Merhaba,

Yakın zamanda internet taahhüdüm sona erecek. Bulunduğum bölgede sabit hat üzerinden maksimum 75 Mbps hız alabiliyorum. Turkcell Superbox kullanan varsa, aldıkları download ve upload hızlarını paylaşabilir mi?

Tecrübelerinizi paylaşırsanız çok memnun olurum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Superbox ile 75 gibi hızlara çıkmanız bir ütopya, ayrıca bu durum bölgeden bölgeye ciddi fark yaratıyor. Turkcell mobildeki deneyimi Superbox'ta aynen vermiyor vs. vs.

Ciddi bir dataya ihtiyacınız varsa alıp kullanın fakat 100'e yakın download falan beklemeyin.

Merhaba,

Yakın zamanda internet taahhüdüm sona erecek. Bulunduğum bölgede sabit hat üzerinden maksimum 75 Mbps hız alabiliyorum. Turkcell Superbox kullanan varsa, aldıkları download ve upload hızlarını paylaşabilir mi?

Tecrübelerinizi paylaşırsanız çok memnun olurum.
Ana internetim Türk Telekom fiber 1000MBPS. Hatay'da yaşıyorum. Yedek internet olarak Superbox kullanıyorum, bazen TT kesıldıgı ıçın yedek ınternet baglatmak zorunda kalmıstım. Superbox ortalama 50 Mbps dowload 20 - 30Mbps upload saglıyor. Yedek ınternet olarak yeterlı bence. Bu arada sabıt hattım yani Turkcell hattımla telefonda 100 - 150Mbps alıyorum ama bu durum Superbox'ta yarısı oluyor, yanı Superbox'lar ıçın yapılan bır lımıtleme var, sabıt hattınız ıle aynı hızı alamazsınız maalesef.

1 yıl Superbox kullandım evimin etrafında 3 tane baz istasyonu olmasına rağmen sabahları Max 45 50 gece 2'den sonra 100Mbps.
17:00 02:00 arasında bazen 10Mbps bile geçmiyordu video izlemek için iyi ama oyun oynamak tam bir işkence benim özelimde her zaman upload downloadtan fazla oldu.

Baz istasyonunu tam görmesine ve arasında ev vs olmamasına rağmen böyleydi.

1 yıl Superbox kullandım evimin etrafında 3 tane baz istasyonu olmasına rağmen sabahları Max 45 50 gece 2'den sonra 100Mbps.
17:00 02:00 arasında bazen 10Mbps bile geçmiyordu video izlemek için iyi ama oyun oynamak tam bir işkence benim özelimde her zaman upload downloadtan fazla oldu etrafta.

Baz istasyonunu tam görmesine ve arasında ev vs olmamasına rağmen böyleydi.
daha iyi sonuçlar bekliyordum ama vazgeçtim,

1 TB şuanda 1700 TL

Superbox'lar ıçın yapılan bır lımıtleme var, sabıt hattınız ıle aynı hızı alamazsınız maalesef.
O limitleme, DSL altyapısına çok fazla yük bindirmesinden kaynaklı. Telefon altyapısından aldığı için, günün aktif saatlerinde internette bir yavaşlık olur. DSL altyapı kullanan sabit internetler için de geçerli bu durum.