için:
Gsync + Vsync + Nvidia Reflex en düşük modda (oyunda Nvidia Reflex desteği yoksa Nvida App üzerinde oyunun ayarlarında düşük giriş gecikmesini en fazlaya ayarlayın).
Gsync ile takılmanın önüne geçiyorsunuz, Vsync ile yırtılmanın önüne geçiyorsunuz. Vsync'in yırtılma önlemesine alternatif maksimum kare sayısını sınırlamak ama pratikte Vsync doğru pürüzsüzlüğü sağlıyor. Vsync ile gelen gecikmeyi ise Nvidia Reflex veya Nvidia App'de oyun ayarlarında düşük giriş gecikmesi ile telafi ediyorsunuz. Tüm bu kombinasyon ile bunların olmadığı ayar arasında 1.5 MS gecikme farkı vardı izlediğim testte. Sağladığı konfor için gözardı edilecek bir gecikme bu.

Nebi Akgün'ün konu ile alakalı bir videosu var, izlemenizi tavsiye ederim. Giriş gecikmesi ve sistem gecikmesi gibi değişkenler sadece aldığınız kare hızına bağlı değildir. En çok işlemcinize ve RAM timinglerinize bağlıdır. Online rekabetçi oyunlar oynuyorsanız hiçbir şekilde FPS caplemeden ve hiçbir senkronizasyon teknolojisini kullanmadan alabileceğiniz en iyi gecikmeyi alırsınız.

Fakat Reflex açmanızı tavsiye ederim.

Bu konuda Recep abinin detaylı bir rehber videosu hazırlaması lazım bence. Benim 180 Hz monitörüm var ama V-SYNC kapalı haliyle ne yaparsam yapayım oyun akıcı olmuyor. G-SYNC aktif olsun diye 177 FPS'e kitliyorum falan yok hiçbir türlü oyun akıcı olmuyor. V-SYNC açıp oynuyorum bu şekilde akıcı oluyor ama gecikme katıyor.

Vsync gsync dlls fsr ne var ne yok kapatıp oynuyorum akıcılık problemi yaşamıyorum . Cs , pubg , fifa vb oyunlar da oynuyorum arada sırada hikayeli de . 4070super , 7800x3d , 6000mhz cl30 2x16 ram ile.

Nebi Akgün'ün konu ile alakalı bir videosu var, izlemenizi tavsiye ederim. Giriş gecikmesi ve sistem gecikmesi gibi değişkenler sadece aldığınız kare hızına bağlı değildir. En çok işlemcinize ve RAM timinglerinize bağlıdır. Online rekabetçi oyunlar oynuyorsanız hiçbir şekilde FPS caplemeden ve hiçbir senkronizasyon teknolojisini kullanmadan alabileceğiniz en iyi gecikmeyi alırsınız.

Fakat Reflex açmanızı tavsiye ederim
Çoğu kişi Gsync+Vsync oyun içi reflex veya oyun içi reflex yoksa Nvidia'dan düşük giriş gecikmesi açık şekilde belirtmiş her şeyden faydalanmak için bazı forumlarda, ama evet sadece giriş gecikmesi ön planda tutulmak isteniyorsa herhangi bir senkronizasyon açmadan reflex veya nvidia'dan giriş gecikmesi modunu açmak cüzi miktar daha az giriş gecikmesi olur fakat bunu asla hissedemezsiniz demişler. Ayrıca FPS sabitlemek bazı oyunlarda daha düşük giriş gecikmesi sağlıyormuş, yani fazla FPS her zaman düşük input lag anlamına gelmiyormuş. HwUnboxed incelemesi de var bu konuda.

Sanırım Gsync+Vsync+FPS cap+Reflex veya Düşük giriş gecikme moduyla devam edeceğim.

Çoğu kişi Gsync+Vsync oyun içi reflex veya oyun içi reflex yoksa Nvidia'dan düşük giriş gecikmesi açık şekilde belirtmiş her şeyden faydalanmak için bazı forumlarda, ama evet sadece giriş gecikmesi ön planda tutulmak isteniyorsa herhangi bir senkronizasyon açmadan reflex veya nvidia'dan giriş gecikmesi modunu açmak cüzi miktar daha az giriş gecikmesi olur fakat bunu asla hissedemezsiniz demişler. Ayrıca FPS sabitlemek bazı oyunlarda daha düşük giriş gecikmesi sağlıyormuş, yani fazla FPS her zaman düşük input lag anlamına gelmiyormuş. HwUnboxed incelemesi de var bu konuda.

Sanırım Gsync+Vsync+FPS cap+Reflex veya Düşük giriş gecikme moduyla devam edeceğim.

Bu testlerin yapıldığı sistemler ultra stabil seviyede hocam. Sonuçlar o yüzden bu kadar yakın çıkıyor, bilginiz olsun.

En düşük input lag eski sistemlerde alınır modern sistemlerin hiçbirinde FPS oyunu oynanmaz. Kendimden örnek vereyim tepkisel oynamak için hala ps/2 ekipman kullanıyorum USB kullanacak isem hangi portun anakartın ne tarafında iletişim kurduğuna dikkat ederim belleklerin en düşük zamanlamaya olmasına dikkat ederim OS olarak XP/7 kullanırım dwm olmadığı için daha düşük input lag elde ediliyor ayrıca daha eski GPU'lar kullanıyorum daha eski driver daha hafif monitörde ise CRT kullanıyorum hiçbir şekilde gecikme yok analog olduğundan dolayı dönüştürücü yok BIOS'ta güç tasarrufları tamamen kapatırım ht kapalı olur HPET kapalı olur bunlar Half-Life için daha modern oyunlar için ise Intel 9-11 nesil bir CPU b-die RAM 3800MHz CL14 Windows 10 LTSC yine modern sistemlere göre daha az giriş gecikmesi yaşatıyor tabii OLED-CRT monitor kullanmak şart.