Köroğlu

Uzman
Yer
Bolu
Türkiye'de müzik sizce neden bu kadar bozuldu? Yapanları anlıyorum dinleyen olduğu için yapıyorlar ama asıl sorun eskilerde. O kadar güzel şarkılar varken bunları dinleyenler kim?

Kolay tüketilebilen şeyler prim yapıyor bizim ülkede. Kitle de kaliteden falan anlamadığı için zekaları yetmiyor olacak ki dinleniliyor.

Türkiye'de güzel şarkı çıkmıyor diye bir şey yok, Türkiye'de güzel şarkı dinlenmiyor. Eski rapçiler mesela hala güzel şarkılar üretiyorlar lakin kitleleri ortada yok. Türkiye her açıdan ve her konudan sosyal çürüme içerisinde, bundan ibaret.

Türkiye'de güzel şarkı çıkmıyor diye bir şey yok, Türkiye'de güzel şarkı dinlenmiyor. Eski rapçiler mesela hala güzel şarkılar üretiyorlar lakin kitleleri ortada yok. Türkiye her açıdan ve her konudan sosyal çürüme içerisinde, bundan ibaret.
Ya tabi ki her zaman iyi şarkılar var ama dinlenmiyor çoğu zaman.

Rap kültürü için konuşuyorum;

İnsanlar eski, öz rap kültüründen uzaklaştı, daha basit, ugrasilmamis, saçma sozlerle dolu sarkilari dinliyor. Zamanla bu degisti, eskiden lirikalite var iken, simdi popüler kültürün etkisi ile bunlar yok. Eski MC'ler albümlerini yapıyor fakat yine de dinlenmiyor. Bunu aradaki farka bakarak da anlayabiliriz, ikisi de aynı kategori;

İnsanlar eski, öz rap kültüründen uzaklaştı, daha basit, ugrasilmamis, sacma sozlerle dolu sarkilari dinliyor. Zamanla bu degisti, eskiden lirikalite var iken, simdi popüler kültürün etkisi ile bunlar yok. Eski mc'ler albümlerini yapıyor fakat yine de dinlenmiyor. Bunu aradaki farka bakarak da anlayabiliriz, ikisi de aynı kategori;

Sadece rap bağlamında düşünmeyin tabii de en çok bozulan tür rap galiba. Her yerde lvbel c5 yada manifest duymaktan gına geldi ikisindende nefret ediyorum şahsen.

İnsanlar eski, öz rap kültüründen uzaklaştı, daha basit, ugrasilmamis, saçma sozlerle dolu sarkilari dinliyor. Zamanla bu degisti, eskiden lirikalite var iken, simdi popüler kültürün etkisi ile bunlar yok. Eski MC'ler albümlerini yapıyor fakat yine de dinlenmiyor. Bunu aradaki farka bakarak da anlayabiliriz, ikisi de aynı kategori;

***** Klibi mi izliyoruz şarkı mı dinliyoruz belli değil.

Sadece rap bağlamında düşünmeyin tabii de en çok bozulan tür rap galiba. Her yerde lvbel C5 ya da manifest duymaktan gına geldi ikisindende nefret ediyorum şahsen.

Manifest gibi gruplar da lazım bu ülkeye. Lebılcebes ile manifest yan yana getirilemez hocam.

Manifestin şarkı türünü ben hiç sevmiyorum şahsen. Bu arada ülkeye lazım derken ne manada lazım? Bize artıları ne?

Tek derdi evini geçindirmek olan bir emekçiye artısı yok. Sanat bakımından yurt dışında manifest gibi gruplar çok başarılı işlere imza atıyor ancak bizde bu türün ve bu türdeki grupların pek örneği yok. Manifest global olmuş bir grup ayrıca, bizi iyi temsil ettiklerine emin olabilirsiniz. "siz" sevmiyorsunuz türünü, olabilir. "ben" seviyorum. Zevk işi hocam.

Türkiye'de müzik sizce neden bu kadar bozuldu? Yapanları anlıyorum dinleyen olduğu için yapıyorlar ama asıl sorun eskilerde. O kadar güzel şarkılar varken bunları dinleyenler kim?
Ülkede sosyal olarak zaten bir çürüme var. Ve kültür değişmeye başladı eskiden çıkan o sözlerinin bir yaşanmışlık taşıyan şarkılar yerini artık yeni şarkıcıların anlam veremediğim şarkıları almış durumda. Dinleyen kitle bir hayli fazla bu arada.