Türkiye'de müzik sizce neden bu kadar bozuldu? Yapanları anlıyorum dinleyen olduğu için yapıyorlar ama asıl sorun eskilerde. O kadar güzel şarkılar varken bunları dinleyenler kim?
1 hafta uğraş, söz yaz; 100,000 belki dinlensin.
1 saat otur abuk subuk söz yaz bide saçma bir klip çek; 10 Milyon izlensin.

O zaman kim neden uğraşır? Hani bunu piyasa olarak düşünebilirsiniz. Diyelim bir iş var ve 10 dakika uğraşan 1000 dolar kazanıyor 1 saat uğraşan 100 dolar kazanıyor. Neden birisi 1 saat çalışsın? 10 dakika çalışır 1000 dolar alır. Müzik piyasası böyle. Az uğraş verilmiş şarkılar var ve hepsi aynı ritim, birbirinin kopyası. Ama tüketiliyor ve para kazandırıyor. O zaman uğraşmanın mantığı kalmıyor.

Hızlı tüketim toplumu. Ne yapalım, bizimkiler bunu seviyor (Şahsen ben duyunca kusasım geliyor). Zaten millet sözleri değil beati dinliyor.

Hızlı tüketim toplumu. Ne yapalım, bizimkiler bunu seviyor (şahsen ben duyunca kusasım geliyor). Zaten millet sözleri değil beati dinliyor.

Bu yeni moda şarkıların çoğu "çok param var, marka arabam var, önüme geneli s***yorum" tarzı sözler çevresinde dönüyor beat deseniz o da orijinal değil. Özetle tam bir çöplük.

Bu yeni moda şarkıların çoğu "çok param var, marka arabam var, önüme geneli s***yorum" tarzı sözler çevresinde dönüyor beat deseniz o da orijinal değil. Özetle tam bir çöplük.
Vallahi öyle hocam. Ben hala ya eskilerdeyim ya da bu yeni dönem ve eskiden olan ve hala devam eden popçuları (Semicenk, Burak Bulut, Kurtuluş Kuş, Eda Sakız, İrem Derici, Mustafa Ceceli, Mabel Matiz vs.) dinliyorum.