EmirBey

Becerikli
Batman başlıyor ve Kara Şövalye serisini yeni bitirdim. Oldukça derin filmlerdi. Sizce süper kahramalık denilen şey, olmak istenilen bir şey mi? Sanki insanlar yaşanması istenen şeyleri filmlere aktarıyorlar ve bu yüzden süper kahramanlar oluşturulmuş olamaz mı? Ayrıca siz bir süper kahraman olmayı ister miydiniz?

Batman olmayı isterdim. Ama süper kahraman olmak bazen hiç basit bir şey değil, ben bu karakterin hikayesine bayılıyorum. Batman ve joker karakterleri üzerine çok şey analiz ettim çocukluğumdan beri ilgiliyim.

Diziler ve filmler neden varlarsa, onlarda örtüşen mantık ile varlar. Çıkış hikayeleri garip mesela odaya giren bir sinekten bile üreyen kahraman var. İnsanların ilgisini çekmek için, senariste bağlı amaçlar olabilir ek olarak. Bazı karakterlerin direkt bir amacı da olabilir, aslında bunun tek bir ana nedeni yok yani.

Diziler ve filmler neden varlarsa, onlarda örtüşen mantık ile varlar. Çıkış hikayeleri garip mesela odaya giren bir sinekten bile üreyen kahraman var. İnsanların ilgisini çekmek için, senariste bağlı amaçlar olabilir ek olarak. Bazı karakterlerin direkt bir amacı da olabilir, aslında bunun tek bir ana nedeni yok yani.
Batman'daki felsefe diğerlerinde yok.

Süper kahraman değil de kendimi en yakın hissettiğim 2019 yılındaki joker, herkes o filmi klasik DC filmi sanıyor ama DC evreniyle alakası yok, tamamen psikolojik mesaj veriyor.

Kapitalist sistemin insanlara gücün sadece özel kişilere verildiğinin bilinç altına fark ettirmeden aktarmanın yolu olduğu için herhalde 😀.(Batman'ın gücü yok demeyin. Soylu biri)