Şu an şirkette geliştirdiğim her özellik monotonlaştı. Yani birkaç ay öncede aynı şeyleri yazıyordum, şimdi de. Herhangi bir katkısı olduğunu sanmıyorum. Ve açıkçası zamanımın büyük çoğunluğunda bu şirketteki işime veriyorum haliyle. Ama mesela yarın başka bir şirkete başvursam veya mülakata girsem 6 ay önce de aynı cevapları verirdim, şimdi de. Sadece front end için React yazıyorum ve dediğim gibi hiç ama hiçbir yeni şey yok şu anlık. Ben ise bildiğiniz gibi Türkiye'de çokça kullanılan aranan (Full-stack) developer olmak istiyorum. Node.js'yi de iyice hazmedeyim, hem aklımda gerçek bir proje var onu yaparım, yeni şeyler öğrenirim diyorum. Sizce bunu yapmam mantıklı mı? Ek olarak aylık 7 bin TL alıyorum güya ama son 3 aydır 1 kuruş bile hesabıma yatmadı. Belki birkaç ay sonra sektörde aranan isterleri tamamlayıp başka bir yere başvururum? Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Şimdi para almıyorsan sıkıntı büyük hiç bir işine yaramasa bile bu tarz ortamlarda bulunmak iyidir, bende 1 sene destek yazılım personeli olarak devam ettim ama şöyle bir durum vardı ben tam maaşlıydım asgarinin çok üstünde + yemek + yol parası dahildi. 7000TL ayrı hiç yatırılmaması ayrı bir eziyet yine bir sağı solu yokla ofiste baktın gerçekten yararına hiç bir şey yoksa 1 gün daha kalma bile.

Dostum sen zaten köle olarak çalışıyormuşsun, onu da alamıyorsun. Durman kabahat.

Bir yere kadar köleliği hazmettim. Zira mühendis değilim ve belki de ürettiğim değer bu kadardır, tecrübe edinmek için girdim, çok fazla şey kattı ama nereye kadar böyle gider onu da bilmiyorum. Şahsen şu an 30-40 alsam bile yakın vadede kârlı olsa da köhneyeceğimden uzun vâdeli kötü yatırım olur burada çalışmak. Ki zaten 30-40 hayal yani, uzun bir müddet 7 alma(ma)ya devam edeceğim gibi :)

Bir yere kadar köleliği hazmettim. Zira mühendis değilim ve belki de ürettiğim değer bu kadardır, tecrübe edinmek için girdim, çok fazla şey kattı ama nereye kadar böyle gider onu da bilmiyorum. Şahsen şu an 30-40 alsam bile yakın vadede kârlı olsa da köhneyeceğimden uzun vâdeli kötü yatırım olur burada çalışmak. Ki zaten 30-40 hayal yani, uzun bir müddet 7 alma(ma)ya devam edeceğim gibi :)

Hocam ne 7'si. Hiçbir şey bilmeyen bak 0 kod bilgisi olan adamı yazılımcı olarak işe alıyorsan alacağı maaş asgaridir bunun lamı cimi yok. Kendinizi kullandırtmayın.

Sadece tek endişem ya başka yer bulamazsam veya bulsamda piramet köleliğine orada da devam ettirirlerse endişesi :/

Sana o parayı verecek kifayetteki insanlar sana bir şey öğretmez zaten. Başka iş bulamıyorsan da demek ki o sektör sana göre değildir. Kendinizi sömürtmeyin. "Ben bedavaya 2 yıl çalıştım şimdi 100.000 kazanıyorum" hikayeleri hep yalan.

Hocam yanlış anlamada aylık 7bin TL alırken hiç mi çevrenden kimse bir şey demedi sen ne yapıyorsun diye?