Makaleler
62
Yer
Amerika Birleşik Devletleri
Bugün okulda suçsuz yere disiplin cezası aldım. İki kişilik bir kız grubu, ben dahil 7-8 arkadaşımı müdür yardımcılarına şikayet etmiş. Müdür yardımcıları ise disiplin cezası vermekte ısrarcı. Yarın kurul toplanacakmış ve ifade vereceğiz. Sorun şu ki ben hiçbir şey yapmadım. Suçsuz olduğumu söylüyorum ama şikayetçiler inkar etmeye devam ediyor. Bu yüzden iki dönem boyunca belge alamayacağım ve sicilim kirlenecek. Ne yapmalıyım sizce? Bir akıl verin lütfen. Bu arada 8. sınıftayım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Suçsuzsan disiplin kurulunda ifadeni verirsin, ceza almazsın bu kadar basit. Ha hadi diyelim gerçekten suçsuzsun, yine de ceza aldın; paşa paşa ailenle beraber okula gidiyorsun, gerekli dilekçe müdürün önünde yazılıyor ve bulunduğun şehrin milli eğitim müdürlüğüne & milli eğitim bakanlığına şikayette bulunuyorsun, hatta bir tık ileri gidip okul müdürüne dava bile açabilir ailen.

Lisedeyken bana içmediğim sigaradan sigara kokan tuvalette durduğum için disiplin cezası yazıldı, ailemle beraber gerekli dilekçelerle ilçe müdürlüğüne başvurmuştuk, babam avukattı, ekstra olarak dava da ettik. Süreçte yaşananlar yüzünden müdürün görev yaptığı okulu bile değiştirdiler.

Hocam ceza almayacağım muhtemelen. Suçsuz olduğumu belirteceğim, savunmamı yapacağım. Fakat e-okula girecekleri için dönem sonu belge alamayacağım. Onun için bir şey yapamaz mıyız?
Ceza almayacağın bir hareket yapmadıysan neden suçsuz olduğunda e okula girilsin ki? Yok öyle bir şey sizi korkutuyorlar. Ceza alırsan evet de ceza almazsan öyle bir olay yok.

Dediğim gibi anlat ailene, gidin okula direkt.

Olayı tam anlatmadan nasıl bir akıl vermemizi bekliyorsun? Şikayet edenler seni ne diye şikayet etmiş? Sebep ne? Anlatmadığın şeyler var gibi. Bir de bu kaçıncı sınıf?

Hocam ceza almayacağım muhtemelen. Suçsuz olduğumu belirteceğim, savunmamı yapacağım. Fakat e-okula girecekleri için dönem sonu belge alamayacağım. Onun için bir şey yapamaz mıyız?

Sene sonu cezan tekrar değerlendirilir ve e-Okul'a girilmez. Genelde %95 olaylar böyle olur. Ceza almazsınız gerçi ama alırsanız CİMER'e falan başvurursunuz.

Olayı tam anlatmadan nasıl bir akıl vermemizi bekliyorsun? Şikayet edenler seni ne diye şikayet etmiş? Sebep ne? Anlatmadığın şeyler var gibi. Bir de bu kaçıncı sınıf?
Sınıfı belirttim. Şikayet sebepleri farklı. Kimisine küfür, kimisine eşya atma falan diyorlar. Fakat beni ne diye şikayet ettiklerini anlamadım. Ekstradan, şikayetçi olan kişilerde arkadaşıma fiziksel şiddette bulunmuş ve bunun sonucunda arkadaşım yaralanmış.